Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

De grote weggeef

Gnnnnnnn… De kogel door de kerk, in mijn hoofd: ik ga een hele reeks boeken en cd’s en dvd’s wegdoen.

Er is nu eenmaal niet genoeg plaats, is niets aan te doen. Gho ja, ik zou kunnen beginnen verkopen en zo, maar wie gaat daar ooit geld voor geven, en wat ga ik nog recupereren van wat ik er aan uitgegeven heb?

Ik denk dat ik ga op zoek gaan naar goede doelen. De schoolbibliotheek, bijvoorbeeld — wie weet zijn die wel content met een collectie van een paar honderd films op dvd? Of van stapels en stapels pockets science fiction en fantasy?

Of iets anders? ’t Moet in alle geval weg, helaas.

Met pijn in het hart, maar hey.

13 reacties

  1. aanpalend huis opkopen?

  2. Met uw collectie kunt ge misschien De Kaft nog een paar jaar extra in business houden.

  3. Dappere mens! http://www.oxfamsol.be/nl/Schenk-je-boeken-een-tweede-leven.html? En als je toch wil verkopen, dan is de boekenmarkt op de Ajuinlei ook een alternatief. Zo’n standje kost maar een paar euro, maar je moet er natuurlijk wel “de socialen” uithangen. Daar is ook een boekhandel die veel Engelstalig spul verkoopt, dus misschien zijn die wel geïnteresseerd? Of misschien willen de kinders wel rommelmarkten?

  4. Sudburyschool Gent kan wel wat boeken gebruiken.

  5. Er is geen Librarything-ding waar je kunt aanvinken wat je weg wil? Misschien ben ik (of zijn anderen) wel geïnteresseerd in een paar zaken en kun je dat relatief snel groeperen of zo in een al bestaande lijst.

  6. Ik zal het allemaal online zetten natuurlijk, wat hadt ge gedacht. 🙂

  7. Sterkte Michel! Een tijd geleden ook een rek weggedaan. Fijn was dat niet, maar achteraf voelt ge u toch een beetje bevrijd. Allee, ik toch.

  8. Voor uw boeken —> OXfam Bookshop op Sint-Amandsplein (Gent)

  9. kan je je oude CDs niet bij FNAC kwijt? Of was dat een tijdelijk iets…

  10. Ik heb een lief die SF romans verzamelt, maar ’t zijn wel oude, en ik denk van een of andere Bruna reeks of zo, of prisma, of Aula. Hoe dan ook, van al wat leeftijd. Maar mijn lief is natuurlijk geen goed doel :-). Hij wil zeker ook ruilen, een doorn in uw oog, ha ! Ik denk dat hij ook wil betalen. Kan je een ander goed doelen steunen !

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑