’t Werd eens tijd

Het moet al een jaar of 18 zijn dat ik vi gebruik, maar dan op het zo ongeveer laagst mogelijke pitje. File open doen, hier en daar iets appenden, inserten, replacen of deleten, en dan een :wq en dat is het dan. 

Voor de rest gebruik ik naargelang het platform andere editors. Eclipse op linuxdesktops, Notepad++ op windows, Textmate op Mac. 

En dat terwijl vi (of beter, vim) met eventueel een paar plugins erbij alles kan dat om het even welke text editor kan. En, let’s face it, geek cred.

Dus bij dezen: overgestapt op vim. Al direct NERDTree als eerste plugin geïnstalleerd, en dan ga ik me nu eens verdiepen in tabs en buffers, en hoe en wat. 

8 Comments

Zeg uw gedacht

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.