Ik ben helemaal voor just in time, maar soms is het wel écht nipt. Morgen moet in principe een boekje klaar zijn, en ik heb al tekst voor welgeteld 9 van de 32 bladzijden gevuld. Spannend!

Maar bon, het heeft me wel een avond gegeven om aangenaam opnieuw kennis te maken met InDesign. Maar zó een wijs programma! En wat een afstand afgelegd sinds de eerste versie van InDesign, toen we nog allemaal met QuarkXPress werkten en meteen verliefd waren op InDesign, dat alles was dat QXP niet meer was (maar dat we het jammer genoeg niet konden gebruiken wegens problemen met de workflow die er was met de OPI-server. En hoe ver Quark was van Pagemaker, toen nog op diskettes met een volledige Windows 1, met ruim vier fonts of zo.

En toen er plots een scanner was, en hoe er dan plots kleur was, en kleurprofielen en calibratie, en al die slapeloze nachten van boekjes en krantjes maken en alles.

Want één ding is dus niet veranderd, en dat zijn die deadlines en dat niemand er eigenlijk rekening mee houdt. Wijs, eigenlijk wel, eigenlijk.