Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Billions in change

lk was aan het kijken naar YouTube en er kwam reclame. Van die reclame die ik normaal direct oversla, maar om de één of andere reden bleef ik toch kijken. En toen klikte ik door en kwam ik hier op terecht.

3 reacties

  1. Wow! Bedankt om het te delen: ik ben ook blijven kijken. 🙂

  2. Ook blijven kijken en enerzijds gefascineerd, maar toch ook nog wel wat (onbeantwoorde) vragen waar niet echt een antwoord op gegeven wordt. Bijvoorbeeld de Rainmaker: hoe zit het met de afvalstromen? wat is het effect op het marien leven van het (plaatselijk en mogelijk langdurig) lozen van grote hoeveelheden “concentraat” rond die schepen? Van waar komt de energie voor deze waterbehandeling? zonnecellen?
    De “Free Electric” is ook op eerste zicht een mooie uitvinding, maar op zich ook niet echt iets nieuws: een fietsdynamo gekoppeld aan een batterij. Waarschijnlijk een zeer efficiënte dynamo, maar ook weer met een batterij waarvan de problemen reeds gekend zijn (levensduur, afvalstromen, capaciteit,…cf. Tesla)
    De Renew lijkt met het meest “marketable” op dit moment, maar dan verwacht ik dat dit eerder zal verschijnen in een (dure) wellnessomgeving en niet wijdverspreid bij “de gewone man” zoals de filosofie van Billions in Change aangeeft, maar dit is eerder een persoonlijk aanvoelen…

    Dus mooie ideeën, mooi verpakt, mooi gebracht (goede spreker die Mr Bargava!), maar voor mij toch (nog) niet voldoende als je eenmaal iets verder denkt en kijkt.
    Maar alleen al de achterliggende gedachte en het feit dat hij zijn geld investeert in dergelijke ideeën geven Billions of Change voorlopig nog het voordeel van de tweifel.

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑