Verbouwingen: het is begonnen! Hoera! En het is al kapot! Awoert!

Ik kwam thuis van het werk, en er stond een container voor de deur van de buurvrouw. “Hola, werken in de buurt,” dacht ik.

En dan deed ik de deur open en zag ik dat de gang onder de modder lag. Hola, werken in ons huis!

Jawel: driewerf hoezee, de werken zijn effektief begonnen! Het zicht op de koer/tuin vanuit de keuken: vlinderstruiken uitgehaald, de stelling weer afgebroken, planken om buiten te raken.

Het zicht op de keuken vanuit de koer: een slievertje tuin/koer al afgegraven. Het is de bedoeling dat heel de tuin/koer afgegraven wordt, en dat er op een meter of drie of zo van de muur een nieuwe fundering komt.

Onder die plank lopen er allerlei kabels: die slierten plastiek zijn de beschermkabels waarin electriciteit en het netwerk naar het achterhuis loopt, en normaal gezien zou daar ook nog ergens water (heen en terug) en gas moeten zijn.

De grond is echt vochtig, normaal voor de Waterwijk natuurlijk, maar tiens, iets dichterbij gaan kijken… oh. Een vreemde onvoorziene buis die naar een vreemde plas water leidt.

Ah.

Oh leuk, een plas water die ongeveer anderhalve meter diep blijkt te zijn. En die stinkt naar een rioolput. Met een gewelf erboven.

Hoera! Nog geen dag bezig en de miserie begint al! Ik ben zo gelukkig!