Lies, damn lies, statistics

Zo grappig. Vandaag op de Reddits stond deze:

OnLTxi7

En dan een paar uur later:

temp2013

De eerste grafiek werd gepost onder de titel “While productivity kept soaring, hourly compensation for production/non-supervisory workers has stagnated since the 1970s”, de tweede als “When measured as total compensation and not cash waged, employee pay has kept pace with productivity nicely over the past 30 years”.

Lees vooral de commentaren, ‘t is leutig. De tweede grafiek is bijzonder insidieus, met die log-schaal. Glimlach

Zeg uw gedacht

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.