Guillotine

Kijkt kijkt, een nieuw venster op het gelijkvloers (in de avondzon):

Voorgevel na, na

En in het midden bovenaan, kijkt:

Venster aan de binnenkant!

…het stuk blauw glas dat in het vorig venster zat!

Ja, misschien niet bijzonder boeiend, maar toch: het is namelijk nog niet gedaan, er komt eerstdaags (-weeks, –maands, we zien wel) een nieuwe persienne! In dezelfde kleur als het hout van de vensters!

Machtig content, trouwens, dat er een nieuw venster in zit: toen we hier een jaar of twaalf of zo woonden – twaalf jaar dat we dat guillotinevenster met geen moeite ter wereld open kregen – bleek dat dat venster namelijk wél open ging.

Open ging met twee vingers en zonder enige moeite, zelfs. Maar alleen als het van buiten gebeurde.

Yep indeedy: we hebben meer dan tien jaar aan een stuk in een huis gewoond waar iedereen zomaar binnen kon van op de straat, zelfs als de deur op dubbel slot was. We dachten dat het venster dicht was geroest, maar het ging alleen maar van buiten open.

‘t Is pas sinds een jaar of zo dat ik een stok tussen het venster had gestoken, om het een beetje te barrikaderen. En nu gelukkig geen probleem meer: geen enkel glas meer maar driedubbel, en geen open venster maar een venster met een slot.

3 Comments

Zeg uw gedacht

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.