Kinderen op kamp

En het vreemdste van die twee oudste kinderen die op kamp zijn? Dat het om pakweg acht uur al stil is omdat iedereen gaan slapen is. Ik vind het soms wel lastig dat Zelie hier rondhangt tot een stuk in de nacht, en dat Louis stil (of niet zo stil) zit te lachen met Youtubefilmpjes in zijn koptelefoon, maar nu ze er niet zijn, mis ik ze eigenlijk wel.

Jan en Anna zijn meer dan content van hun danskamp: ze hebben vandaag jazz gedaan, en ook ballet denk ik: Jan was heel de tijd bezig van pas de bourrée, pas de bourrée.

Ook van Jan, trouwens: hij had gisteren beslist hoe hij de vakantie zou doorbrengen. Opstaan, een beetje naar tv kijken, dan trompet spelen, dan een beetje op de computer spelen, dan buiten spelen, dan nog een beetje trompet, en dan nog wat Playstation. Jan is zo raar, soms: hij speelt enorm goed voetbal, maar hij danst ook graag en goed, en nu hij met trompet begonnen is, hoor ik hem van dag tot dag enorme vooruitgang maken. En zijn leraar zegt dat hij een geboren trompetspeler is.

Kijk, min of meer chronologisch:

Ik denk dat dat nog wat gaat geven, Jan.