Voor uw eigen goed: lees niet verder!

Ik ben vanmorgen beginnen spelen aan het meest verslavende spel dat ik in lange tijd tegengekomen ben. Verslavend zo van aargh fuck ik ben dood nooit meer! wég slecht spel! en dan een kwartier later allez ju, nog één keer, eventjes. 

SanctuaryRPG heeft alle goeie elementen van Diablo, op het grafische na dan: een personage dat groeit, epische gevechten, random loot, oneindig herspeelbaar, eenvoudig maar toch tactisch vechten, uitstekende soundtrack. En daarbij ook nog eens crafting, en een degelijk verhaal, en beroepen (nu ja, één berep tot nog toe: caféhouder).

Dat het grafische wat meer rudimentair is dan de meeste moderne games, zorgt er bovendien voor dat uw eigen verbeelding alles veel actiever bezig is en bezig blijft, hoera!

Het begint, na de keuze van klasse, geslacht en specialisatie, niet enorm veelbelovend, alsof het allemaal procedureel gegenereerd zou zijn:

sanctuaryrpg3

 

…maar het wordt redelijk snel duidelijk dat er wel degelijk aan geschreven is. 

 

sanctuaryrpg

Alles gebeurt in ASCII met geluidseffecten, in een wereld die ergens tussen klassiek-fantasy-middeleeuws en post-apocalyptisch science fiction zweeft, waar sommige personen en wezens (onder meer de verteller) een vreemde obsessie met aardappelen hebben. En waar subtiel en minder subtiel gehint wordt dat dit wel eens een simulatie zou kunnen zijn.

sanctuaryrpg2

Ik krijg bij momenten een Mind Forever Voyaging gevoel, zowaar. En zelfs al is het alleen maar tekst, de cut scenes zijn even indrukwekkend als emotioneel.

sanctuaryrpg4Oh, en gratis te downloaden ook.