Pap

Hey, kijk nu, ik kan het nog: pap zeggen. 

Het zag er nochtans niet naar uit, een uur of zo geleden: vanavond een schrikkelijk goed stuk vlees klaargemaakt.

Een kilo of drie vier entrecôte, proper opgekuist (ik doe dat dus heel graag, met een mes prutsen aan rauw vlees), peper en zout erop, olijfolie, Provençaalse kruiden, goed masseren, in grote filets snijden, quadrilleren op een massief warme grill.

Acht eierdooiers, gastriek, kloppen tot sabayon, geklaarde boter bij en gehakte dragon tot béarnaise, tomatenpuree bij tot choronsaus.

Aardappelen door de mandoline tot alumettes en frituren, ajuinringen in melk doen en dan in gekruide bloem en dan frituren.

Vlees een paar minuten in de oven, in dikke balken snijden, choron erbij, pommes alumettes erbij, een bos waterkers, gefrituurde ajuinringen. 

Mmmmmmmmm lekker. 

9 Comments

Zeg uw gedacht

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.