Eerste werkdag

Hoe gaat dat, vakantie?

Eerste dag vakantie: vieren dat het vakantie is door tot een stuk in de nacht op te blijven. Opstaan ergens om negen uur in plaats van om zeven uur of halfzeven. En vanaf dag twee van de vakantie: in een routine vallen van opblijven tot het licht is, en dan slapen tot elftwaalféén uur.

Woensdag thuisgekomen van twee weken Karnavel Der Lichaamstypen op het strand van Oostduinkerke, en uiteraard niet op tijd in bed geraakt. Het moet vijf of zes uur geweest zijn als ik uiteindelijk mijn ogen dichtdeed.

Donderdagochtent: wekker om 7u10, pikkende en tranende ogen, laptoptas niet gevonden, op de fiets gesukkeld, een quasi lege stad doorgesjokt, mezelf voortdurend vervloekend dat ik mijn zonnebril niet gevonden had, geconstateerd dat het vocht in mijn kruis er was wegens dat mijn vers gewassen broek nog niet droog was, net niet gepanikeerd wegens code van tuinhek en de alarminstallatie bijna vergeten, toegekomen op het werk, gezien dat mijn bureau ingewisseld is voor een bureau dat half zo lang is, de computer in gang gesleurd, en mail beginnen inhalen.

Collega’s komen één voor één toe: Ron, Ben, Andrew, Pieter, Stefan.

Mij afgevraagd wanneer wie nu eigenlijk allemaal terug komt uit vakantie: kalender opengetrokken.

En geconstateerd dat ik niet donderdag 20 16 augustus maar maandag 24 20 augustus mijn eerste werkdag heb.

Gnnnnnnnnnn.

6 reacties op “Eerste werkdag”

  1. Och, dat van die collega’s: moesten het nu nieuwe zijn hé. Ik was oprecht verwonderd dat er zich opeens twee nieuwe gezichten aan mijn bureau hadden gematerialiseerd. Soms kan het zo snel gaan. 🙂

Reacties zijn gesloten.