Meus ftw

De kinderen en Sandra waren naar Bellewaerde vandaag, en ik heb, euh, even nadenken… niets gedaan. Oh ja, geprutst met catalogi en dingen, en comics gelezen.

En ’s avonds eten gemaakt, aan het handje van de blauwwitgeblokte redder des vaderlands, Jeroen Meus. Zijn kookboek op iPad staat vol met allemaal omtereenvoudigste gerechten, met een handige boodschappenlijstmaker, en een knopje om de ingrediënten van 2 naar 4 naar 6 naar 8 mensen te doen veranderen, en met overal naast de duidelijke instructies ook nog eens een filmpje erbij.

Vanavond was het Tajine. Kruiden roosteren:

Kruiden op het vuur

Kruiden in een vijzel fijnstampen, look en gember en olijfolie erbij (leve Microplane raspen, de allerbeste ter wereld, trouwens):

De beste rasp ter wereld raspt gember

Vlees in blokjes snijden, marineren:

Lamsvlees

Kruiden op vlees

In de tajine afbakken:

In de tajine

Groensel snijden en op het vlees plonken:

Groensel

Groensel gesneden

Groensel in de tajine

En een half uur later:

Klaar!

Op het bord

Yum!

7 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.