Boeken klasseren, deel twee

Niet zoveel tijd gehad, vandaag, maar toch nog een kast gedaan. 

Met problemen, deze keer, wegens teveel grote boeken en te weinig plaats. Gisteren had ik het opgelost, min of meer, door grotere boeken uit volgorde op de bovenste plank te zetten, maar in de letters H-P is de verhouding kleine paperbacks die ik wil houden / grote hardcovers die ik wil houden verkeerd. Steek het op Hamilton en Pratchett, grrr. 

En dus heb ik twee schappen met alleen maar hardcovers, wat eigenlijk niet kan, want dan is er ergens geen plaats voor een schap vol paperbacks. Het scheelt maar een paar millimeter, maar er is echt te weinig plaats als het gedaan wordt zoals het gedaan zou moeten worden.

…en dus heb ik maar vals gespeeld: een schap er omgekeerd in gestoken. Waardoor het niet met inkepingen rust op de dingetjes die de plank vasthouden, maar met de platte kant. Waardoor er een millimeter of drie vier bijkomt. Waardoor het nipt lukt:

Elders over misschien hetzelfde

12.11.2012: Boeken klasseren, deel 4 | 03.11.2012: Boeken klasseren, deel één | 10.12.2012: Bibliotheek: de voor-voor-voorlaatste loodjes | 08.12.2012: Een nieuw weekend, een nieuw stukje bibliotheek | 10.11.2012: Boeken klasseren, deel 3 | 13.10.2012: Verbouwingen: bibliotheek (in progress) | 18.09.2012: Verbouwingen: de bibliotheek (iii) – start! | 16.09.2012: Verbouwingen: de bibliotheek (ii) – op uw plaatsen, klaar… | 13.09.2012: Verbouwingen: de bibliotheek (i) | 30.10.2010: Verbouwingen: bibliotheken. Part 1: The Contactening

One Comment

  • Prachtige video. Ik heb dit pas geleden in een hele bibliotheek moeten doen.
    Mijn eigen Sf boeken staan gewoon op alfabetische volgorde, dik en dun, paperback en hardcover door elkaar. Maar ook bij mij een teveel aan Pratchet en Hamilton, maar vooral Orson Scott Card.

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.