Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

ICE

Maar zo wijs! Jaren en jaren en jaren geleden was er een programma vna Microsoft, niet meer dan een speelgoedje eigenlijk, om panorama’s mee te maken.

Microsoft Image Composite Editor, afgekort als ICE. Enorm basic van interface, geen toeters of bellen, bijna alles helemaal automatisch, en serieus snel. In een tijd waar een panorama maken een eeuw duurde, en met manueel twee aan twee beelden naast elkaar en punten aanduiden die in de twee beelden moesten overeenkomen, was ICE iets bijna magisch.

Het werd jaren aan een stuk niet geüpdatet, natuurlijk, zo gaat dat met die tools van Microsoft Research, die vaak meer proof of concept dan iets anders zijn. Stukken ervan kwamen terug in andere Microsoftproducten — ik herinner me vaag een beeldcatalogusprogramma in denk ik 2005 of zo, een tooltje om groepsfoto’s te combineren met elkaar, dat soort dingen.

Maar dan diepe stilte.

Tot nu, dus:

Zo wijs!

1 reactie

  1. Jep. Ik gebruik dat ook al jaren en het werkt prima. En gisteren plots een melding dat een update beschikbaar was. Leuk programmaatje en poepsimpel.

Zeg uw gedacht

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑