Een gemak als het doet wat het moet doen

Gegeven: een dikke 400 pdf-files van telkens een bladzijde of vijftig. Die ik graag zou willen lezen op mijn cyberPad in mijn comic-lezer, wegens dat dat eigenlijk handiger is dan een pdf-lezer. 

Er zijn voor al die dingen duizend manieren om het te doen, maar dit is hoe ik het nu aan het doen ben:

Eén:

find . -iname '*.pdf' -print -exec sh -c 'mkdir "${0%.pdf}"; mv "$0" "${0%.pdf}"' {} \;

Vind alle pdf-en, maak een folder aan met de naam van de pdf minus “.pdf”, en verplaats die pdf telkens naar die folder.

Twee:

find . -iname '*.pdf' -print -exec sh -c 'convert -density 300 -resize 50%  "$0" "${0%.pdf}.jpg"; rm "$0"' {} \;

Vind alle pdf-en, converteer die naar jpg met Imagemagick (eerst wat groter zetten met die hogere density en dan de helft verkleinen, want anders zag het er niet zo proper uit), en verwijder de pdf.

Drie:

find . -type d -mindepth 1 -print -exec sh -c 'zip -r -j "$0.cbz" "$0"' {} \;

Vind alle directories en zip daar de inhoud van in een cbz, tralala. 

Ik wou dat ik kon zeggen dat het op een ik en een gij gedaan was, maar helaas: die conversie naar PDF, dat duurt echt wel een eeuw.

7 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.