Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Vals alarm, vals alarm

Ik had het helemaal verkeerd begrepen, de opdracht voor Engels van Zelie. 

De opdracht was niet “maak een filmpje”, de opdracht was “kies één van de drie mogelijkheden om een toneeltje-achtig iets te doen”, waarbij de drie mogelijkheden waren:

  • een conversatie in een winkel (toneeltje in de klas)
  • een conversatie aan de telefoon (toneeltje in de klas)
  • een kookshow

Die kookshow mocht op voorhand opgenomen worden als dat kon, maar het mocht ook gewoon toneeltje in de klas zijn. Dan zou het wel met een omschrijving zijn en niet live koken.

Maar zelfs als het een filmpje was, en dat is wijzer omdat ze dan de ingrediënten zien, moest er hoedanook, om een beetje het voordeel te compenseren dat ze op voorhand konden proberen en herproberen tot het goed was, een live onderdeel in de klas zijn met voorstelling en ingrediënten en zo. 

Pfff. 

Wat er van weze: ik blijf erbij dat een filmpje maken ze ook veel dingen bijleert, naast het Engels zelf. En het is gewoon ook wijs om doen. 🙂

3 reacties

  1. Excuses aan de leerkracht Engels! En inderdaad: monteren is een interessante oefening.

  2. “Wat er van weze: ik blijf erbij dat een filmpje maken ze ook veel dingen bijleert, naast het Engels zelf. En het is gewoon ook wijs om doen. ”
    Dat zal wel zijn… 🙂 En toch ook ideaal om kinderen te leren prutsen met die dingen? Crea-uurtjes anno 2013.

  3. In onze garage worden er tegenwoordig kortfilms opgenomen met ‘green screen’, invoegen van ludieke achtergronden op pc en integreren van special effects.
    En dat valt dan onder: 4de middelbaar – Frans – spreekvaardigheid; én een zoontje dat stiekem meer van computers houdt:)

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑