Oude mensen

Ik ben hondsnerveus in de plaats van Zelie. Morgen, heeft haar scoutsleiding gezegd, mogen ze naar een oudemensenhuis gaan met hun patrouille. Groep. Troep. Samenscholing. Of hoe zo’n tros scouts ook heet. 

De leiding gaat niet mee, meer nog: de leiding doet helemaal niets. En Zelie en haar kompanen moeten die oude mensen een hele namiddag onderhouden. Met muziek en dans, een quiz, en hapjes (zachte hapjes, stond er met enige zin voor realisme in de opdracht). 

En dus heeft Zelie een quiz gemaakt met vragen over het koningshuis en alles, en mag ik opdraaien om CD’s te maken vol muziek voor oude mensen. 

Allemaal gemakkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk: in mijn tijd luisterden oude mensen naar muziek van tussen de twee wereldoorlogen, maar iemand die in 2013 pakweg 70 is, dat is iemand die op zijn zeventien jaar waarschijnlijk hiernaar luisterde:

Of naar dit:

Tegen dat die 21 was, lag dit waarschijnlijk in de lokale platenzaak:

Of anders dit:

En als die 25 was en hij/zij had wat smaak, dan luisterde hij/zij misschien wel naar dit (we’ll get a kid / or maybe we’ll rent one / he’s got to be straight / we don’t want a bent one):

…of naar dit:

Om nog maar te zwijgen van al de rest — ik ben nu 43 en ik leer nog nieuwe muziek kennen, dus als we dat doortrekken… Iemand die nu 70 is, die was 43 toen dit op de televisie was:

En dit:

Ahem ja. Ik vermoed dat het een CD met wat Rita Deneve en Edith Piaf en Jan Theys en zo zal worden zeker?

8 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.