Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Fietsinfrastructuur

Ik had mijn camera uitgeleend aan een collega, en toen had hij die teruggegeven, en dan ging ik er vandaag mee naar huis, en ik dacht: ik zet ze eens op mijn hoofd, dan heb ik de weg van mijn werk naar mijn huis voor het nageslacht bewaard, en alles. 

En toen bekeek ik dat filmpje, en stond ik er eigenlijk van te kijken hoeveel dingen voor fietsers bijgekomen zijn in Gent, de laatste jaren. Niet dat het al helemaal in orde is (verre, verre van) — maar toch. 

In volgorde: fiets- en wandelpad langs de Schelde, fietsbrug over de Franse Vaart, fietspaden in het Keizerspark en fietsbrug over de Schelde, fietsstraat aan de Visserij, fietsbrug aan het Veermanplein, samen met de vernieuwde Oude Beestenmarkt ook een heraangelegde Nieuwbrugkaai, fietsonderdoorgang aan de Joremaaie, woonerf in de Gelukstraat/Sint-Katelijnestraat. 

’t Is indrukwekkend voor iemand zoals ik, die opgegroeid is in de jaren 1970 en 80: voor zover ik het mij herinner, zijn al die dingen er gekomen in deze en vorige legislatuur in Gent. 

Benieuwd wat het binnen nog eens een jaar of tien zal zijn.

9 reacties

  1. Mooi traject voor je woon-werkverkeer. Hoelang doe je daarover?

  2. Voorbeeld van hoe het in elke (middel)grote stad zou moeten zijn. En zo zie ik ook nog eens de buurt terug waar ik jaren heb gewoond. Waarvoor dank.

  3. Inderdaad mooi parcours dat ji dagelijks aflegt. Heerlijk dat je je hoofd zo even vrij kan maken tijdens het naar huis fietsen. En het is opvallend hoe weinig wagens je tegenkwam.

  4. O, ik dacht dat het filmpje versneld was. Je gaat precies nogal vlug vooruit.

  5. idd mooie route, en kijk jij nooit links of rechts? ’t ziet er beetje wegpiraat uit mé jen elektrieken vélo! 😉

  6. Mooi tripje! Hier in Brugge helaas wat veel kassei! Dan op de trein met plooifiets! in Oostende mogen ze hun fietspaden wat meer kuisen!

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑