Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Leve Rik!

Alle dagen koken, dat wil ook zeggen: zelf boodschappen doen, as opposed to thuiskomen en afwachten wat Sandra gekocht heeft (en meestalk dus ook klaarmaakt).

Mijn vaste slager is Sint-Antonius in de Sleepstraat, maar we hebben geen visboer: Sandra koopt haar vis op de markt. Dat is voor mij geen optie, maar ik kreeg vandaag op het werk een gouden tip.

Ik ben voor de eerste keer naar Rik in de Forelstraat gegaan, en ’t zal absoluutniet de laatste keer geweest zijn. Iets meer dan drie euro voor een dikke en enorm lekkere griet, bij gebrek aan pasgeld nog een stuk barbeel meegekregen, en direkt een goed gevoel: een eerlijk uitziende winkel, een ruim assortiment, vriendelijke mens.

En vis is gewoon enorm lekker. En ik pruts graag met onbewerkte beesten.

griet

Recept: kop en vel van de vis halen, bloem en peper mengen, vis wat bebloemen, afkloppen, bakken, hey presto. Zonder saus of andere dingen, dat is allemaal niet nodig.

6 reacties

  1. Rik geeft goeie tips Een tijd terug raadde hij roggewangetjes aan. Een delicatesse! (op dezelfde manier te bereiden zoals hierboven beschreven)

  2. Ik ga er wekelijks. Gewoon kopen wat op dat moment in de toog ligt. Altijd vers, goedkoop en lekker.
    Ah, en onze gasten zijn zot van zijn kiblings.

  3. Rik Rules! En eens uw koters de kibbelingen gegeten hebben, willen ze nooit meer Captain Iglo!

  4. Ik lees uw blog maar af en toe eens bij, maar dan ga ik ver terug 🙂

    Waarom is vis op de markt kopen geen optie voor je? Ik vraag het gewoon omdat ik toch om de twee weken ook eens langs het viskraam passeer en iets koop. En ben benieuwd waarom dat in feite niet goed zou zijn? Want meestal is dat ook van viswinkels, toch?

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑