Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

We’ll have none of that namby-pamby “dinner for two” here

Huisman, dat is eigenlijk nog iets wijs om zijn. En vooral dan eten klaarmaken.

Gisteren heb ik een savooikool gestoofd met spekjes, puree gemaakt en anderhalve kilo kalkoenlapjes. Vandaag simpele spaghettisaus van tomaten, ajuin, look, gekapt en wijn.

Er is iets visceraal wijs aan grote hoeveelheden koken, dat er niet is met eten voor twee of drie. Een pan waar (banaan voor schaal) twee kilo gekapt zonder probleem in geraakt, een pot waar twaalf liter in kan: heerlijk.

Vanavond spaghetti (uiteindelijk toch geen zin om lasagnevellen te maken), straks naar de slachter en de groenteboer om ingrediënten voor hutsepot (poten, oren, boef, rapen, tralala). En morgen komt de kuisvrouw mijn rotzooi in de keuken opruimen. 🙂

8 reacties

  1. Bij deze de open deur intrappend: en die banaan doet wat precies dan en waarom?

  2. Allez allez, dat is toch niet waar. Er zijn van die gigantisch grote, rechte bananen, en dan van die kleine kromme. En los daarvan: zelfs als er een speling van maar 40% op zou zitten, is het toch nog altijd handiger om een muntstuk te nemen, want daar zit geen speling op.

    • Muntstuk werkt niet internationaal. Niet iedereen in china of zuid-amerika heeft een 2 euro stuk.
      Bananen daarentegen vind je overal. En of ze nu recht of krom zijn, lengte is altijd +- zelfde. Bakbanaan is wel een pak groter (zijn groen ook).

  3. Michel toont gewoon graag zijn banaan, laat hem maar doen, ieder zijn pretjes op het internet

Zeg uw gedacht

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑