Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

It’s the law of the jungle

Robocop op televisie! In glorieuze HD!

Het was al een tijdje geleden dat ik hem gezien had, en ik moest met ontzetting vaststellen dat er hier en daar stukken dialoog waren die ik niét meer van buiten kende, schande!

Helaas: stomgaweg te moe om te blijven kijken, maar nu ik weet dat hij in deftige resolutie bestaat, euh, zal ik hem dan eens in huis halen in zo’n deftige resolutie. En dan in alle rust en kalmte bekijken — ik ken niemand meer om samen in koor de klassiekers in koor mee te roepen.

Snif.

En het de kinderen tot vervelens toe laten bekijken tot zij mee kunnen doen, is geen optie: Robocop is een meesterwerk dat alleen kan begrepen worden in de context van de jaren 1980 vóór het vallen van de Muur. De anti-Star Trek IV, als het ware.

Oud worden, meneer mevrouw.

2 reacties

  1. Daarom vind ik de update die dit jaar uitkomt een goed idee om Robocop bij te werken voor een hedendaags publiek. Nu nog hopen dat het wat wordt.

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑