Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

De kat krabt de stukken van de kat

Ziet, dit is onze kat:

20170422_183920

Onze kat heeft geen vlooien, maar toch krabt en likt ze zich voor dood. En dan zitten er van die natte plekken in haar nek waar er gelijk minder haar is:

20170422_183930

Maar da’s niet het ergste. Ze blijft maar likken en krabben, en op den duur is het dan bloed. Geen flauw idee waarom, en ’t ziet echt zeer vies uit. Er komt dan een korst op en een tijdje later valt die er af en groeit er weer haar op, maar het duurt geen maand voor ze weer bebloed is van het krabben:

Na het weekend gaan we toch eens naar een veearts, denk ik, want het kan niet meer zijn.

Iemand een tip voor een goeie kattendokter?

8 reacties

 1. Wij gaan naar Mieke Vandenborre ( http://www.dierenartsmiekevandenborre.be/ ), en zijn daar content van, maar voor ons is dat natuurlijk maar zo’n 100 m van ons deur. Misschien zijn er wel dichter bij jullie in de buurt (met een kat op de fiets lijkt me niet zo evident 🙂 )

 2. Viviane Vanassche, Ledeberg. Is de dierenarts van Hachiko, maar heeft een voorliefde voor katten (en fretjes)

 3. IANAV (I am not a vet) maar:
  zulk gedrag kan onder andere veroorzaakt worden door stress, katten zijn zeer stressgevoelig… een verandering in gezinssamenstelling bijvoorbeeld.
  een andere mogelijkheid is een tumor… ik had een katje die continu haar kaak overal tegenaan schuurde (wat ze ook doen om hun geur te zetten), maar bij haar bleek het uiteindelijk om een tumor te gaan.

  Hopelijk is het iets onschuldigers en wordt jullie tuintijger snel terug gezond.

 4. De mama van Nephthys heeft iets soortgelijks gehad. Zou allergie aan … gras zijn. Na een kuurtje medicatie is het niet meer teruggekomen.

 5. Ik ga met mijn katten bij Tania Maenhout in Sint-Amandsberg. Erg tevreden over, en ze is gespecialiseerd in dermatologie http://www.tania-maenhout.net/index2.html

 6. Wij zijn zeer tevreden van Sven Dhanijns, “de ambulante dierenarts”. Handig dat hij gewoon aan huis komt, zonder belachelijk veel te kosten.

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑