Nieuw wachtwoord voor Smartschool

Zonet in mijn mailbox:

Beste Michel

Er werd zonet een nieuw wachtwoord aangevraagd voor je Smartschool-account.

Heb je dit nieuw wachtwoord zelf aangevraagd? Meld je dan aan met je gebruikersnaam en het nieuwe wachtwoord.
* Gebruikersnaam: [gebruikersnaam]
* Nieuw wachtwoord: [wachtwoord in cleartext]

Heb je dit nieuw wachtwoord niet zelf aangevraagd? Negeer dan deze e-mail. Je oorspronkelijk wachtwoord is immers ook actief gebleven. Je kan zonder problemen aanmelden met je oorspronkelijk wachtwoord.

Wie kan voor jouw Smartschool-account een nieuw wachtwoord aangevraagd hebben?
Personen die dezelfde gebruikersnaam als jou gebruiken (mama, papa, dochter, zoon, collega …) kunnen een nieuw wachtwoord hebben aangevraagd.

Met vriendelijke groeten
Smartschool Team

Ziet iemand wat hier verkeerd an zou kunnen zijn? Iemand? Iemand?

Het basisprobleem is dat bij Smartschool één account verschillende wachtwoorden kan hebben. Zo moeten Sandra en ik bij Zelie, Louis en Jan inloggen met dezelfde accountnaam als Zelie, Louis, Jan, en alleen een ander wachtwoord.

smartschool.jpg

Maar Jan, Sandra en ik hebben wel andere rechten: we kunnen elk onze persoonlijke mails en bestanden hebben, Jan heeft bijvoorbeeld toegang tot klasmateriaal  en wij niet.

Dus met andere woorden: een compleet belachelijk systeem. Want als ik mijn wachtwoord vergeten ben en ik laat SmartSchool er mij een nieuw doorsturen, dan wordt een mail zoals bovenstaande naar mij gestuurd, maar ook naar Jan en naar Sandra.

Een mail met mijn nieuwe wachtwoord er letterlijk in. Nog compleet naast de waanzin van anno 2017 een wachtwoord per mail door te sturen, wil dat zeggen dat als Jan persoonlijke communicatie zou staan hebben, dat ik daar meteen toegang toe heb. Of hij tot de mijne, of die van Sandra.

Krankzinnig.

5 reacties op “Nieuw wachtwoord voor Smartschool”

  1. Dus voor uw meerdere kinderen heb je ook meerdere logins nodig om dat allemaal wat op te volgen?

  2. Toen ik mijn wachtwoord mistikt had – na 3 keer wordt het forever gelocked (haha, veilig 😊) en een nieuw aanvroeg, met duidelijke vermelding dat het over het ouderaccount van kind “voornaam.ach ter naam” ging, kreeg ik een nieuw wachtwoord waarmee ik op de account van voornoemd kind kwam. Zucht. Gelukkig nog ergens de originele aanmeld brief gevonden en jawel, dat wachtwoord werkte inderdaad nog. ❤️Smartschool.

  3. Michel, kan je de accounts van de verschillende kinderen niet koppelen ? Ik kan zo via de account van het ene kind, zonder inloggen op de account van het andere kind. Van twee verschillende scholen. Jawel.
    (In start scherm, linksboven “Mijn kinderen”, voeg kind toe…)

Reacties zijn gesloten.