Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Moven en dink

Ik ben mij al een beetje aan het voorbereiden op weer met een PC werken: 18.242 files in 896 folders van één usb-drive moven naar een andere usb-drive waar al 42.073 files in 1090 folders stonden, en er helemaal zeker van zijn dat dat allemaal proper in orde zal komen.

En dan een tweede move-opdracht begonnen, en dat die zei dat de opdracht in een wachtrij gekoen was, in plaats van dat als een breindood ding tegelijk te doen en iets dat een half uur en vijf minuten zou moeten duren, een uur en een kwartier te laten duren.

Aaah.

Nog anderhalve dag en ‘t is zover – en geen moment te vroeg: mijn macintoshlaptop is vandaag drie keer doodgestuikt. Gewoon tijdens het schrijven van een tekst.

Ja, ik weet dat ik er mij te veel van voorstel, en dat ik mij binnen de kortste tijd gewoon nijdig ga maken op Windows – de wet van behoud van miserie is een oude bekende hier ten huize.

Maar toch.

4 reacties

  1. Eindelijk weer een venster op de wereld. Prijs je gelukkig.

  2. Ge zou werkelijk gaan geloven dat er zoiets bestaat als bitrot. Software is software. Op zich verandert dat niet. Maa ’t zijn de updates die de hardware uiteindelijk de das om doen. Android, iOS, OSX, Windows,… allemaal in ’t zelfde bedje ziek. Je krijgt een versie mee met je toestel, en de volgende update doet je toestel net een stuk trager draaien. Een paar maanden geleden heb ik ferm tegen mijn goesting iOS7 op mijn iPad geïnstalleerd. Opeens is het ding een pak minder responsief. Tjah. Zo wordt een mens de arm wel omgewrongen om in de geldbuidel te tasten. En hoe sneller, hoe liever natuurlijk. Zo heeft de techno-elite van Silicon Valley het graag.

  3. en die Windows 8 is gene kado hoor…

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑