Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

’t Werd eens tijd

Het moet al een jaar of 18 zijn dat ik vi gebruik, maar dan op het zo ongeveer laagst mogelijke pitje. File open doen, hier en daar iets appenden, inserten, replacen of deleten, en dan een :wq en dat is het dan. 

Voor de rest gebruik ik naargelang het platform andere editors. Eclipse op linuxdesktops, Notepad++ op windows, Textmate op Mac. 

En dat terwijl vi (of beter, vim) met eventueel een paar plugins erbij alles kan dat om het even welke text editor kan. En, let’s face it, geek cred.

Dus bij dezen: overgestapt op vim. Al direct NERDTree als eerste plugin geïnstalleerd, en dan ga ik me nu eens verdiepen in tabs en buffers, en hoe en wat. 

8 reacties

 1. Hoe mooi kan een nachtje doorwerken toch zijn.

  Zopas in de mate van het mogelijke SLIM micro-framework doorgrond (eye opener voor mezelf). Stilaan kleine oogjes, dus om af te ronden nog eens via RSS kijken wat Michel nog te zeggen heeft. En wat blijkt:. alwééér word deze jongenhier zwaar overklast in het nerd-schap.

  **** Vi, hoe is het in godsnaam mogelijk dat ik dat niet eerder heb ontdekt ****

  Zwaar onder de indruk, Michel. Héél erg zwaar onder de indruk…. 🙂 🙂 🙂

 2. Een handige shortcut voor :wq –> zz

 3. Sublime Text. Case closed.

  (En ‘bij dezen’.)

  • Ik moet er niet van hebben, van Sublime Text.

   Soms zijn er zo van die instant-antipathieën, en dat had ik bij ST. Misschien omdat het een halve dag duurde om op te starten, misschien omdat het –toen ik even gebruikte– meer dan een paar keer per week crashte.

   ’t Is iets visceraals, vrees ik.

 4. Neem naast NERDTree nu CommandT als tweede plugin en ge zijt vertrokken. https://wincent.com/products/command-t

  (moest ik zelf nog geen vim kennen zou ‘k nu waarschijnlijk ook gewoon sublime text gebruiken en de moeite van ’t leren niet meer doen eerlijk gezegd, maar bon)

 5. Remember, VI has two modes: one in which it beeps and one in which it doesn’t.

 6. En beginnen met :set showmode 🙂

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑