Moeilijk

Vreemd: als ik naar sommige vakken van de kinderen kijk, dan weet ik dat het in mijn tijd veel minder eenvoudig was (Frans, Engels, Nederlands) – maar als ik naar andere vakken kijk, dan heb ik de indruk dat het een eind moeilijker is.

En soms is het heel vreemd: geschiedenis in het derde jaar humaniora is echt wel interessanter dan ik het mij herinner. Zelie heeft morgen een ondervraging over de Islam, van Mohammed over de eerste kaliefen en de dynastieën van Damascus en Bagdad, Constantinopel in 718 en Poitier in 732 en Talas in 751, de kalifaten van Córdoba en Bagdad en alles en alles tot aan de reconquista.

Vogelvlucht, jazeker, maar toch meer dan ik mij kan herinneren daar op school over gezien te hebben.

Ik weet eigenlijk helemaal niet meer waar het in de geschiedenisles in het derde jaar over ging. Het tweede was de Romeinen, met de cursus honorum en alles, maar daarna? Ik dénk dat we in het zesde jaar begonnen zijn bij het Verdrag van Versailles, denk ik, en geëindigd bij de Koude Oorlog. En dan moet het vijfde jaar Franse Revolutie, Napoleon en Congres van Wenen geweest zijn.

Derde en vierde? Het interesseerde mij enorm, maar sla mij dood, ik weet het niet meer.

6 Comments

Zeg uw gedacht

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.