Niemand heeft het gemerkt, nem

Wat echt wel lastig is aan koud weer met een elektrische velo: de batterij loopt leeg als ik ze in de koude laat staan. Dus moet ik ze naar binnen nemen waar ik ook ben, en het kreng weegt een ton. 

Wat ook wel lastig is aan fietsen met koud weer: dat het koud is. 

En ja, er zijn er dan die zeggen “doet een onderlijveken aan” of “doet een pullover aan”, maar dat is allemaal zoveel werk, en dan loop ik daarmee rond, en bla, en blie, en bla. 

Veel betere oplossing gevonden, ik: er hing hier nog een versleten bruine peignoir. Peignoir aan, helemaal dichtgetrokken, en dan met de ceintuur onder mijn oksels dichtgebonden. En dán mijn mantel erover, en dat ik die geeneens nog moet dicht knopen. 

Speekmedaalde voor mij, en bij deze een gratis tip voor wie de koude wil trotseren en tegelijkertijd niet veel zin heeft om aangepaste koud-weer-fietsgarderobe aan te schaffen.

Geen dank, geen dank.

Misschien stuur ik wel eens een artikel in naar een life-hacking-of-zo-tijdschrift. 

Elders over misschien hetzelfde

16.01.2013: Een première! | 13.12.2012: Fietslichten: Enkel Objectivering Zal Ons Redden | 11.10.2012: Kwijt! | 30.08.2012: De fiets die zichzelf vernietigt | 10.08.2012: Maar allez | 14.06.2012: Verkeersgeagresseerd | 19.04.2012: Elektrische fiets: dat weten we dan ook weer | 19.01.2012: Gekkenwerk | 28.02.2008: Fietsers zijn gevaarlijker dan auto’s | 14.04.2006: Dampoort – Tweede versnelling

6 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.