Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Goed begonnen, Koning Philippe!

Heel-de-tijd-dat-de-troon-in-beeld-was:

Wal

Wallobrux. En Vlaanderen? Dat hebben ze bij de regimepers links laten liggen. Buiten camera. 

Vlaa

Ik zeg niets hé. 

Ik kan alleen constateren. 

12 reacties

 1. Komaan, Michel! Allez allez… Dat ge u daar door laat opnaaien, tsssk

 2. Ehwel, ik stoorde me er ook aan.
  Nem. I said it. Ik heb het gezegd. Je l’ai dit. Ik habe es gesagt (oder so etwas).

 3. Moet dat dan niet eerder zijn: goed begonnen, cameraman?

 4. Er kwam toen ik dit zag ook nog een andere, meer constitutionele vraag bij me op: volgens welke logica bestaat België uit vier landsdelen? Bij mijn weten (maar ik loop misschien een staatshervorming achter) zijn het ofwel drie gemeenschappen, ofwel drie gewesten. De opdeling in vier is een stokpaardje van… de Franstaligen, die van Brussel een volwaardig apart gewest willen maken, en zo komen we al snel bij een kaakslag en QED.

 5. Hahaha! Zou het een Franstalige cameraman of regisseur geweest zijn? Of is het een regelrecht complot?? 😉

 6. Jammer – alleen al voor de historische precedenten – dat er niemand “Vive la République” geroepen heeft. tEigenlijk vind ik dat we die kreet zouden moeten incorporeren in het ceremonieel, een beetje zoals de Romeinse slaaf die de keizer bij zijn triomftochten moest herinneren aan zijn sterfelijkheid. Update: het is dan toch gebeurd, en wel tijdens de groet aan de onbekende soldaat http://www.standaard.be/cnt/dmf20130721_00665699) . Oef, de tradities zijn gerespecteerd.

 7. Aux armes citoyens! 😉

 8. “Once is happenstance. Twice is coincidence. Three times is enemy action”

 9. Interessant detail: de VRT heeft deze beelden in het parlement gefilmd en geregisseerd! 🙂

  RTBF was verantwoordelijk voor het Te Deum in de kathedraal.

 10. Het is mij ook opgevallen en het heeft mij gestoord. In een programma dat tot in de puntjes georchestreerd is, kan dit geen toeval zijn…

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑