Verbouwingen: het vordert, het vordert

Ik was doodsbenauwd dat er hier een paar dagen zou gewerkt worden en dat het dan zou stilvallen. Maar geen angst: het vordert gestaag. 

In het achterhuis was er al een trapgat, is de vloer nu helemaal af en staat wat boven stond nu beneden. Ze zijn begonnen aan het afwerken van het pleisterwerk — dat zou morgen klaar moeten zijn, en dan kan het drogen en kan er begonnen worden aan de afwerking van de vloer (olie, schuren, olie, dacht ik). 

Deels gepleisterd plafond

Vandaag is er ook begonnen aan het bureau. Daar verdwijnen de lelijke kinderbalken achter een nieuw plafond waarin indirecte verlichting zal zitten:

Plafond dat weg gaat

En tegen de muur komt een speciaal gebouwd meubel. Aan de kant van de deur kasten van de vloer tot aan het plafond, overgaand in kasten bovenaan en een uitklappend bed, en eindigend in een serverkast/technische ruimte aan de kant van de venster. 

Muur waar bed komt

Ik heb geen schaamte meer over, denk ik, wat de staat van ons huis betreft, dus hey waarom niet? Kijk: zo ziet de ruimte er nu uit waar verschillende generatie Telenet-installateurs hun deskundig werk gedaan hebben:

Ahem. Ja.

(Ik lieg trouwens over die schaamte: er zijn echt wel ruimtes waar ik u voor geen geld ter wereld een foto van wil tonen zoals ze er nu bij liggen.)

…maar in alle geval, dus. Het meesterplan, als ik het mij goed herinner:

1a) achterhuis plafond en elektriciteit boven afwerken
1b) bureau plafond steken en elektriciteit afwerken
2a) achterhuis boven vloer afwerken
2b) living plafond uitbreken en schouw uitbreken
3a) achterhuis beneden plafond en elektriciteit afwerken
3b) living plafond steken, muren afwerken en elektriciteit afwerken
4) achterhuis trap steken
5) bureau kasten en bed zetten
6) living bibliotheek zetten

Tussen 1 en 2 moeten we de living helemaal opgeruimd hebben, dat er alleen nog maar een grote kast en de zetels in staan. 

Tussen 2 en 3 moet het achterhuis beneden helemaal opgeruimd zijn, dat er minstens niets meer tegen de muur staat en dat het plafond overal bereikbaar is. Misschien dat we dan wel al een paar kasten bij Ikea kunnen gaan halen. 

Als 3 gedaan is zal de vloer boven in het achterhuis ook gedroogd en klaar zijn: dan kunnen we het daar al inrichten. 

En misschien kunnen we na 6 beginnen aan gevels en dak en zo, als de bouwvergunning binnen is. En dan badkamer en slaapkamer. 

Elders over misschien hetzelfde

28.04.2012: ’t Gaat nogal ne gank, ja | 27.04.2012: L’ampleur de la catastrophe | 16.04.2012: Verbouwingen! | 03.11.2012: Boeken klasseren, deel één | 13.10.2012: Verbouwingen: bibliotheek (in progress) | 18.09.2012: Verbouwingen: de bibliotheek (iii) – start! | 16.09.2012: Verbouwingen: de bibliotheek (ii) – op uw plaatsen, klaar… | 13.09.2012: Verbouwingen: de bibliotheek (i) | 26.06.2012: It’s a trap! | 21.06.2012: Shit’s getting *really* real

4 Comments

Zeg uw gedacht

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.