Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Verbouwingen: schrijnwerk

Een zeer diepe zucht, alhier ten huize. 

In mei hadden we een diepgaand gesprek met De Man Van De Vensters En Deuren. Die mens had een tijd daarvóór een lijst van wensen en verzuchtingen gekregen, te weten: wij zouden graag drie nieuwe vensters hebben in onze living, en twee in onze slaapkamer, en één in onze badkamer, en elk één in de slaapkamers boven, en ook nog een groot raam in het bureau beneden, en een nieuwe voordeur, en oh ja, ook nog iets veranda-glasbouwachtigs aan onze keuken.  

De Man Van De Vensters En Deuren had op basis van eerste opmetingen een plan opgesteld, en er werd nog wat over details gesproken, en dan werd er — aan een tafeltje op ons plankier — geklonken op de goede afloop: levering ergens in september!

Een week of zo later kwamen twee vrienden van De Man Van De Vensters En Deuren op bezoek met een notablok, schrijfgerief, een plooimeter en een lasertoestel, om alle deur- en vensteropeningen tot op het tiende van de millimeter op te meten. 

Zo ver zo goed: eindelijk uitzicht op niet-enkel-glas in de vensters! En op een voordeur die de naam waardig is!

*
*    * 

September kwam en ging, oktober ook.

Ergens in november bleek dat De Man Van De Vensters En Deuren nog aan het wachten was op een goedkeuring voor raamprofielen waarvan het niet duidelijk is of hij ze doorgestuurd had of niet.

We kregen uiteindelijk een volledig aangepast voorstel (want ah ja, uiteraard was er nog niet aan de productie begonnen), en dan bleek dat er toch nog vragen waren over de voordeur en de glasbouw-dinges. Dat er in eerste instantie een aantal niet-controversiële “gewone” vensters zouden mogen gebeuren, maar dat we voor de rest toch nog eens zouden moeten samen zitten. 

…en dan viel vandaag het timing-verdict: dit jaar gaat er wellicht nog een klein (klein klein) deeltje gedaan kunnen worden, maar het gros zal voor ten vroegste midden februari zijn. Vernieuwing van het machinepark bij De Man Van De Vensters En Deuren, niets aan te doen helaas. 

Enfin, het positieve is dat we de investering over twee belastingaanslagen kunnen spreiden. 

Zucht. 

3 reacties

 1. Amai, wat een project manager/coördinator, die mens. Vernieuwing van zijn machinepark mag toch geen impact hebben op de klantenservice? Of zie ik dat dan zo verkeerd?

 2. Hoe, wiste gij da nie…..????
  Schrijnwerkers en metsers zijn per definitie totaal onbetrouwbaar, Als ze dat wel waren, dan hadden ze nooit dàt beroep gekozen.
  Advocaten en geneesheren daarentegen, die mag je nooit tegenspreken! Dan worden ze lastig, soms héél lastig. Waarom? Omdat zij per definitie alles beter weten….
  Hoe, wiste gij da nie……
  Wa doedde gij eigenlijk zelf voor de kost ….. (zijn mijn zakes niet)
  Rafsina

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑