Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

In Amerika was die mens al binnen

Ik fietste door het centrum en ik zag: een meneer die aan het rondwandelen was met zijn kind van pakwee twee jaar oud in de armen. 

Geen idee hoe het in uw centrum zit, maar bij ons zijn er plaatsen op het trottoir waar soms eens vlaggenmasten en dergelijke in gesmurfd kunnen worden. Die zien er zo uit: 

Paalgat

Hier en daar verspreid, een vierkant iets met een ijzeren deksel erop. Een paar gaten waar, vermoed ik, een speciaal instrument op past om dat ijzeren deksel eruit te lichten waarna er in de opening een paal kan gestoken worden. 

Ik weet zeker dat het ijzer is, want veel van die deksels zien er meer zó uit:

roestig

Ongezond hard geroest. Dat zwart, da’s de voorkant van mijn voet, voor de schaal. 

En toen ik dus door de stad aan het rijden was, zag ik plots een meneer met een kind op de arm floep met zijn rechterbeen tot aan zijn knie in de vloer verdwijnen. In zo’n gat. 

Het kind bonkte met een doffe klop tegen het plankier, en de meneer had meer dan duidelijk bijzonder zeer veel pijn. Dat zijn zo van die scènes die u in de onderbuik treffen, kzweertu.

(Neen, ik ben niet stil blijven staan: de straat liep al vol mensen, en wat moest ik daar gaan doen? En neen, ik heb geen foto’s genomen, ik ben niet gek.)

Het verbaast me wel een beetje dat er niets over in de pers stond. 

8 reacties

  1. Ik piets daar af en toe eens met de tip van mijn voet in om te kijken of dat wel zo gevaarlijk is als dat eruit ziet, blijkbaar wel. Die mens.

  2. De Gentse trottoirs liggen er belabberd bij. Blijkbaar geen grote beleidsprioriteit.

  3. straatwerker is een postje waar je niemand een plezier mee doet

  4. Ik merk op dat de kleur van de burgemeester niet vermeld word, dus het zal wel gene NVA-er zijn. Wel jammer, anders had MV misschien nog wat extra kunnen schuimbekken zoals hij placht te doen.

    • pff flauw hoor; alsof alles op het raster van politieke partijen moet gelegd worden. De wereld draait gelukkig ook verder zonder politiek. En verheug u dat MV’s artikel net niet schuimbekkend was. Post vooral veel van dit soort comments op internet en ge doet er uw partij alleszins geen plezier mee in 2014…

    • Nog altijd even allergisch aan de term “gouwleider”, nvaer? 🙂

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑