Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Vegtarismisch, dag 1

Vlees is goed. Mmm vlees. Een mals biefstuk met bearnaise, een brochette op de barbecue, zelfgemaakte préparé, witte pens, bloedworst, een goeie salami, lamsbout… teveel om op te noemen: vlees is lekker.

Leve vlees!

Maar ’t is niet alsof ik niet zonder zou kunnen, waar gaan ze dat in ’s hemelsnaam halen? Kijk zie, tot Pasen geen vlees meer.

Vandaag:

 • Ontbijt: boterham met niets.
 • Middag: aspergesoep.
 • Avond: groentenburger (basically: puree met erwten en andere groenten erin, gepaneerd en gebakken), met frieten en komkommer

Absoluut niet uit principe, want ik vind niets verkeerd aan vlees, en fruit en groenten die uit Nieuw-Zeeland moeten komen zijn volgens mij veel erger dan een vers geslacht kieken of koebeest van tien kilometer van hier.

Nog 39 dagen te gaan. Jawel, mijn goed voornemen voor dit jaar is dat ik op alle overgehypete bandwagens ga springen die zich aanbieden.

11 reacties

 1. Ben benieuwd, ik speel ook al even met het idee om de carnivoor in mij op dieet te zetten.

 2. Superlekker niet-vlezig broodbeleg vind je bij de Bioplanet, want een boterham met niets zou toch zo mijn ding niet zijn 😉

 3. Ik vind persoonlijk: niets zo goed als een boterham van vers brood, met niets erop.

  En kaas, da’s ook geen vlees hé. 🙂

 4. Dus binnenkort zien we u met een net te klein scheefgezet petje op uw hoofd?

 5. “en fruit en groenten die uit Nieuw-Zeeland moeten komen zijn volgens mij veel erger dan een vers geslacht kieken of koebeest van tien kilometer van hier”: daar is dat kieken het waarschijnlijk niet mee eens 🙂

 6. Allez allez. Dat beestje leeft wellicht in onmenselijke omstandigheden, ’t is waarschijnlijk blij dat het het tijdelijke met het eeuwige mag verwisselen.

 7. Overhyped indeed. En ’t heeft echt niks met religie vandoen, hoor. Neenee, we doen dit toevallig tijdens de vasten.

 8. Ha! Gelijk dat Agalev ook niet gesticht werd door een jezuiet, Diepste Draai Nog Aan Toe!

 9. De groenten en het fruit dat je in een Nieuw-Zeelandse supermarkt vindt, dat is wel vele malen lekkerder en smaakvoller dan wat je hier koopt. En for the record: de appelhype uit NZ (namelijk Pink Lady) kun je daar gewoon niet krijgen.

 10. Eerst een week van dat vreemd eten en nu 40 dagen geen vlees??!

  Michel, ge gaat ziek worden!

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑