Endorfines

Ik eet al graag eens een beetje pikant.

Ik ben dan ook zeer content van de pikante saus die ik op de internets gekocht heb:

33974572623_e67fdc88cc_b

Er is Habanero, Red Savina en Ghost Pepper.

SHU — Scoville Heat Units — zijn de officiële schaal voor hoe pikant iets is. Ter vergelijking: peperoncini (die ‘heel pikante’ kleine rode pepertjes) zijn 100-500 SHU. Tabasco is 250-500 SHU. Srirachasaus is 1000-2500 SHU. Piment d’Espelette is 1000-3500 SHU.

Pikant eten, dat is iets dat een mens gewoon wordt: ik zou er geen moeite mee hebben om een glas sriracha te drinken of een soeplepels piment d’Espelette binnen te draaien.

Het pikantste hier in huis tot voor kort was gedroogde Habanero, aan 100.000-350.000 SHU. Lekker, maar moeilijk te gebruiken wegens enorm fijn poeder, en als ik het gebruik om te kruiden moet ik het zeer ver van het vuur doen: anders vliegt het alle richtingen uit, en bijna microscopisch fijn habaneropoeder is niet iets dat ge in uw ogen wilt.

Sprak hij uit ervaring.

Normaal gezien zijn ghost peppers ongeveer een miljoen SHU, maar 70% verdund is het nog ongeveer 600.000 SHU.

En dus is het strafste in huis nu de Psycho Juice 70% Ghost Pepper. Geproefd en oh boy, goedgekeurd. Het bouwt langzaam op, en dan blijft het redelijk lang hangen. Lekker, zonder chemische of overdreven azijnachtige smaak. AA++ would recommend.

Dit is trouwen wat er op de zijkant van het etiket staat:

☠ Use Psycho Juice Daily. Apply to all food.
☠ You may experience pain. Do not panic.
☠ Pain facilitates the release of powerful endorphins from within your brain.
☠ Endorphins make you feel good.
☠ If pain symptoms persist do not lower your dosage.
☠ Just shut up whining and take your damn medicine.
☠ HALLOWED BY THY PAIN

Mhuhu.

3 reacties op “Endorfines”

  1. Waarom kweek je zelf geen chili’s? Op je blog krijg ik de indruk dat je best wel goed kan koken, dan moet zelf je eigen hot sauce maken geen probleem zijn.
    Ik heb dit zelf jarenlang gedaan met verschillende soorten, van mild tot superheet (Bhut Jolokia, Ghost pepper, Habanero, etc…)
    Een deel van je oogst droog je en je maakt er flakes en poeder van. Een ander deel vries je in.
    En met de rest maak je je eigen hot sauce. Just an idea!

    1. Ik heb het wel al gedaan, met chili’s van bij mijn moeder, maar ik vrees dat planten hier voor het moment niet zo goed pakken. Er zijn hier verschillende mensen in huis met een anti-groene duim. 🙂

Reacties zijn gesloten.