Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Verbouwingen: een dipje

Ik háát die term trouwens, “een dipje”. Met bijna evenveel passie als Facebookstatussen anno 2015 in de derde persoon, of die beginnen met iets als “en de kapotte fiets” (om te vermijden “heeft een kapotte fiets”), of die zeggen “vandaag is…” en dan “rood”, “tuinzetel”, “lekker aan zee”, of nog zo enorm veel andere dingen.

Maar “een dipje”, incluis de hele atmosfeer die rond die term hangt, is waar ik nu in zit, qua verbouwingen.

De veranda staat er (op de zijkanten na) en nu zijn we op zoek naar de waterleidingen. Maar dat lukt niet zo goed. En tijdens het zoeken naar de waterleidingen, wordt omzeggens de hele keukenvloer opengebroken. Met hamer, beitel en pneumatische breekhamer. Niet één op tien vloertegels kunnen gered worden. Van onze schone keukenvloer, waar we zo content van waren.

Snirf.

En we zoeken heel hard naar dezelfde tegels, maar het lukt niet zo goed.

Dubbel snirf.

7 reacties

  1. Niet meer beschikbaar bij leverancier van tegel die er nu ligt? Bij Deganck in Merelbeke (hundelgemsesteenweg) hebben ze wel mooie tegels anders

  2. En ik die dacht dat ze anno 2015 wel in staat zouden zijn een licht radioactief goedje door de buizen te jagen dat ze met een geigerteller konden opsnorren. Of zoiets. Sterkte!!

  3. Aannemers weten bij wie ze geld kunnen verdienen en met een dank u weg komen.
    PS: nergens foto’s liggen van eerdere verbouwingen MET de waterleiding op?

  4. Weet je nog of het over echte blauwe hardsteen ging of Chinese? Ik zou eens bij een deftige tegelfirma gaan met een foto. Het is natuursteen, getrommeld lijkt me om een verouderde look te krijgen. http://www.pierrebleuebelge.be, en dan eens bij de verdelers kijken.
    Een mens zou voor minder een serieuze dip krijgen.

  5. Google eens Blauwe hardsteen stylo Romano, die lijkt op foto heel sterk op jullie vloer. Als ik eens bij een van de verdelers kijk (Hullebusch), zie ik alleszins dat die tegel beschikbaar is in alle maten die jullie hebben.

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑