Du jamais vu

Onze oudste kwam vandaag zowaar met een examen naar huis.

’t Is te zeggen, met een hele bundel over een examen van december, met verbeteringen en dingen die ze fout had en met een taak: opschrijven wat ze gedaan had voor het vak, en wat ze eventueel anders zou doen.

Ja, dat klinkt misschien voor de hand liggend, maar ik kan mij geen enkele leraar uit heel mijn carrière herinneren die zoiets ooit deed. Mogelijks, haast ik mij te zeggen, is het een nieuwerwets pedagogisch verantwoord iets dat alle leraars tegenwoordig doen, maar ik vond het wel wijs, en ook wel nuttig.

Niet voor een leerling zoals ik was (wat gedaan? veel te weinig, zeker? wat volgende keer? proberen meer dan één dag op voorhand notities bijeen te schooien?), maar wel voor leerlingen die hun best willen doen.

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.