Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Haja, inderdaad, zo is dat

Ik hoorde daarjuist in het voorbijgaan een mevrouw op het nieuws haar beklag doen. Het was in één of ander parlement, en het ging over een KB dat met gemeentelijke vaststellers te maken had.

Geen idee hoe het met u zit, en het fijne weet ik er niet van, maar dat lijkt mij een ideale job, gemeentelijke vaststeller.

’s Morgens opstaan, vaststellen dat het nog donker is en dat de straatnaam nog niet veranderd is.

Vaststellen dat er mensen op straat lopen, dat sommige gebouwen te huur staan, dat ze tegenwoordig ook grizzlies verkopen bij de Goeie Goeste, vaststellen dat het niet te koud is voor de tijd van het jaar.

Of vaststellen dat het 15u28 is. Vaststellen dat ge goesting hebt om een boek te lezen. Vaststellen dat ge niets gezegd hebt hé, maar dat ge alleen maar kunt vaststellen. Vaststellen dat de vraag stellen, ze beantwoorden is.

Zo’n dingen. En op het einde van het kwartaal een rapport naar uw hiërarchische overste: “januari – maart 2014: 47 vaststellingen”.

Waar kan ik solliciteren voor gemeentelijke vaststeller van Gent? Of zouden die een departement van stedelijke vaststellers hebben?

5 reacties

  1. 🙂
    Ik denk dat jij een heeeeeeeeeeeel goeie vaststeller zou zijn

  2. Heb je daarvoor geen constateur nodig, om vast te stellen?

  3. Gezocht op de googles naar ‘de goeie goeste gentbrugge’, en hier uit komen. De frieten zullen smaken, Michel!

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑