Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Maand: september 2012 (page 1 of 3)

N-VA Gent: een gemiste kans!

Ik dacht, toen ik de postkaart van Peter Dedecker zag, dat er iets vreemds met hem aan de hand was. Zijn hoofd was helemaal gekrompen, leek het wel:

Peter1

Zo’n klein hoofdje dat Peter gekregen heeft! Of, als ik mij Suske en Wiske goed herinner waar dikkop een mogelijk gevolg is van te veel mossels eten: is het misschien Siegfried Bracke die gewoon een enorm blaashoofd gekregen heeft met al het campagnevoeren? 

Of is het misschien omdat ze dachten dat de waarheid niet flatterend genoeg overkomt? 

Peter2

Allez jong, zó u openstellen voor kritiek, da’s toch erg. Voor ge ’t weet gaan er mensen de leutigaard uithalen en dingen doen van “haha, typisch die mannen: liegen liegen liegen” of “tiens het ego van sth is blijkbaar nog gegroeid” of wie weet wat voor bagger nog.

Terwijl het gewoon gevonden vreten zou zijn om een hele campagne rond te bouwen, zo’n gemiste kans: N-VA is er ook voor de kleine man!

My eyes! My eyes!

Mijn bril is al een tijd niet meer in orde. ’t Is te zeggen, kapot. Er zit zo’n polarisatielaag op en die is er bijna helemaal afgebladderd, de dinges aan de neus zijn eraf gevallen, het frame staat scheef: ’t is ternauwernood dat hij niet met plakband aan elkaar hangt. 

En ook, daar nog naast: ik zie er niet goed meer mee. Mijn zonnebril van een jaar of zes geleden, die van hetzelfde voorschrift kwam als mijn gewone bril (en dus van een opmeting een jaar of acht geleden of zo), die is nog volledig in mint condition, en daar zie ik ook niet goed meer mee, dus ’t is wel degelijk aan mijn ogen gelegen. 

Een paar maand geleden werd het plots erger: op erg korte tijd zag ik gelijk veel minder goed — en een bezoek aan de oogmeester later is het bevestigd.

’t Heeft met de leeftijd te maken: in plaats van -10 en -12 of iets in die zin, heb ik plots maar -9 en -9.5. En wat nog veel vreemder is: mijn astigmatisme is helemaal veranderd ook: de cilinder in mijn linkeroog bijvoorbeeld, die is 90° gedraaid. 

Wat dus wil zeggen dat ik niét meer kan focusseren, zelfs als mijn bril de juiste sterkte zou hebben.

Ogen

Maar kijk, als ik mijn bril omkeer en 90° draai, dan zie ik wel goed. En binnenkort heb ik een nieuwe bril en kan ik weer min of meer zonder hoofdpijn aan de computer zitten. 

(Nu nog de montuur terugvinden die ik maanden geleden op het internet kocht en veilig weggelegd had, godweetwaar.)

Al dat werk aan stambomen jong!

Het heeft één enorm voordeel dat tegelijkertijd ook een enorm nadeel is, veranderen van genealogieprogramma: het dwingt een mens al zijn materiaal aandachtig te herbekijken. 

Ik dacht eerst: ik doe alles gewoon opnieuw, dan weet ik zeker dat het allemaal juist staat — maar dan keek ik met wat meer aandacht naar mijn bestand in Genbox, en besloot ik het toch maar op basis van een import te doen. 

Als ik alleen maar mijn voorouders en al hun afstammelingen bekijk, dan kom ik op 4132 personen uit, in 1205 families, met 882 plaatsen, 7503 events, 9532 bronvermeldingen naar 446 bronnen, 829 foto’s en 1263 notities.

Urgh.

En daar komen dan nog eens een hele resem misschien-verwanten bij (ik blijf ervan overtuigd dat ik ooit alle Gilliets van Gent min of meer in één boom ga krijgen: kijk alhier en alhier, bijvoorbeeld), en getuigen en dooppeters en doopmeters, en :aaa:.

Grampsgilliet sm

Import dus, maar omdat GEDCOM echt wel kloterij is, en alle modellen van GenTech ten spijt er nog niets beters is, gaan daar onvermijdelijk gegevens bij verloren. 

In het geval Genbox > gedcom > Gramps was dat, onder meer:

  • rollen (getuigen bij events, derde partijen, …) zijn min of meer even goed uitgewerkt in Gramps als in Genbox, maar ze worden niet correct geïmporteerd (gevolg: avonden aan een stuk overal peters en meters en getuigen bij overlijden en geboorten en watnog juist zetten)
  • niet alle naamvariaties blijven
  • aanduidingen van met welke tekst uit welke brontekst assertions gestaafd worden, gaan verloren
  • datum/tijd van laatste wijziging gaat verloren
  • de zekerheden (betrouwbaarheid van bron, mate van staving, primair/secondair/etc.) zijn veel minder fijngranig in Gramps dan in Genbox
  • afbeeldingen van bronnen worden niet gekoppeld
  • plaatsen zijn veel eenvoudiger in Gramps danig Genbox: in Genbox kan een plaats in een plaats in een plaats zitten, kunnen plaatsen verschillende namen hebben eventueel met tijdsaanduidingen erbij, etc. 
  • bronnen zijn ook veel eenvoudiger in Gramps: geen bronnen in bronnen in bronnen meer 

Enfin, veel werk dus, om dat allemaal recht te trekken. 

En dat is dan nog maar om min of meer dezelfde gegevens te hebben. Maar die gegevens zijn niet van de kwaliteit die ze zouden moeten zijn: er zitten dingen tussen zonder bronnen, er zijn duidelijk foute gegevens (verkeerde data, bijvoorbeeld: plots iemand die moeder wordt op 107 jaar oud? nee, niet echt), en er zijn gewoon verkeerde beslissingen ook. 

Zoals met bronnen, pakweg. Omdat bronnen in Gramps op sommige manieren veel minder complex zijn dan in Genbox, staan bijvoorbeeld al mijn doopaktes nu op niveau één naast elkaar, in plaats van binnen hun respectievelijke bovenliggende bronnen zoals het Doopregister van de Sint-Pietersparochie in Gent, of het Doopregister van Aalter. 

Philippa jacoba gilliet

Dus da’s dan een volgende taak: alle bronnen afgaan, kijken of de afbeelding van de akte of het document er nog goed bij zit, de transcriptie nakijken, zien of de juiste events gedocumenteerd worden met de juiste zekerheden… pfieuw. Veel, véél werk. 

En dan, dan kan ik eens herbeginnen met onderzoek. En bijvoorbeeld personen die op elkaar lijken tot één persoon terugbrengen — het kan toch moeilijk zijn dat er rond 1750 veertig Joannes Gilliet rondliepen die allemaal dooppeters en getuigen waren bij huwelijken en geboorten en overlijdens van mensen die op min of meer dezelfde plaatsen woonden en min of meer dezelfde beroepen uitoefenden.

(Om nog niet te spreken van mensen afwijkende schrijfwijzen — zoals die keer dat de vrouw van Carolus Gilliet in verschillende akten de namen Anna Maria Giseler, Ana Maria Giselaire, Anne Catherine Gisseleere, Anne Marie Gisleere, Maria Gyselaere, Anne Marie Giseler, Anna Maria Giseneire, Anna Maria Giseleere, en Anna Maria Gislain kreeg.)

Chrome font rendering ghraa

Heeft het zin om daarover te blijven klagen? Welneen, het heeft geen zin om daarover te blijven klagen. Ga ik er daarom mee ophouden om erover te klagen? Ge moogt twee keer raden. Hint: neen. 

Kijk, Amazon Cloud reader op Chrome 22.0.1229.79 op mijn laptop (ja, nog maar eens een zoveelste versie die ergens ver weg achter mijn rug is geïnstalleerd):

Amazondonker sm

En kijk, dit is exact hetzelfde scherm een paar seconden later, als die donkere balken boven en onder weggegleden zijn:

Amazonlicht sm

Mét balken is de tekst donker, zónder balken is de tekst licht. Waarom? Met balken en zonder balken gebruikt twee keer een verschillende manier van font rendering.

Kijk maar. Zonder balken is zuiver greyscale anti-aliasing:

Amazongreyscale

…en met balken is het subpixel rendering:

Amazoncleartype

Fucking fuck fuck fuckety fuck. Hop to it, Google. 

Update: Oh check it out shit hit the fan. (En ja, dat is nog iets anders dan de eeuwenoude DirectWrite/GDI-miserie in Chrome op Windows.)

Ik wil een nieuwe Kindle maar ik mag hem niet kopen van Amazon

Ik lees veel op mijn Kindle. Gelijk, héél veel. Minder in de winter dan in de zomer, dat wel, omdat er wel een leeslamp op zit maar het is toch niet zo’n enorm gemak in het donker. 

Dan lees ik verder met Kindle op iPhone, wegens dat dat kleine lettertjes zijn en dat ik dan in bed met één oog kan lezen. 

Maar eigenlijk zou ik liever verder lezen op een Kindle. Om precies te zijn, op zo’n nieuwe Kindle Paperwhite (nu ook een link met mijn Amazon Associates-ID erin!):

Ja, ik wil daar geld voor betalen, zelfs al heb ik al een Kindle, en het vorige model van de Kindle, en het model dáárvoor. Comfortabel kunnen lezen op mijn Kindle in een donkere kamer, of zelfs helemaal in het donker, op een scherm dat ook in de zon leesbaar is: ja graag, en waar moet ik mijn geld naar smijten?

Welllll… as it turns out: nergens naartoe. Want de Kindle Paperwhite is niet te kopen in Europa. 

Verdomme! En ik wil er dus echt wel een, met de donkere winterdagen op komst en dat ik mezelf nog een verjaardagscadeau verschuldigd was en alles…

Leest er hier niemand mee die in de buurt van de VS moet zijn één dezer dagen, en die er eentje wil meenemen? Pretty please?

Over Kindle gesproken: gisteren zoals ik al zei deel twee van The Mongoliad (nog zo’n link!) gekocht, en kijk wat er vanmorgen in mijn brievenbus zat over mijn aankoop van het vorige deel:

Thank you for ordering “The Mongoliad Book One” for your Kindle. We’re writing to let you know that we’ve updated the Kindle edition with new content including “Sinner: A Prequel to the Mongoliad”, a map, and character illustrations.

You can get this new version by going to the Manage Your Kindle page. Find the book in your Kindle Library and click on the “update available” link next to the book’s title.

This book has undergone significant changes, and once the updated has downloaded, the previous version will be automatically replaced. (You will no longer be able to view any highlights, bookmarks, and notes that have been made in your current version and your furthest reading location will be lost.)

We hope you enjoy this updated version of “The Mongoliad: Book One”.

Zo wijs. Ik ben een grote fan van Amazon, ik. 

Boekenklassement ghraa

Allez ju, zoiets zou het geven. Links de toestand vóór, rechts de toestand na. Het gaat om de middelste rij.

Links staat daar een rij pockets achteraan en een rij wat grotere boeken vooraan; rechts staan daar twee rijen pockets, de achterste op een verhoogje van een centimeter of zes of zo:

KGB 7500KGB 7507

Allemaal goed en wel als het allemaal pockets zijn, ja, maar ’t zijn dus niet allemaal pockets. En ik vind dat gelijk niet zo geslaagd, eigenlijk, ’t is een beetje gelijk uitverkoop in de tweedehandswinkel. En hoe moet ik dat dan sorteren? Eerst achteraan en dan vooraan? Uuuurgh!

Maar aan de andere kant: het is gewoon wel een volledige rij die verloren gaat. Als het allemaal pockets zijn. En als het allemaal pockets zijn dan zou ik het minder hoog kunenn maken waardoor ik elders plaats win op een kast. Maar niet echt, want het zal nooit dubbel zoveel zijn. Aaargh!

Maar aan de grijpende hand: er zijn echt wel veel niet-pockets. En als ik ze moet scheiden, de pockets en de niet-pockets, dan kan ik niet alles proper sorteren. Gnii!

En zo gaat dat maar rond in mijn hoofd, en rond in mijn hoofd. Om zot te worden! Zot!

Ik ga dan trouwens ook eens een statief in de bibliotheek zetten en foto’s nemen van wat ik doe als ik het definitief doe, want animaties van boeken zijn wijs:

KGB 7500

Geneaquilts

Zo aardig. 

For fuck’s sake, Drupal!

Okay, dan hebt ge dus zo’n website draaien met Drupal, zonder noemenswaardige problemen.

Om de zoveel tijd een update, dat gaat allemaal relatief pijnloos, iedereen content, iedereen tevreden. 

En dan ineens: de kalender werkt niet meer. Hoe, de kalender werkt niet meer? Eén van de kalenders werkt niet meer, blijkbaar. 

Naar http://website.domein/admin/structure/views, klik op “edit” naast de view die het probleem geeft: ERROR 500 INTERNAL SERVER ERROR UW WEBSITE IS NAAR DE KLOTEN MBWAHAHAHAHA.

Bon, error logs van de server nagekeken: 

[Mon Sep 24 17:39:13 2012] [warn] [client 1.2.3.4] mod_fcgid: stderr: PHP Fatal error: Call to a member function summary_title() on a non-object in /home/website.domein/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_display.inc on line 1192, referer: http://website.domein/admin/structure/views

Gaan kijken in de code, wat staat daar?

$row_summary = empty($row_plugin[‘title’]) ? t(‘Missing style plugin’) : $row_plugin_instance->summary_title();
$row_title = empty($row_plugin[‘title’]) ? t(‘Missing style plugin’) : $row_plugin_instance->plugin_title();

Euh ja. Uitcommentariëren, zien wat dat geeft? Ha kijk, ik kan op de pagina waar die view geëditeerd kan worden. Dikke rode foutboodschappen bovenaan:

Notice: Undefined variable: row_title in views_plugin_display->options_summary() (regel 1198 van /home/website.domein/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_display.inc).
Notice: Undefined variable: row_summary in views_plugin_display->options_summary() (regel 1199 van /home/website.domein/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_display.inc).

I’m so happy. En wat ik ook doe, er is geen manier om het op te lossen: onder het kopte “format” blijft bij “display” een waarde van “Broken Field |” staan. 

Zoeken op het internet: honderden websites die dezelfde foutboodschap geven, dus het komt wel meer voor. En nergens een duidelijke uitleg wat of hoe. 

Tot ik toevallig op deze terechtkom: Calendar Block View Broken. Precies de symptomen die ik heb, hierrrrr brandt de lamp, denk ik dus. 

En inderdaad. Na een paar mensen die zeggen dat ze het probleem weg krijgen door hun view te verwijderen en een nieuwe aan te maken, sluit Karen Stevenson het ticket en schrijft ze lakoniek:

I had to create some new calendar components that work better than the old ones did and it resulted in deprecating some old ones. Creating a new view will make everything work.

What the actual fucking fuck? Sinds wanneer worden er stilzwijgend zonder ook maar een vermelding in de release notes dingen kapot gemaakt? 

Bon okay, ik sleur mezelf dan maar weer in “kak, wéér van dat”-modus en ik maak een nieuwe kalenderview aan. 

Die mij prompt een leeg scherm geeft. Géén mogelijkheid om wat dan ook te doen. Hm. Misschien eens die nieuwe view deleten en nog eens alle refreshen en herbeginnen?

Ah, péch. Dikke rode letters:

Notice: Undefined property: view::$export_type in ctools_export_ui->access() (regel 128 van /home/webste.domein/all/modules/ctools/plugins/export_ui/ctools_export_ui.class.php).
U heeft niet voldoende toegangsrechten voor deze pagina.

De mengeling van Nederlands en Engels is altijd een beetje lachen, maar bon. Een probleem met Chaos Tools? Ja, manifest wel, maar wat? Niemand heeft een idee: niet hier, niet hier, niet hier, niet nergens. 

Fuck, dus. Trekt uw plan, dus. Bakt u een ei, dus. 

En zo gaat dat maar door. Hier iets veranderen is daar iets kapot maken, en omgekeerd. Om dit probleem op te lossen heb ik moeten zitten prutsen in een database, server logs moeten bekijken en stukken code in de kalendermodule moeten veranderen, alleen maar om een diagnose te stellen. 

De site waar het over gaat, zou eigenlijk moeten kunnen onderhouden worden door mensen die nog net met Office kunnen werken. Ik kan die mensen toegang geven tot veel zaken, maar van zodra het om Views of andere zaken gaat, kunnen het ze met één verkeerde knop compleet kapot maken. 

Drupal is vele keren beter dan veel andere dingen, maar zeg nu eens ernstig: wie wordt verondersteld zo’n net iets meer complexe site te administreren? Zonder tegelijk kennis van Drupal, php, jquery, html, css, (my)sql en godweetwatnog, is dat toch onmogelijk?

Een uur later is het oorspronkelijke probleem helemaal opgelost, maar heb ik ondertussen gemerkt dat die kalendermodule nóg dingen veranderd heeft. Gratuit. In de gegenereerde html. Waardoor er overal nog dingen mogen veranderd worden in de css, en god weet wat daar dan de gevolgen van zullen zijn elders. 

Zucht.

Ik heb soms de indruk dat elke keer als Drupal een béétje krediet opgebouwd heeft, ze erin slagen om een stunt uit te halen zoals die “oh ja, ’t is kapot, ja”-boodschap over de kalender, en dan is het voor mij weer allemaal naar de kloten. 

Katten zijn beter dan honden

’t Is wetenschappelijk bewezen, voilà zie. Einde discussie. 

History repeating

Louis moet nu zo ongeveer een jaar of elf zijn, en hij is naar Doctor Who beginnen kijken. Is er een betere leeftijd om naar Doctor Who te beginnen kijken? Ik denk het niet!

Ik ben ook afleveringen aan het herbekijken, en hola wat zitten er enorm goeie tussen. Ik kijk er naar uit om de laatste paar jaar te zien, wegens dat ik die nog niet op televisie gezien had. Mmm.

Mijn eerste Doctor Who was de vijfde. Láng voor het internet en alles, natuurlijk, en zonder eigenlijk enige context of uitleg: het enige dat ik wist, was dat ik de intro ongelooflijk fantastisch vond (en dus ook meteen naar de bibliotheek om alle platen van BBC’s Radiophonic Workshop uit te lenen en op cassette te zetten).

Zonder verdere uitleg wist ik ook niet wat er gebeurde toen Dokter Vijf Dokter Zes werd, en ik was er een hele tijd niet goed van — man, wat een hatelijke kerel, Dokter Zes!

Ik ben enorm benieuwd of het op Louis ook zo’n indruk gaat nalaten.

Allochtonen

Uiteraard heeft Bruno ongelijk, als hij schamper schrijft

Sire, er zijn geen allochtonen meer. We hebben de ganse vreemdelingenproblematiek in één pennentrek opgelost, zo hekelen de cartoonisten in de media, want we hebben de allochtoon afgeschaft. De Morgen masturbeert er vandaag zo hevig op los, dat ik me afvroeg of het wel inkt was, waarmee ze hun pagina’s bedrukt hebben. Ze zijn de redders van de maatschappij. Het is een kwestie van tijd of ze hebben ook de euro-crisis opgelost en het begrotingstekort weggewerkt.

Ik lees De Morgen niet, maar ik heb wel gelezen en gehoord waarom ze het woord “allochtoon” niet meer gaan gebruiken. 

Dat heeft niets te maken met de karikatuur die cartoonisten of De Man In De Straat ervan zouden kunnen maken, wel integendeel.

Het is niet door “allochtoon” niet te gebruiken dat er een probleem onder de mat geschoven wordt: het is door het woord wel te gebruiken dat er tegelijkertijd heelder problemen onder de mat geschoven worden, én dt er allerlei problemen bijgemaakt worden. 

“Allochtoon” is — en ik erger mij daar al langer aan — een vlag die geen enkele lading en alle ladingen dekt, het is hetzelfde als “ungood” in 1984: domme newspeak voor “niet zoals ik”. 

Zég dan toch gewoon “Turkse Belgen” of “Noord-Afrikanen uit Noord-Frankrijk” of “Togolese semi-legale pipo’s” of “Roma” of “Poolse dagarbeiders” of “derde-generatie kwart-Pool” ofwatdanook. 

Weg met “allochtoon” in die context. Good riddance. En Bruno slaat met 100% zeker goede bedoelingen de bal helemaal mis als hij dit aangrijpt om te zeggen

We verglijden naar een maatschappij met een dubbele moraal, zoals in de Victoriaanse tijd. De politiek correcte verplichting in de media en de politiek verplicht de mensen tot hypercorrectie.

Allochtoon is de politiek correcte zever. Het is evenveel zever alsof ik zou zeggen “de ondertitels op TV zijn er voor andersvaliden” — neen: ze zijn er voor doven en slechthorenden. Afschaffen is een klein stapje wég van die dubbele moraal die er al een tijd is, niet het nog erger maken. 

Het niet meer gebruiken waar het niet van toepassing is, is maar logisch. En dat is dus in de meerderheid van de gevallen, waar we nu halfslachtig “allochtonen” schrijven of zeggen voor “niet-blanke Europeanen, enfin, of misschien ook Oosteuropeanen en natuurlijk ook zigeuners, maar uiteraard niet van die geadopteerde zwartjes of Chinezen, en uiteraard ook geen Amerikanen of zo, behalve Peruvianen die staan te bedelen met een panfluit en alles, enfin, als het geen évolués zijn dus van ginderachter, een Indische meneer professor is natuurlijk geen échte allochtoon maar een vierdegeneratie Turk natuurlijk wel”.

(Het gekringruk van de zichzelf op de rug kloppende media, dat is er natuurlijk compleet volledig over, en daar heeft Bruno overschot van gelijk dat het zij, en de politiek correcte medemensen in het algemeen, net zijn die ervoor gezorgd hebben dat dat semantisch probleem er was.)

Boeken: teveel

Argh: binnen vijf dagen komt deel twee van Mongoliad uit, en al vond ik dat nu niet meteen het beste boek ooit, ik wil toch wel verder lezen. 

Maar ik ben nu al veel te veel boeken tegelijk aan het lezen: iets wetenschappelijks over geschiedenis (interessant maar wisselend van kwaliteit), iets magisch-realistisch  (leutig maar hard werk), iets pseudo-biografisch fictie-achtigs (wel wijs maar eigenlijk staat het te ver van mij), iets science fiction (dat ik vroeger heel goed vond en dat ik zeker wil herlezen), en iets fantasy-achtig (wel goed maar niet zo enorm goed als andere mensen zeggen dat het is).

Allemaal dingen die lang duren om te lezen, en ik heb eigenlijk zin om iets rap rap te lezen, niet iets dat lang duurt. En vandaar die Mongoliad. 

Comics? Haja: ik zit wat vast. Begonnen aan de nieuwe run van Daredevil van vorig jaar en goed bevonden, maar die leperds van Marvel zijn natuurlijk direct begonnen met cross-overs en dan moet ik vanalles bij elkaar gaan lezen, grr. En dus ben ik wat blijven vastzitten tussen Daredevil en Spider-Man en Punisher.

Euh eigenlijk in het algemeen: bloederige hel waarom is er geen tijd genoeg in de dag en zijn er niet genoeg dagen in de week aaaa!!

Verbouwingen: de kasten en de televisie

Trala, de kasten zijn klaar, de kasten zijn klaar!

Er waren nog een paar deurtjes die te kot kort waren onder het bureau, en er moest nog iets met afstandsbedieningsherhalers geforceerd worden wegens dat er allemaal bakjes in een kast zaten en dat dat lastig was voor een afstandsbediening.

Living

Oh ja, en ook: een jongensdroom is in vervulling gegaan — een televisie op een verdraaibare arm!

Living met tv gedraaid

De verlichting doet al wat ze zou moeten doen, er zitten dingen in de vitrines, en alles, en alles.

Living en bureau

Nu alleen nog een paar plinten en de chauffage weer ophangen, en dán nog wachten op die bouwvergunning om de voorgevel en de vensters te kunnen doen, en dan is de living helemaal klaar.

It’s not because you are that you know google translation flemish speaking

Greenlight Digital doet dat gelijk goed:

Hei,

IK heb u gevonden terwijl IK tips zoek was en echt uw ambt genoten – The blog gent – drie.

Wij zijn momenteel een campagne met Nespresso draait en vraagt zich af of u interesse heeft voor een deel. Nespresso is momenteel op het verhogen van de zichtbaarheid van hun pagina’s op het web gericht, en het zou fantastisch zijn mocht u een rol spelen.

Als u meer informatie wilt, of als dit uw enthousiasme heeft gewekt neem dan gerust contact op met mij via e-mail.

IK hoor graag van u!

Vriendelijke Groeten

[Name redacted, ik heb nog een beetje medelijden]
Web Relations Executive | Greenlight

Zucht.

ELO

Over muziek gesproken… op De Slimste Mens vanavond was er een tekstschrijver die het absoluut nodig vond om zich vrolijk te maken over ELO.

Gast!

ELO is wijs, en daar moet niet over gezeverd worden. Dit, bijvoorbeeld, is er één die in het Pantheon van Muziek Voor De Eeuwen mag bijgezet worden naast Sacre du Printemps en St. James Infirmary:

Brave jongens daar bij Vier: g’hebt een leutig kwiesken (al is het geen goed teken dat ik negen op de tien vragen kan antwoorden, dat wil zeggen dat er daar volk aan de vragen zit dat teveel op het internet rondlummelt), maar hou die schampere opmerkingen misschien voor dingen waar er schamper mag over gedaan worden.

Deal? Deal!

« Oudere berichten

© 2019 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑