Archief voor mei 2013

 

Oorlog

woensdag 1 mei 2013 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

De Kölner Stadt-Anzeiger is niet mals:

“Unsere Väter, unsere Mütter” ist ein TV-Hype ohne neue Erkenntnisse und mit einem zweifelhaften moralischen Unterton, den man trotz aller ernsthaften Versuche, den Opfern die Empathie der Zuschauer zu sichern, nicht überhören kann.

Er lautet, zusammengefasst: Wir Täter hatten’s auch nicht leicht.

Ah, the self-hating German, altijd leutig. 

Be that as it may, ik vond het een wreed schone serie. En ik ben een beetje verliefd op Miriam Stein. 

Miriam stein

Schuilen voor de Hollanders

woensdag 1 mei 2013 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Er stond plots een Hollander op mijn plankier. Hij brabbelde mij iets toe, ik begreep er geen knijt van. 

– Puh-don mneejhr, ut-bell foowe?

– U zei? Het wat?

– Het bell fooh-e.

– Bel wat precies?

– Foor. 

(denkt frenetisch na) Ah, het Belfort!

– Jwel mneejhr, het bell foooowe.

(Belfort, Belfort, kak, hoe geraak ik daar het snelst?) U gaat best hier de straat uit, dan links, dan rechts en de brug over het water, meteen links, en dan komt u er op uit.

Toeristen content maken met duidelijke richtingaanwijzingen, dat is mijn lang leven. 

En dan denk ik even na, en pak ik meteen mijn hele boeltje in en verhuis ik naar binnen: ik realiseer me dat ik eigenlijk beter had gezegd u keert best terug, dan rechts, meteen weer links rechtdoor tot aan de kerk, en dan langs de kerk de Belfortstraat naar boven. 

Dat dat de weg naar het Belfort was, en dat wat ik gezegd had de weg naar het Gravensteen was. 

Niet expres gedaan! Maar wat willen ze ook, als ze mij aanspreken in een taal die ik nauwelijks begrijp! Zo een mens nerveus maken, het is eigenlijk hun eigen schuld! Serieus, kunnen ze geen telefoon met GPS of zo kopen, verdomme?

En nu moet ik heel de avond binnen zitten, voor het geval dat ze nog zouden terugkeren, dedju. 

Hou le vilain!

donderdag 2 mei 2013 in Sonstiges. Permanente link | 11 reacties

Ik las in de ontwerptekst van het Innesto-congres van de CD&V één van de dertig aanzetten van maatregelen om het onderwijs te versterken:

CD&V wil de duur van de zomervakantie inkorten van negen tot zes weken. Sterke zowel als minder sterke leerlingen hebben baat bij iets minder lang weg te blijven van de schoolbanken. De eerste groep mist uitdagingen. De tweede loopt een grote achterstand op tijdens de vakantie. Daarnaast schept een kortere zomervakantie ook meer ademruimte in de loop van het schooljaar (bv. voor stageperiodes, leerzorg, sport, extra verlofdagen tijdens het jaar).

…en mijn allereerste gedacht was: yeah right, dat leraars twee weken zomervakantie gaan willen afstaan

Ik ben een gemene en slechte mens. 

Hoera Paulien!

vrijdag 3 mei 2013 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Wij hebben hier elke week gekeken naar The Voice Van Vlaanderen, en wat mij betreft mocht de finale tussen Paulien en Matthys gaan. Helaas: die twee stonden al in de halve finale tegen mekaar. 

Maar hey: de beste heeft gewonnen. 


Nephthys doet schattig

zaterdag 4 mei 2013 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Ooooooh zo cuuuuute! Nephthys ligt in de rode zitzak te slapen, helemaal op een bolletje gedraaid! Snel, een foto pakken!

7gbnfyx

Kak. Ze besluit juist te geeuwen. 

Even wachten tot ze weer in slaap suizelt… telefoon bovenhalen… voorzichtigjes in positie brengen…

YXaetzw

Aaaugggh!! Cat from hell! 

Derde poging, dan maar? Nah: ze is volledig wakker. En een beetje pissed, lijkt het wel:

Aw4RKrT

Ze was vandaag helemaal in form, trouwens. Ik dacht tussen het van hot naar her rijden even een boek te lezen in de zetel — madam vond het een véél beter idee om zich zo ongeveer onder mijn kin te nestelen:

EpMp9ef

En toen moest ik daar plots weer aan denken

zondag 5 mei 2013 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Pietje Bell. En hoe moeilijk ik het ermee had dat hij ouder werd. Op zeven boeken van De Vrolijke Bende en straatondeugendheden journalist worden, naar Amerika gaan, terugkeren, trouwen en vader worden van drie zoons. 

Voor de rest was het hier een raar weekend, met twee voetbaltoernooien van Jan en een optreden van Zelie en geen van alledrie drie activiteiten gezien maar thuis gebleven. 

Van hot naar her op zaterdag, onverwachts in de zon buitenshuis op zondag. 

Het leven is helemaal in slow motion gegaan, heb ik de indruk. 

Les

maandag 6 mei 2013 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Er kwam vandaag op het werk een nieuwe klant langs, die opleiding moest krijgen.

Tot het moment zelf wist ik niet met hoeveel ze zouden zijn of in welke taal het te doen zou zijn — met één, en in het Frans, bleek.

Qu’à cela ne tienne: veel maakt het mij niet echt uit. Hoe meer mensen er zijn, hoe langer het duurt, da’s al. En waar het met twintig man drie uur zou kunnen geduurd hebben (zeggen wat ik ga doen, tonen dat ik het doe, zeggen dat ik het gedaan heb, kijken of iedereen nog mee is, vragen stellen om te zien of ze nog mee zijn, vragen om het eens zelf te doen, wachten op de onvermijdelijke vragen), was het hier op een uurtje gepiept. Inclusief koffie zetten.

Spijtig, vond ik eigenlijk.

Ik denk dat ik dat echt wel graag zou doen, les geven. Zelfs als het maar een miniem percentage van de leerlingen zou zijn die geïnteresseerd is.

HA! HA! HA!

dinsdag 7 mei 2013 in Sonstiges. Permanente link | 21 reacties

Allez jong, dat houdt ge toch niet voor mogelijk?

Volgens de nieuwe voorzitter van de Vlaamse auteursvereniging [Marc Reugebrink] wordt er ‘te veel heisa’ gemaakt rondom digitale boeken en zou de sector vast moeten houden aan het papieren boek. […] Volgens hem moeten auteurscontracten wel worden aangepast, onder andere met een nieuwe definitie van ‘uitverkocht’. Maar verder leek hij het e-boek weinig serieus te nemen: “Bij mijn weten ontstaat er binnen afzienbare tijd een enorme energieschaarste en dan werkt die iPad niet meer hoor”.

Ook André Vandorpe, de nieuwe directeur van Boek.be, loopt niet bepaald warm voor digitaal publiceren, al zal Boek.be uitgevers “wel begeleiden en steunen” bij de digitalisering.

Ik heb een handeltje in platendraaiers te koop, gasten. En voor een béétje extra geld doe ik er nog een volledig warenhuis cassetjes bij ook.

Maar bon, we hebben het begrepen: ‘t zullen de Hollanders zijn die met de pluimen gaan lopen.  En eventueel Google en Amazon, als ze het ooit mogelijk winstgevend genoeg vinden om Nederlandstalige boeken te doen.

In welke eeuw leven die mensen eigenlijk?

Jan Briers is een gelukzak

dinsdag 7 mei 2013 in Sonstiges. Permanente link | 8 reacties

Ik ken gouverneur Briers niet, en ik ben ervan overtuigd dat hij met die treinhistorie in Wetteren zijn uiterste best doet in moeilijke omstandigheden. Roeit met de riemen die hij heeft, communiceert zo goed als hij kan, en dat het ook zijn schuld niet is dat er soms wat conflicterende dingen de wereld ingestuurd worden. 

Ik ben er verder van overtuigd dat hij een goede gouverneur kan zijn, dat zijn ervaring bij het Festival Van Vlaanderen méér dan relevant is, en ik geloof hem graag op zijn woord als hij zegt dat hij geen N-VA-creatuur is. 

Maar omdat ik een gemene mens ben met een slecht karakter, stel ik me wel eens een wereld voor waar de politieke situatie net een beetje anders was geweest. En dan vraag ik me af wat de reactie van sommigen zou geweest zijn. 

Beeld u eens in dat sp.a na wat getouwtrek een meneer zou tot gouverneur gebombardeerd hebben met tot dan toe enkel ervaring als “übernetwerker” in de culturele sector (“Onvermoeibaar speurend naar nieuwe opportuniteiten en samenwerkingsverbanden. En vooral: naar nieuwe fondsen.”) Ervaring opgebouwd omdat de vader van de meneer (een ridder, zowaar) het Festival Van Vlaanderen opgericht had en zijn zoon het zo ongeveer geërfd heeft. 

En beeld u dan in dat zoiets als die ramp in Wetteren gebeurt, en dat de kersverse gouverneur-van-écht-niet-sp.a-signatuur doet wat deze kersverse gouverneur-van-écht-niet-n-va-signatuur doet.

Die slechte mens in mij moet dan altijd aan Ben Weyts denken, grijnzend als een vos die stront eet uit een staalborstel. En hij kan zich de interventies in de commissies en de parlementen, in de opiniestukken en op de Twitters, op café en op TheFacebook zó voor de geest halen. 

Die keer dat Paxo het niet zo fijn vond dat Newsnight een weerbericht moest geven

woensdag 8 mei 2013 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Vakantie!

donderdag 9 mei 2013 in Sonstiges. Permanente link | 8 reacties

Hoera, vakantie!

Helaas, dingen te doen. :(

Maar Anna had daarjuist wel vriendinnen op bezoek — twee meisjes uit de straat, blijkbaar, waar ze vorige vakantie ook al mee gespeeld had. En Louis had een vriendje van op school op bezoek. 

‘t Is wel redelijk flagrant hoe verschillend onze kinderen zijn van elkaar: de ene hopla mee en in het park gaan spelen, de andere na een tijdje in een hoek een boek aan het lezen.

Niet dat daar iets mee mis is, trouwens. Oh, en à propos: mocht ik tijd hebben om te schrijven en goesting hebben om controversieel te doen, ik zou mij pagina’s lang kunnen opwinden over mensen die geen of weinig kinderen hebben, en die dan denken dat ze opinies moeten hebben over kinderen in het algemeen. 

Zoals bijvoorbeeld zonder enige twijfel het soepkieken bij Disney dat dit op zijn/haar geweten heeft:

Disney pls.

In de categorie “dingen waarvan ik nooit gedacht had dat ik ooit in het echt zou overwegen om ze te kopen”: de Irinox Fresco

vrijdag 10 mei 2013 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Vanmorgen zat er een reclameboodschap van onze keukentoestelleverancier in de mailbox: dat er een promotie is voor Fresco’s van Irinox. 

Irinox is een Italiaanse producent van koeltoestellen. Blast chillers en shock freezers en zo, van die toestellen die zeer snel afkoelen (waardoor het eten niet uitdroogt) en zeer snel invriezen (waardoor er geen grote kristallen ontstaan die alles tot pap maken bij het ontdooien). 

Voor profs, natuurlijk, ik wil niet weten hoeveel zo’n toestel kost. Zelfs het goedkoopste en kleinste model kost ongetwijfeld een arm en een been.

Ze hadden al een tijdje een “voor thuis”-versie, maar zelfs die toestellen zijn, ahem, iets aan de dure kant: rond de 4500 euro voor een Irinox Freddy

Maar kijk, nu hebben ze ook een “budget”-dink, zo groot als een grote microgolfoven. De Irinox Fresco doet:

 1. Snel afkoelen naar 3°C (warm eten in het ding, even later: afgekoeld eten klaar voor in de koelkast). 
 2. Snel invriezen naar -18°C (vers voedsel snel invriezen zonder ingrijpende smaak- of textuurveranderingen)
 3. Gecontroleerd ontdooien (nooit meer half-gekookt wegens in de microgolf ontdooid, tot moes gepapt wegens op het vuur ontdooid, of uitgedroogd met een plas water errond wegens een dag in de koelkast ontdooid)
 4. Flessen afkoelen (oei! de rosé stond niet in de frigo!)
 5. Koken aan lage temperatuur (een rosbief: 48 uur aan 55°C)
 6. Brood en zo laten rijzen (niet te warm, niet teveel wind, niet koud)
 7. Eten opwarmen (spaghettisaus ‘s morgens bevroren in het ding steken, op diepvries laten staan en dan gecontroleerd laten ontdooien, en dan warm maken, zodat er tegen 17u45 gegeten kan worden)

Echt om naar huis te schrijven van elegantie is het ding niet, helaas: 

Irinox Fresco

…maar bon, het zou weg zitten in een kast, dus zo erg is dat niet. De prijs is toch nog even slikken, maar met twee jaar ecochecques van zowel mij als van Sandra, zou de pil een beetje verguld kunnen worden en min of meer behapbaar worden. 

En ‘t is niet dat het een toestel zou zijn om daar te zetten en dan nooit te gebruiken:

 • Elke dag koken voor zes man, da’s een garantie voor zeer vaak overschot. Die dan liefst afgekoeld wordt voor later, of die in de diepvries gaat. 
 • Veel in de diepvries steken, betekent ook: veel ontdooien. En als het in één moeite kan ontdooien en opwarmen: wahey!
 • Koken aan lage temperatuur: ik zie dat helemaal zitten, sous vide-achtig koken. 
 • Flessen snel afkoelen: IK WIST NIET DAT DAAR EEN TOESTEL VOOR BESTOND EN NU IS MIJN LEVEN NIET COMPLEET TOT IK HET HEB.

Maar het is mij nog niet allemaal duidelijk, dus we gaan eens een afspraak maken met onze keukentoestelleverancier voor een demonstructie en Q&A. Q’s zoals daar zijn:

 • Kan dat in een kast met een halve centimeter over aan weerszijden? 
 • Hoe zit het met dat traag koken: kan ik er een bak water in zetten en dan sous vide koken, of is dat niet de bedoeling? Als ik er gedurende twaalf uur een biefstuk in steek, droogt dat niet uit? 
 • Snel afkoelen, snel invriezen: hoe snel is dat precies? En hoe warm mogen de dingen zijn die ik erin steek? 

Maandag eens een afspraak maken bij die mensen. 

Wiskunde voor zevenjarigen

zaterdag 11 mei 2013 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Zo wijs, er zat in één of ander smurfending met allemaal spelletjes een cijferraadsel:

vier vogels is een hartje
grote smurf en een vogel is een hartje
grote smurf en een hartje is veertien

hoeveel is een vogel? en een hartje? en grote smurf?

Ik vond het eigenlijk wel goed dat Anna dat kon oplossen. Niet verkeerd voor een net zevenjarige, peis ik dan. 

Het is wreed, hoe rap het gaat

zondag 12 mei 2013 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

We zijn vandaag naar de 31ste turnhappeninginextravanganza gegaan van de turnclub waar Zelie in zit, Forza Ritmica. 

Als ik mij niet vergis, zit ze daar nu al tien of elf jaar in: we hebben vandaag al haar vorige incarnaties gezien, van het kleuterturnen over de voorbereiding gymnastiek en dan de ritmische gymnastiek beginners — nu zit ze in ritmische gymnastiek gevorderden. 

Veertien, jong. Veertien.

Gecombineerd met overgebleven make-up en haarlak van het optreden, was het vanavond aan tafel een beeld om mij heel, heel oud bij te doen voelen:

969086 10151716382770802 17659073 n

Het komt in orde, met onze dochter. Ben ik wel zeker. 

Oei, zou er iets met Mathieu De Ruyck aan de hand zijn vandaag?

zondag 12 mei 2013 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Ik kwam toevallig voorbij de statistiekpagina van mijn weblog:

Tiens

Veel links naar iets van vorig jaar, gelijk. :)

This is a good world

maandag 13 mei 2013 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Ja. 

Birds and Dinosaurs

[xkcd]

Space Oddity

maandag 13 mei 2013 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Hij had het een eeuw geleden beloofd, en kijk nu:

Zo mooi. De wereld heeft meer Chris Hadfields nodig. 

Deprikat

dinsdag 14 mei 2013 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Nephthys sympathiseert.

Het leven is een aaneenschakeling van teleurstellingen.

EpMp9ef

En met u?

woensdag 15 mei 2013 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Het valt mij moeilijker en moeilijker om de sociale geplogenheden te volgen — hoe gaat het ermee? goed, goed, en met u? ah, we mogen niet klagen hé.

Fuck fatische communicatie, zegt mijn hoofd mij met alsmaar meer aandrang. 

Er was zo’n periode in de jaren 1990, denk ik, dat ik rondliep in de stad in de hoop dat iemand mij zou aanspreken en boel zou beginnen zoeken, en mij misschien een stamp zou verkopen. 

En dat ik dan terug zou kunnen stampen. Hard. Met de stalen tippen van mijn Doc Martens op knieschijven en scheenbenen. Ellebogen in maag, knie in kruis. Dat ik met scherpe nagels zou klauwen in het gezicht, vastgehaakt in oogleden en oorschelpen, heelder klompen haar uittrekkend. 

Niet dat het ooit gebeurd is — op die ene keer in Portugal na, dat ik in elkaar gebokst werd door een bende ontsnapte gevangenen, en dat ik ze gebroken ribben of niet, met gretigheid achtervolgde om mijn portefeuille terug te eisen, en dat ik me flatteer dat ze de waanzin in mijn ogen en het schuim op mijn lippen zagen, en mij al mijn geld uiteindelijk hebben teruggegeven en weggevlucht zijn. 

Dat is over gegaan, dat gevoel van GNNGGGNNNNNN, jaren aan een stuk. Maar nu is het al een hele tijd terug, en ik weet niet of dat eigenlijk wel zo goed is.

Niet dat het lichamelijk nog zou mogelijk zijn, tegenwoordig — drie dagen geleden even met Jan gevoetbald op straat en ik heb er nog altijd pijn van — maar toch: ik zit voortdurend met verbale moorddaad in mijn hoofd. 

Tegen random voorbijgaanders en ook tegen mezelf: ‘t is more often than not equal opportunity anger, in mijn hoofd. 

En Twitters en Facebooks zijn daar niet goed voor. OH HOU TOCH UW MOND, STOMME TRUT, wil ik dan roepen, met een paar paragrafen kleinerende argumenten erachter. Of dan lees ik iets en wou ik dat ik in iemand zijn gezicht zou kunnen sissen precies hoe zielig en belachelijk ik hem wel vind. Of FUCKING KLOOTZAK tieren, opnieuw en opnieuw en opnieuw, tegen sommige mensen. 

Televisie is daar ook niet goed voor. En kranten ook niet. Politiek. “Kunst”.

Niets is daar goed voor, eigenlijk. 

Karma Police

donderdag 16 mei 2013 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Ayip, een uitstekende cover: 

R: maar zo wijs

vrijdag 17 mei 2013 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Mijn Excel doet raar — consistent crashen als ik pivottables maak op basis van data met formules erin, zelfs simpele dingen als een concatenate() of een weekday().

En tegelijkertijd is het ook eigenlijk wel een beetje beu om met grafieken op pivottables te werken: als er daar ergens een filter in zit waardoor het aantal kolommen verandert, gaan grafieken daar niet zo proper mee om, bijvoorbeeld. 

En tegelijkertijd loop ik wat tegen de limieten van Excel aan, als het op data aankomt: een paar honderd items, met telkens een reeks cijfers over een periode van een paar jaar, da’s al direct in de miljoenen getallen, en gelijk ze in Holland zeggen, dat loopt niet zo lekker

Deze namiddag zag ik een collega gezwind dingen in R steken en er weer uithalen, en wegens toch niet kunnen slapen dacht ik: ook eens proberen.

Maar zo wijs.

Om te proberen wat data in een tekstfile gezet: observaties van 559 locaties over een periode van twee maand, dat zijn een paar tienduizend lijnen met telkens een paar stukken tekst en een reeksje getallen. Om dat in te lezen: 

ds <- read.csv("~/Documents/Adhese/data.csv", sep=";")

De datum stond in Excelformaat, om dat te converteren:

ds$datum <- as.Date(ds$datum, origin="1899-12-30")

En voilà, alles staat klaar om er vanalles mee te doen. Een pivottable zoals in Excel? Reshape to the rescue!

library(reshape2)
dspt <- dcast(ds, datum ~ plaats, value.var="observatie", sum)

Dat slaat de grote lijst plat in een kleinere van, in dit geval, 61 observaties voor 560 variabelen: de som van de oorspronkelijke observaties per datum en per plaats, voor de laatste twee maand. En om dat dan in een grafiekje te krijgen, bijvoorbeeld:

matplot(dspt, type="l", lty="solid", col=rgb(0,0,0,0.2))

Allemaal 20% doorschijnende zwarte lijntjes:

Screen Shot 2013 05 17 at 01 34 49

Ha! Ik kan mij al zó inbeelden wat voor leutige vragen ik ga kunnen stellen en beantwoord zien.

Ik ga nog serieus moeten loskomen van denken in rijen en kolommen, en wat kaas mogen eten van wiskunde en statistiek, maar hey: dingen bijleren is altijd leutig. 

R: score!

vrijdag 17 mei 2013 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Voilà zie: statistieken tonen aan dat mensen tijdens het weekend meer pagina’s bekijken dan tijdens de week. 

Weekweekend

Ahem. Ik ga nog ongelukken begaan, denk ik. Als ik er maar half over nadenk, dan heeft die groene banaan dezelfde vorm als die oranje banaan, dus zal er waarschijnlijk geen verschil zijn. En als ik nog wat harder denk, dan denk ik dat het niet echt uitmaakt wat de algemene vorm is, ‘t is gewoon meer impressies per unieke bezoekers.

Ahem indeed. 

Mainstream bashing

vrijdag 17 mei 2013 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Er zijn wel meer dingen die mij kapot irriteren, maar één van de zaken die mij helemaal nijdig kunnen maken, is mensen zoals Stijn Meuris, die met zo’n neerbuigend toontje doen van “oh, science fiction? nee, ik lees échte literatuur”. Of mensen die Alan Moore alleen maar kennen van horen horen, of bijvoorbeeld van de film van Watchmen, die dan nonsens uitkramen als “oh, Alan Moore? ja, zijn strips zijn soms wel goed, maar een échte schrijver is het natuurlijk niet”. 

En dus ga ik mezelf opofferen en de nieuwe Dan Brown lezen. Met doodsverachting, omdat ik té veel mensen rond mij hoor kraaien hoe goéd hij wel is, en hoe onneerlegbaar, en hoe fantastisch alweer. 

Ik heb vorige werken van de kerel gelezen, maar dat wil niet zeggen dat ik geen open geest houd. Wie weet is het deze keer wél een goed boek!

Alot of respect

zaterdag 18 mei 2013 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Zeventig jaar en alleen wonend in de Siberië. Ik had het verhaal al vroeger gelezen, maar ‘t is nu in handige documentairevorm te bekijken:

Respeck.

ALOT

De oude man en het internet

zaterdag 18 mei 2013 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Ik moest plots aan Seti@home denken:

Screen Shot 2013 05 18 at 18 32 16

Het was al lang geleden dat ik nog eens gaan kijken was naar mijn account-pagina aldaar:

Screen Shot 2013 05 18 at 18 34 17

Ahem ja.  :)

Apertitief en werken van barmhartigheid

zondag 19 mei 2013 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Sandra was met Jan naar een voetbaltornooi, ik zat met de rest thuis. 

Tegen negen of tien uur waren we allemaal wakker — Sandra was tegen dan al twee uur op pad. We hebben op ons gemak onze boterkoeken opgegeten, en dan zijn we op het plankier gaan zitten. 

Enfin, ik zeg “we”, en ik zeg “op het plankier gaan zitten”, ik bedoel eigenlijk: Louis is aan de computer in het bureau dingen gaan maken (met het guillotinevenster open, dus het is ook eigenlijk een beetje samen zitten op straat), Zelie en ik zijn buiten gaan zitten met muziek, Anna is buiten gaan spelen, de buren zijn erbij gekomen, en we hebben geaperitiefd. 

Uiteindelijk, een uur of zes zeven later, is Anna dan met de buren meegegaan en was mijn boek uit (slécht!). En dan zat ik daar wat te zitten, aan een tafel vol glazen, met lege flessen drank erop, en er kwam een meneer en een kindje voorbij. 

Een mooi meisje van ik schat een jaar of acht, en een oudere meneer, van kruin tot borstkas en van vingers tot polsen (de rest was bedekt met kledij) vol met het soort tatoeages waarvan ze op tv zouden zeggen “um nee, ‘t is een beetje té cliché gevangenistattoo, dial it down a notch“. 

Hij sprak een taal die ik niet begreep, maar ik vermoed dat het iets Romani-achtigs was, want erg Slavisch klonk het niet, en de man sprak geen woord Nederlands of Frans of Duits of Italiaans of zo. Hij vroeg, dacht ik, of ik iets te drinken had, ik wees op de lege flessen. Neen, deed hij teken, of ik iets te eten had. 

“Euh, momentje” deed ik met Lichaamstaal. 

Ik ben naar binnen gegaan en twee minuten later had ik een –al zeg ik het zelf– bijzonder lekker omelet met bieslook gemaakt, tussen vier dikke schijven boterham gestoken en aan die mensen gegeven.

Hij keek een beetje raar, alsof hij een suikerwafel of zo verwacht had, maar ik maak mezelf wijs dat het meisje er content uitzag, ze is er in alle geval met volle goesting aan beginnen eten. Voor mijn part mochten ze blijven zitten, ik had borden en bestek mee: ik dacht zowaar “avontuur! we kunnen misschien eens met gebarentaal communiceren!”

Helaas, hij deed teken dat hij rap weg moest. Weird. Misschien was het dat ik in mijn Che Guevara Stormtrooper t-shirt en mijn peignoir rondliep en dat Li ffigliole aan het spelen was. Misschien lag het aan de tafel vol drankflessen. Of misschien hadden ze ergens een afspraak. 

Een zoektocht! Op het internet!

maandag 20 mei 2013 in Sonstiges. Permanente link | 10 reacties

‘t Is al een paar dagen dat ik om de zoveel tijd eens naar GeoGuessr ga kijken, en zoek waar ter wereld ik terechtgekomen ben. 

Het principe is simpel, maar oooo zo verslavend: Geoguessr dumpt u bij wijze van Google Streetview ergens in de wereld, en dan moet ge proberen op het wereldkaartje rechts zo dicht mogelijk in de buurt te raken. Voor punten. 

In het midden van nergens, dat kan even goed in het hartje van Venetië zijn of ergens in een dorp in Mexico of in de taiga of in de Outback. 

En het wijze is: ‘t is mogelijk om wedstrijden te doen!

Kijk, dit is er eentje die ik net gedaan heb. Tips?

 • Bij de eerste kom je met een beetje rondkijken aan een gebouw waar de naam van de stad op staat.
 • De tweede is veruit de moeilijkste wegens echt slechte beelden maar er staat ergens een stel bijna onleesbare wegwijzers waar ik met veel moeite een stadje op 200 kilometer kon ontcijferen en een ander op 80 kilometer, en dat in combinatie met een verhuurfirma (die weliswaar honderden en honderden filialen heeft maar slechts en paar in de buurt van die twee steden), geraakte ik er. 
 • Nummer drie is net naast een historisch gebouw en een standbeeld van een gevallen luchtvaartheld, en de stad is redelijk snel te achterhalen.
 • Nummer vier is een weggever: de naam van de highway staat overal aangeduid, en het is niet echt een onvindbaar soort gebouw waar we naast staan. 
 • En het vijfde is al helemaal gemakkelijk: we staan recht voor een restaurant dat op het internet reviews en dus een adres heeft. 

Succes!

Snirf

dinsdag 21 mei 2013 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

‘t Zal niet meer voor dit jaar zijn, denk ik, de verbouwingen. De tijd vliegt! En straks is het weer bouwverlof! En dan is het weer winter! 

‘t Is om depressief van te worden, aannemers die geen offertes doorsturen. 

Ed Norton

woensdag 22 mei 2013 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

I don’t know exactly what happened, maar ‘t is wel wijs.

Geoguessr, nog eens

woensdag 22 mei 2013 in Sonstiges. Permanente link | 12 reacties

Eén:

A01

Oei, da’s gelijk ergens in een woestijn. Lastig. Wat verder stappen, en kijk nu: 

A02 A03

‘t Is iets van overstromingsgebied. In een Engelstalig land. Een beetje verder op de baan:

A04

Een bordje! Saurs Creek, waar zou dat liggen? 

A05

Ah ha. In South Australia. Waar één bordje van een opgedroogde kreek is, is er een tweede, denk ik zo. Op zoek — en een beetje later: check it out!

A10

Een zoekopdracht later kom ik op een lichtgrijs “opgedroogd water”-lijntje uit dat op welgeteld één plaats een weg kruist:

A11

Kijken met het oranje peetje… en jawel:

A13

A12

Dan is het gewoon nog zaak van terug te keren naar waar het beginpunt was, en een beetje gokken op de juist plaats:

A16 A17

Score! 47 meter van waar het was. Dom, ook, want ik wist natuurlijk wel dat de foto genomen was op de straat. Ik had er tientallen meters dichterbij kunnen zijn. 

A18

 

Twee:

B01

Hm. Een loofbos, ergens bergachtig, met water, en Engelstalig. En op het eerste gezicht in Alaska:

B02 B03

Een klik verder, en helaas: dat Copper River-gedoe ziet er echt wel uitgebreid uit.

B04

Wat verder zoeken naar richtingaanwijzers dan maar, en gelukkig:

B05

Oh kijk nu: ‘t is kilometer, dus het moet in Canada zijn, niet in Alaska. Bon, een kampeerterrein op de rivier Skeena, met een golfterrein, 13 kilometer verder: hoe moeilijk kan dat te vinden zijn? 

B06

Okay. Het stadje Terrace lijkt iets te zijn. Als ik nu eens zoek op de naam van de brug en Skeena? Dat brengt mij op een pagina over de “first Copper River bridge”, met coördinaten erbij.

B08

Op een kaart is dat hier:

B09

Ten noordoosten van Terrace, op niet zoveel kilometer van de Skeena Valley Golf & Country Club. Not too shabby!

Okay, ik zie een brug… eens kijken… ayup:

B27

Even dezelfde plas opzoeken bij GeoGuessr…

B28

En hop, 17 meter van de juiste plaats verwijderd: 

B29

 

Drie:

C01

Oh bloody hell. Lageresolutiebeelden. ‘t Is Amerika, maar er is bijna geen detail te zien:

C02 C03 C04

Wat rondrijden, dan maar, tot ik een wél leesbaar bordje vind:

C05

Drie mijl van het gehucht Knowles, op een weg met de naam AY. Wikipedia to the rescue!

C06

‘t Ziet er niet erg Californisch uit, dus eens kijken in Oklahoma… nope. 

C08

Wisconsin, dus maar? Yep, en ‘t is zelfs al direct op Country Road AY:

C11

Okido. Volgende stap: in de buurt van het beginpunt kijken naar landmarks. Dit lag onmiddellijk rechts van mij:

C12

Een zoekopdracht later heb ik alle kerkhoven in de buurt:

C15

Hoera! De derde is prijs:

C18

…en dan nog een beetje maneuvreren om op de juiste plaats te staan:

C20 C21

…en dat geeft dan dit — op drie meter van de juiste plaats:

C24

 

Vier:

D01

Eh kak, wéér zo’n gat in het midden van nergens met onleesbare borden en lage resolutie. Amerika, in alle geval, heb ik de indruk. Als ik mij omkeer, zie ik een camion en een VS-achtig bordje:

D02 D03

Een paar bordjes verder was er eentje wél leesbaar:

D04

Nog twee exits en we zijn in Cedar Falls. Welke Cedar Falls? Iowa of Wisconsin? 

D05

Ha — wat verder is er een afrit naar Hudson Road. En dan een bordje voor Cedar Falls en Waterloo:

D06 D08

…en dus is het Iowa:

D09

Het lijkt logisch dat het die Route 20 is, maar voor de zekerheid eens verder gezocht tot ik een uitrit kon lezen en dan gezocht naar “exit 220″ en Cedar Falls:

D10 D11

Okido, dan is het nu gewoon wat rondrijden op die Route 20 tot ik iets bekend tegenkom, en kijk nu, een paar minuten later:

D13

‘t Is mijn vriend de camion van daarnet! En als bij toeval sta ik heel dicht bij waar het beginpunt van GeoGuessr was. Wat zoeken en passen verder… op vijf meter van waar ik moest zijn:

D17

 

Vijf:

E01

Moh, hoge resolutie, ik was al bijna vergeten hoe het er uitziet! Een paar meter verder en ik weet al dat we in Polen zijn, en in de buurt van een camping: 

E02 E04

Pfff… ‘t is te gemakkelijk:

E05

En dan de dichtstbijzijnde brug op, en jawel:

E07

E08

Beetje zoeken en doen, en hop:

E09

Dertien meter van de juiste plaats. In totaal 32389 punten

Verkeerd verbonden

donderdag 23 mei 2013 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Die ochtend op het werk: mijn gsm gaat af. 
 • *dring!*
 • Hallo, met Michel Vuijlsteke.
 • Hallo met de rechtbank?
 • Um nee, ik vrees dat u een verkeerd nummer had. Dit is 0473 yada yada.
 • *klik*

Dertig seconden later: opnieuw. Dezelfde mevrouw van daarnet. 

 • *dring!*
 • Hallo, met Michel Vuijlsteke.
 • Hallo met de rechtbank?
 • Sorry, neen, opnieuw hetzelfde nummer van daarnet. 
 • Ik zoek de rechtbank!

Grmb. De mevrouw klinkt wat paniekerig en ze heeft echt niet door dat ik de rechtbank niet ben, en dat ik ook niet de Stad Gent of zo ben, dus ik vrees dat het Interactie Met Vreemden zal worden.

Ik vraag of ik misschien kan helpen. Blijkt dat ze op zoek is naar een rechtbank om haar zoon te laten colloceren. Die jongen is 25, was verslaafd aan drugs, zat drie jaar in de gevangenis, is nu vrij, is weer beginnen gebruiken, is gewelddadig, en ze is er bang van. 

Ik heb de gegevens opgezocht op tinternet, telefoonnummer doorgegeven, en ze veel succes gewenst. Slik. 

Een mens kan soms begrijpen waarom mensen gelovig zijn

donderdag 23 mei 2013 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Ow. Right in the feels. 

Everybody

Kinderen, koken, kerk, keuzes, keuzes, keuzes

donderdag 23 mei 2013 in Sonstiges. Permanente link | 20 reacties

Gij hebt geluk dat ge maar één kind hebt. Gij hebt geluk omdat ge maar twee kinderen hebt. Gij hebt geluk omdat al uw kinderen gezond zijn. Gij hebt geluk omdat uw kinderen gelukkig zijn. Gij hebt geluk omdat al uw ouders nog leven. Gij hebt geluk dat ge niet in een vechtscheiding zit. Gij hebt geluk omdat ge niet gescheiden zijt.

Gij hebt geluk omdat ge gezond zijt. Gij hebt geluk omdat ge werk hebt. Gij hebt geluk omdat ge boeiend werk hebt. Gij hebt geluk omdat ge kunt werken. Gij hebt geluk omdat ge thuis kunt blijven. Gij hebt geluk dat de maatschappij u ondersteunt.

Gij hebt geluk omdat uw vrouw genoeg verdient. Gij hebt geluk omdat uw man genoeg verdient. Gij hebt geluk omdat ge een groot huis hebt. Gij hebt geluk omdat ge een nanny kunt betalen. Gij hebt geluk omdat ge niet in verbouwingen zit. Gij hebt geluk dat ge geld hebt voor verbouwingen.

Gij hebt geluk dat ge gestudeerd hebt. Gij hebt geluk dat ge een diploma hebt. Gij hebt geluk dat ge op tijd thuis zijt. Gij hebt geluk dat ge handig zijt. Gij hebt geluk dat ge handige ouders hebt. Gij hebt geluk dat uw ouders nog leven. Gij hebt geluk dat ge jong zijt. Gij hebt geluk dat ge al die ervaring hebt.

Gij moet niet klagen want gij zit in ‘t onderwijs. Gij moet niet klagen want ge hebt 30 dagen vakantie. Gij moet niet klagen omdat ge geen weekendwerk moet doen. Gij moet niet klagen want uw man werkt niet in ploegen. Gij moet niet klagen want ge zijt geen zelfstandige. Gij hebt geluk dat ge zelfstandige zijt. Gij hebt geluk dat uw man in ploegen werkt.

Gij moet niet klagen. Gij hebt geluk. Gij moet niet klagen. Gij hebt geluk.

…of misschien moeten we gewoon niet elkaars rekening maken. Dat zou nog eens iets zijn.

Vaarwel, Google Reader. Hallo Feedly

vrijdag 24 mei 2013 in Sonstiges. Permanente link | 14 reacties

Voilà, kogel door de kerk. 

Google Reader houdt ermee op, dat wisten we al een tijd. Ik heb wat rondgezocht, en uiteindelijk is de vervanger geworden: Feedly

‘t Ziet er proper uit (er zijn allemaal verschillende modussen, van lijst tot slideshowachig), het werkt vlot, het is in mobiele apps te vinden ook (en alvast op iOS zijn die écht heel goed): ik ben content. 

Screen Shot 2013 05 24 at 11 28 37Screen Shot 2013 05 24 at 11 31 12

Screen Shot 2013 05 24 at 11 36 20

Coming to a computer near you

vrijdag 24 mei 2013 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Eén dezer jaren zal dat allemaal in onze computers zitten. Of televisies. Of telefoons. Of oorkussens, of waar we tegen dan allemaal dingen mee gaan doen. 

Yay!

Snel en gemakkelijk: gepocheerd ei

zaterdag 25 mei 2013 in Food and Drink. Permanente link | 6 reacties

We zaten vanmiddag op het plankier, ergens tussen de arctische temperaturen vanmorgen en de arctische temperaturen deze namiddag. 

Semi-koud weer? Zin een snel hapje? Eieren in huis? Waarom geen toast met een gepocheerd ei erop? Snel en gemakkelijk!

Omdat er bij het gezelschap op het plankier wat vragen waren over eieren pocheren, en dat al die histories van het is enorm moeilijk en bij mij lukt dat nooit nergens voor nodig zijn, laat staan de indianenverhalen van azijn om het eiwit te laten stollen, of ronddraaiend water om het eiwit bij elkaar te houden, of godbetert eieren pocheren in een zak van vershoudfolie: een handleiding!

 

Hardware

 • een pot
 • een lepel
 • een zeef en een kommetje
 • een propere keukenhanddoek

Software

 • water
 • een (vers) ei
 • een dikke boterham of een toast
 • peper
 • zout

Instructies

 1. Om te beginnen: het is heel erg belangrijk dat het een vers ei is. Verse eieren hebben eiwit dat nog stevig is, en dat niet totaal waterachtig is. (Kijk na of een ei vers is door het in een diepe pot koud water te leggen; als het onderaan blijft liggen, zit er nog geen luchtbel in en is het vers genoeg.)
 2. Verwarm water tot net onder het kookpunt, dat het zachtjes suddert met kleine kleine belletjes. 
 3. Leg de zeef op het kommetje, en breek het ei in de zeef. Breek het ei voorzichtig: niet op de rand van een glas of met een vork, maar door het zachtjes op een hard vlak oppervlak te tikken, en dan voorzichtig open te maken met uw twee duimen en de inhoud er uit te laten glijden. 
 4. Zwier voorzichtig wat over en weer zodat in de zeef alleen het eigeel overblijft en het vastere eiwit.
 5. Laat het ei voorzichtig in het water glijden. Beweeg het na een paar seconden voorzichtig heen en weer, dat het zeker niet aan de bodem plakt. 
 6. Haal het er twee minuten (of zo) later uit met een lepel en drop het op een keukenhanddoek. 
 7. Dep indien nodig wat af, dump op een boterham of een beboterde toast, doe er wat peper en zout op: hey presto!

Ik heb de eerste stappen niet gefilmd, ik ben pas begonnen bij het meest beangstigende stuk: het ei in het water dumpen. Als het verkeerd gaat, dan is het daar: wham een wolk van eiwit, meestal. 

Um ja, en ik was niet zo goed voorbereid: ik had geen lepel om het ei eruit te halen, en mijn brood lag niet klaar. Maar voor de rest is het denk ik wel duidelijk: simple comme bonjour.

Tot uw dienst!

Boldly splitting infinitives

zondag 26 mei 2013 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Yup, ik vond het goed, Star Trek Continues.

‘t Is geen moderne reeks, maar ‘t is helemaal Star Trek TOS. En dat is ook goed. 

Die keer dat Fry op Buzzcocks was

zondag 26 mei 2013 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Rondrijden op Youtube op een zondag, ha. 

(deel twee, deel drie)

Er is toch iets te zeggen voor uw eigen muziek en niet Spotify of zo

maandag 27 mei 2013 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Ik heb heel veel muziek staan. Enfin, ‘t is te zeggen: ik had veel muziek staan. Toen ik klein was, hadden we stapels en stapels en stapels en stapels platen, en ik had honderden cassettes met vanalles en nog wat erop, uitgewisseld en gekopieerd op school (Marillion! Magma! Klaus Schulze!) en toen ik op kot ging wonen deed ik al mijn geld op aan CD’s, en dan later heb ik –uiteraard, hoe zoudt ge zelf geweest zijn– ontelbaar veel gedownload vanop Napster. 

Nog wat later heb ik daar de overgrote meerderheid van ergens op een harddisk gezet en niet meer naar omgekeken. Wél al mijn CD’s naar mp3 omgezet, en redelijk wat digitaal gekocht ook. 

En nu stond dat allemaal al een hele tijd ergens weg, wegens Spotify en Youtube, waar zowat alles op te vinden was. 

Maar niet echt alles. En vooral, nu ik voor de leutigheid nog eens mijn muziek-disk aan de Sonos gekoppeld heb: niet dezelfde selectie. Zoeken naar iets in een bodemloze maar zeer efficiënt doorzoekbare put, da’s nog altijd iets anders dan bladeren in een behapbare lijst van een paar duizend platen.

En zo heb ik nog eens Bo Hansson’s Saga om Ringen opgelegd, en was ik weer dertig jaar jonger.

Planten gaan dood van Wifi. En kankercellen van vitamines

dinsdag 28 mei 2013 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Ik had al zo’n oncomfortabel gevoel bij het wijdverbreide artikel over de waterkers die niet zou groeien in de buurt van wifi. En hoera, ik moet helemaal geen lang stuk schrijven, want kijk, het staat gewoon allemaal proper op een rij

En idem met kanker en vitaminen, xkcd to the rescue:

Cells

Aargh onwetenschappelijk gedoe! En dan zeggen mensen die door de band intelligent en zo zijn, dingen als “ik geloof niet in de wetenschap” en dan moet ik mij altijd zo inhouden, ‘t is erg. 

Formidable

dinsdag 28 mei 2013 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Schoon, vond ik. 

De luidoplach van de dag

woensdag 29 mei 2013 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

Ik was op de Latijnse Wikipedia aan het kijken, en ik kwam op het lemma voor België uit, onder het kopje Divisiones administrativae:

Belgica est omnis divisa in partes tres, quarum unam incolunt Flandri (Flandriam, ubi Batavice loquuntur), aliam Vallones (Regionem Vallonicam, ubi Francogallice), tertiam qui ipsorum lingua Bruxelles, nostra ‘Bruxellae’ appellantur (Regionem Bruxellensem, in qua maior incolarum pars sermone Francogallico utitur, sed secundum leges bilinguis habetur).

In orientalibus regni partibus exstat regio administrativa cuius incolae sermone Theodisco utuntur.

Mwaha. En zo wijs.

RIP Jack Vance

donderdag 30 mei 2013 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Dju toch. Jack Vance is overleden.

Daemon Princes, Alastor, Lyonesse, Tschai, Dying Earth en zoveel meer: ik denk niet dat er veel auteurs zijn die ik zowel in het Nederlands (stadsbibliotheek) als in het Frans (bibliotheek van mijn vader) als in het Engels (eigen bibliotheek) gelezen en herlezen heb.

Een taalkunstenaar, een wereldbouwer en gewoon een uitstekend schrijver.

Still: 96. He had a good innings.

GAS

donderdag 30 mei 2013 in Sonstiges. Permanente link | 42 reacties

Bon. Ik ben niet de slimste mens ter wereld, maar kan iemand het mij eens uitleggen?

Stel, er woont in mijn straat iemand die elke avond zijn venster open zet en dan op zijn drumstel begint te oefenen. Met die mens gaan babbelen helpt niet: “bakt u een ei”, zegt hij. Of stel, er is een bende studenten –ik weet wie ze zijn– die elke donderdag pissen in mijn brievenbus. Nee, ze antwoorden niet als ik aanbel, en briefjes in hun brievenbus helpen niet. Of stel, die ene auto komt om de zoveel dagen zijn vuilniszakken in het park dumpen.

 

Wat moet ik daaraan doen? De politie bellen, een PV laten opstellen, en dan? Als ik het echt op de spits drijf, dan gaat dat naar het parket (dat al tot over zijn oren met “echte” problemen zit), duurt het een eeuw, kost het veel geld, en zal het uiteindelijk toch geseponeerd worden. Ah ja, zie dat van hier, dat ze een rechtszaak gaan starten voor dergelijke nonsens.

Enter de GAS-boete. Er is een PV, de kleine zaken worden naar de GAS-ambtenaar gestuurd, de zware dingen worden naar het parket gestuurd (dat trouwens ook nog dingen kan doorsturen naar GAS).

En ja, het kan ook voor minderjarigen. Goeie help, die arme, arme jongens en meisjes, och here ze krijgen boetes omdat ze boe! roepen op straat of omdat ze sneeuwballen gooien! (Want ja, we kunnen ons collectief écht geen enkele situatie ter wereld voorstellen dat kinderen jonger dan 18 échte overlast zouden veroorzaken, toch?)

Twee zaken:

 1. Ik maak mij sterk dat er écht niet veel voorbeelden te vinden zijn van echte GAS-boetes voor dergelijke nonsensikaal aandoende zaken. Echt uitgesproken boetes hé, niet alleen klachten of theoretische mogelijkheden om een klacht in te dienen.
 2. Voor minderjarigen specifiek zijn er zeer strikte verplichte verzoeningsprocedures, vóór wat dan ook. En gaat men in de over-over-grote meerderheid van de gevallen niet naar een geldboete, net omdat dat niets uithaalt.

Ik zeg niet dat het systeem perfect is, verre van — er zou bijvoorbeeld best wat meer werk gemaakt mogen worden van coördinatie tussen gemeenten, of als dat niet lukt, van ander/beter/meer (administratief, dus provinciaal, zoals het nu ingericht is) toezicht op de gemeenten en hun verordeningen.

Maar.

GAS-boetes zijn een realistische manier om “kleine” overlast aan te pakken. En er wordt voortdurend een karikatuur van gemaakt, en ik begrijp niet waarom. Natuurlijk zou je theoretisch allerlei GAS-boetes kunnen uitschrijven voor vanalles en nog wat (mensen doen schrikken op straat, sandwichen eten naast een kerk, sneeuwballen gooien).

Net zoals je ongetwijfeld de meest waanzinnig klinkende dingen zal tegenkomen als je alle mogelijke wetten en regels en verordeningen erop navlooit. Maar het is niet omdat er een klacht is, dat er meteen een veroordeling is. Het komt bij de GAS-ambtenaar, en dan beslist die mens, net zoals een rechter beslist. En wie het niet eens is met die beslissing, die kan in beroep gaan bij de politierechter (of voor jeugdzaken bij de jeugdrechter).

 

Nee serieus, dames en heren van het verenigde welmenende commentariaat: geef eens een alternatief voor het GAS-systeem? Moeten we dan alles wat “openbare orde” aanbelangt opnieuw penaliseren?

Ge zoudt het mij mogen vragen, ik zou het u niet kunnen zeggen

vrijdag 31 mei 2013 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

De maand is alweer voorbij, en ik kan het mij niet echt inbeelden dat er alweer een maand voorbij is.

En de dagen deze week kan ik mij nog min of meer herinneren, maar ik heb de grootste moeite om de avonden te reconstrueren. Geen televisie gekeken, nauwelijks boeken gelezen, nauwelijks iets anders gedaan. 

Moe geweest, vooral, denk ik. 

Eens zien of een weekend niets doen helpt. 

Navigatie

» homepagina, archief

Zoek

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.

Ter info

Eén van mijn e-mailadressen is michel [at] zog punt org. Normaal gezien antwoord ik daar, buiten de kantooruren, onmiddellijk op.

Valideert, in principe: css & xhtml.
Gemaakt met WordPress.
Syndicatie: Entries (RSS) en commentaar (RSS).ISSN 1780-1338