Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Dát was spannend

Ik kwam gisterenavond thuis van de les en Sandra zei mij dat iemand haar gemaild had dat mijn website weg was, en dat ze mij niet kon mailen omdat mijn adres niet meer werkte.

Wohow! Paniek! Zou mijn zog.org-domeinnaam verlopen zijn en zou ik het niet gemerkt hebben? Mijn hart sloeg een aantal slagen over — de tijd om een whois te doen, en te zien dat (oef!) mijn domeinnaam wel degelijk nog altijd van mij is, tot zeker ergens in 2017.

’t Is al bijna twintig jaar dat er geen enkel probleem is met die domeinnaam: het is geleden van die keer dat Network Solutions mijn gegevens kwijtgeraakt was in 1997 en ik mijn identiteitskaart moest opsturen naar de Verenigde Staten om het domein dat ik toen al een paar jaar had, terug op min naam te krijgen.

Tweede stap: gaan kijken of ik ergens een factuur aan de ene of de andere niet betaald zou hebben. Ik zag een factuur staan die in augustus had moeten betaald geworden zijn maar waar ik niet zeker van was.

Mailtje naar hostingbedrijf, om 23u30. Mail terug om 0u13 met onder meer “Due to nameservers IP conflict, your website is not working properly. I am transferring this ticket to Engineering department for further assistance.” Mail om 1u27: “Sorry for the inconvenience caused. We are investigating the reported issue on server and will update you once we have further information on it, till then you kind patience are appreciated.” Mail om 2u10: “We have resolved the issue for the DNS mapping on server and now website http://zog.org/ is working fine. Please affirm the same.”

Pfieuw. Spannend wel.

 

1 reactie

  1. Felictations! Wann sehen wir uns?

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑