Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Het Nieuws (van lang geleden)

Ik heb het niet meer zo hard voor het nieuws tegenwoordig: het is mij allemaal te depressief en te veel déjà vu.

Niet goed, ik weet het, ik zou het mij moeten aantrekken en er iets aan proberen doen in plaats van mijn kop in het zand te steken, maar hey.

Ik heb wél een uitstekend afleidingsding gevonden: oud nieuws. De KBR plaatste niet zo lang geleden een stuk archief van oude kranten op het internet (pakweg 1830 tot pakweg 1918, iets met auteursrechten, zucht, dat het niet verder dan dat gaat), en in Nederland staan er enorm veel kranten online, en nadat ik mijn betovergrootvader gevonden had, bleef ik verder lezen.

En kijk: ik heb een weblogje gemaakt met regelmatig eens artikels van lang geleden — nieuws.tsuk.org. Enjoy!

2 reacties

  1. Helaas Michel, ook in Nederland is het “auteursrechtenspook” actief. Krantenbank Zeeland heeft alle pagina’s vanaf 1940 tot nu moeten stoppen nadat een erfgenaam van een Zeeuws schrijver, wijlen Hans Warren, geld wilde zien en een rechtszaak begon. Tot nu toe is de rechter daar in meegegaan en tot nader order zijn de pagina’s niet meer te zien op internet. Dus ook mijn tienduizenden foto’s die oa in de Prov. Zeeuwse Courant verschenen. Helaas, want juist deze krantenbank vond ik dus wel belangrijk voor de medemens.

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑