iPhone kaka

Vanmorgen opgestaan, naar mijn werk gereden, mijn koptelefoon in mijn oren gestoken: tiens, daar komt gelijk minder geluid uit dan anders? Mijn koptelefoon zal weer kapot zijn zeker?

Vanmidag nog eens naar mijn telefoon geluisterd: tiens, dat is gelijk nog een beetje stiller?

Vanavond naar huis gereden, koptelefoon ingestoken: maar allez, dat is nu gelijk nog stiller? Ik hoor het gelijk bijna niet meer?

Allez hop, andere koptelefoon. Nog altijd hetzelfde . Telefoon herstart: nog altijd hetzelfde.

Grmbl. Zoeken op de interwebs dan maar? Ik geef naïefgewijs in “iphone suddenly very quiet“: hopla, resultaten en veux-tu en voilà. Oplossingen? Oh, vanalles.

De standaardoplossing voor problemen met gerief van Apple is natuurlijk het onvermijdelijke “alles uitwissen en herbeginnen”, maar ik heb ook al gelezen dat ik eens een andere ringtone zou moeten instellen, of met naalden in mijn telefoon zou moeten zitten, of dat ik hard zou moeten duwen op de rechteronderkant van de telefoon, of nog een resem andere dingen.

Redelijk duidelijk: het probleem komt meer dan veel voor, het ligt wellicht aan veel verschillende mogelijke dingen, en het wordt niet echt opgelost.

Ik ga naar de instellingen van de telefoon, en ik doe daar een reset. De telefoon zegt mij dat er niets gaat verloren gaan, ik ben er redelijk gerust in.

Oh, leutig: opgelost! De telefoon herstart, en check it out ik zit in het setupscherm. En ik kan niet verder zonder dat ik de telefoon aan iTunes vastslurf. Ik doe dat, en check it out iTunes begint van de telefoon die net leeggemaakt is, een back-up naar de computer te maken, in plaats van een restore van de computer.

Telefoon leeg, leutig.

Dan alsnog een rectoren RESTORE! autocorrect KAKA gedaan (een gemak dat ik nog back-ups van back-ups had), en check it out: drie en een half uur later heb ik… een telefoon met een nog altijd even stille koptelefoon als deze morgen.

Kak.

En ook wel: fuck. Wat nu? Het is niet alleen de koptelefoonuitgang, het is ook de gewone speaker en het volume van telefoongesprekken. En nee, er staat geen maximumvolume ingesteld. Ik zal er maar van uitgaan dat er ergens iets aan het geluidssysteem van de telefoon is zeker?

Kak, kak, kak.

18 Comments

Zeg uw gedacht

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.