Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Het mysterie Telenet-aanrekening

Ik zet de televisie aan om naar De Ideale Wereld te kijken en de televisie –enfin, het bakje van Telenet– zegt mij dat de zender waar ik naar wil kijken niet in mijn zenderpakket zit.

Ik naar mijn.telenet.be, en zie wat mij begroet op de homepagina:

saldo1

O RLY? denk ik, en ik rep mij naar mijn “Aanrekeningen  bekijken”-pagina, waar een hele reeks aanrekeningen staat, en bovenaan dit:

saldo2

Ik naar Twitter, met een vraag @telenet:

 

Hello – mijn telenet zegt me tegelijk dat ik geen openstaande rekeningen heb en dat ik wel openstaande rekeningen heb. Help! Geen tv meer!

Een minuut of tien later antwoordt @telenet:

We zien dat er twee accounts op je klantennummer staan. Op die met TV op heb je een openstaand saldo. ^CH

O RLY? Ik kan me niet herinneren dat ik twee accounts heb — het moet nu enkele jaren geleden zijn dat ik ooit eens ingegaan ben op een aanbod om alles samen te smijten in één ding. Een Fibernet XL Shake, als ik mijn.telenet.be moet geloven, met onder elkaar:

  • Fibernet XL (Fibernet XL Shake)
  • FreePhone Europe (Fibernet XL Shake)
  • Kabeltelevisie
  • Digital TV (Fibernet XL Shake)

Ah, zegt de persoon achter @telenet:

Het gaan om een account op naam van Pattyn Sandra. Je kan op klantennummer xxxxxx een nieuwe Telenet login aanmaken. ^CH

Mag ik even een zeer luide what the fuck laten horen? Ik heb een Fibernet XL Shake met telefoon, tv en internet, die proper betaald is, blijkbaar, maar daarnaast betalen wij nog eens tv? En hoe lang betalen wij hier al twee televisieabonnementen?

Neen, blijkbaar: we hebben een abonnement dat om onbekende redenen in twee gesplitst is qua betalingen, met één deel via overschrijving en een ander via domiciliëring, en op één deel moet Telenet ons geld teruggeven, en op het ander moeten wij nog geld aan Telenet.

Verwarring alom, want het ene deel waarvan ik facturen zie — televisie — en dat dus zelfs overbetaald lijktdat is het deel dat afgesloten is. En het deel waarvoor we nog geld moeten (telefoon en internet), dat werkt nog proper.

Afijn, ^CH bij @telenet begreep het ook niet goed. Het openstaande is betaald, en dan gaan ze daar gewoon één account van maken. Zucht.

2 reacties

  1. Eigenlijk is dat toch verbijsterend dat een facturatiegedoe zo in de knoei geraakt en pas stoemelings ontdekt wordt. Ik denk dat er op die afdeling niet een lijk in de kast ligt, maar hele kerkhoven.

  2. Ooit hadden we Scarlet, en daar hebben we eens meer dan 2 jaar geen facturen van ontvangen. En op een goeie dag was het ook gedaan met internetten. En nadien ook gedaan met Scarlet bij ons…

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑