Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Maand: september 2017 (pagina 1 van 3)

Kittens Game nog eens

Ik ben nog een beetje meer in het bodemloze gat gevallen.

Kittens Game zonder kittens: er zijn achievements te krijgen als ge het spel speelt zonder effektief ooit kittens te kweken.

Woe is me.

De Wikipedia-buit voor dit jaar

Laat het even bezinken, de buit die Wikipedia dit jaar binnengerijfd heeft: 91 miljoen dollar.

Uitgezet in een grafiekje en vergeleken met vorige jaren:

inkomsten

Dat is dus redelijk belachelijk veel meer op acht jaar tijd. De werkingskosten zijn geraamd op bijna 80 miljoen euro, waarvan bijna de helft naar personeel gaat.

Ik dacht, ik schrijf er in het lang en het breed iets over. Maar na een kwartier over en weer klikken in de pagina’s en de rapporten en de discussies heb ik al bijna een fles Maalox nodig, dus ik laat het maar even, denk ik.

Stom taalimperialisme neemt ons onze eigen moedertaal af!

Mijn jongste dochter doet op woensdag een uur Drama en dan een uur Voordracht. Da’s het vervolg op Woord, dat ze al een paar jaar doet.

Vandaag wist ze mij te vertellen dat ze haar verplichten om “als je” uit te spreken als “ashe”.

Ashe zin hebt, gaan we op reis”, dat soort zaken.

Nee. Categoriek néé. Meer nog: waarom? Ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat het één van die akelige regels is die iemand ergens ooit heeft bedacht in een redenering van “als er Hollanders zijn die het doen, dan moeten we dat dringend ook opdringen aan Vlamingen, hohoho”.

Bedacht in hetzelfde departement dat ooit geflirt heeft met “therapuit”, en dat al jaren aan een stuk mensen met “enerzhie” opgezadelt. (Serieus, what the fuck, ’t is “energiek” en “energetisch”, waarom zou het dan niet “energie” maar “enerzhie” zijn?)

Wacht, kijk, even op een rij:

als ik honger heb
als zij zin heeft
als ze geld hebben
als we gaan eten
ashe klaar bent?

Ik heb “als hij” er niet bijgezet, nee. Want ik weet wat ge gaat zeggen, samen met de hele verdomde kliek taalimperialisten aan de VRT: het is niet “als hij”, het is “alzié“.

Nóg zoiets waar lijfstraffen op zouden mogen staan: het blijkbaar ergens halfweg de jaren 1990 afschaffen van “hij”. Dat is, en ik meen het meer dan ik kan zeggen, voor mij een reden om de radio te verzetten bij gebrek aan een toestel om iemand op afstand fysiek te wurgen.

Want wat ooit begon als “dat heeft-ie gedaan” is op geen tijd vergleden naar consequent overal “hij” vervangen door “ie” — “Ie komt morgen. Ie heeft een boek geschreven. En ie doet dat goed”.

Belachelijk. Ergerlijk. Hatelijk. Tién keer erger dan “dat heeftem gedaan”, dat ook al afgrijselijk degoûtant is. Ex -aequo even erg als consequent “ze heeft d’r haar gekleurd”.

Ik heb Anna ten strengste verboden “ashe” te zeggen. En als haar leraar daar een probleem mee heeft, mag hij het aan mij komen uitleggen.

Deacon Blues

Wat Nerdwiter zegt.

Links van 26 september 2017 tot 27 september 2017

How to Hold in Your Poop in Embarrassing Situations: 10 Steps
It’s harder to hold in poop if your muscles around your rectum are weak. If your nerves are damaged in that area, you might not even know a stool has come out. See a doctor in such cases.

The Boys of Brexit: Tony Blair and Nigel Farage – The New York Times
It seems like an impossible feat. But Tony Blair has done it. He has made himself even less popular in Britain.

Tony Blair Says the Left Has Lost Its Way – POLITICO Magazine
Tony Blair thinks Americans are way too worried about Donald Trump—and not enough about Bernie Sanders.

First “Blade Runner 2049” Reactions Are Ecstatic – Dark Horizons
oh boy oh boy oh boy oh boy oh boy oh boy oh boy oh boy oh boy; "Denis Villeneuve’s “Blade Runner 2049” had its first screenings for press the other day, and while full reviews are not yet allowed – first social media reactions are now out. Here’s a sampling of the reactions from the journalists and critics in attendance, and the word is incredible with labels of it being a sci-fi masterpiece and one that could even be an awards contender. Certainly, the response is overwhelmingly positive."

God is een vluchteling – David Dessin | Polis
God is terug en woont in Europa. Ruim de helft van de migranten in de Europese Unie behoort tot het christendom. 13 miljoen van hen zijn afkomstig van buiten Europa (tegenover 12 miljoen moslims). Ook onder de recente vluchtelingenstromen zijn er veel christenen. Hoe kan het ook anders? Twee derde van de 2,2 miljard christenen woont buiten Europa, vaak als minderheden in door oorlog en honger bedreigde gebieden. Toch horen we daar amper iets over. Vanwaar die vreemde blindheid voor vervolgde christenen?

De verkiezingen zijn begonnen!

brief

Hallo, Tom!

Bedankt voor je brief, Tom.

Tom, ik heb de bevraging van PVDA inderdaad al ingevuld. Als mijn mening gevraagd wordt, Tom, dan geef ik die graag. Ik heb, ben ik wel zeker Tom, aangegeven dat ik niet meteen zin had om praktische medewerker te worden.

Maar Tom, toch bedankt dat je het me nog eens vraagt. Je kan niet zeker genoeg zijn, denk ik dan maar, Tom.

En fijn ook, Tom, dat die software die Jeremy en Bernie ook gebruikten zo goed lijk te werken, Tom. Echt, ik meen dat: echt aangenaam dat er, Tom, gepersonaliseerd gewerkt kan worden, en professioneel en zo, Tom.

’t Is gewoon, Tom, dat ik niet zo graag, Tom, enorm veel aangesproken word, Tom, met mijn voornaam, Tom, in een brief, Tom, die duidelijk, Tom, één van honderden identieke brieven is, Tom.

Ik vermoed dat dat in de handleiding stond, Tom, zo van “Spreek ze persoonlijk aan”, maar Tom: ik denk dat dat vooral in de Youstaaited Neets werkt, Tom. Want bij mij? Bij mij, Tom, komt dat heel al snel over als “Ja ook u MEVROUW VUJLSTEK M heeft gewonnen in de tombola klik snel op de link voor u MEVROUW VUJLSTEK M dan ziet u of MEVROUW VUJLSTEK M de winnaar is“, Tom.

Dus, Tom, misschien iets minder van dat?

Maar verder, Tom, nog veel succes. En uiteraard: may the best men/women win, Tom.

 

Correctio filialis de haeresibus propagatis

Hoe fantastisch is dit niet?

With profound grief, but moved by fidelity to our Lord Jesus Christ, by love for the Church and for the papacy, and by filial devotion toward yourself, we are compelled to address a correction to Your Holiness on account of the propagation of heresies effected by the apostolic exhortation Amoris laetitia and by other words, deeds and omissions of Your Holiness.

(Enfin ja, behalve dat het reactionaire ultra-conservatieve pipo’s zijn die het geschreven hebben.)

Een groep mensen zijn het niet eens met een schrijfsel en een resem opinies van de paus. En ze protesteren daartegen.

De manier waarop ze dat doen is, lees ik in de gazetten, niet meer gebruikt sinds 1333. Maar de Kerk is dus een instituut dat al eeuwen (en eeuwen en eeuwen en eeuwen) bestaat, en waar er zelfs in geval van existentieel oneens zijn, vormen te respecteren zijn.

En procedures bestaan.

Dus zeggen ze dit:

His verbis, actis, et omissionibus, et in iis sententiis libri Amoris laetitia quas supra diximus, Sanctitas Vestra sustentavit recte aut oblique, et in Ecclesia (quali quantaque intelligentia nescimus nec iudicare audemus) propositiones has sequentes, cum munere publico tum actu privato, propagavit, falsas profecto et haereticas

en volgt een lijst met ketternijen. En dan volgt een resem verduidelijkende uitleg, waar ze hun pijlen richten op Modernisme enerzijds en Martin Luther anderzijds.

Ja, het zit diep.

Fascinerend.

Links van 24 september 2017 tot 26 september 2017

(703) Xenia Fox- My ALIEN ENCOUNTER That Wasn’t a Dream, Relaying Messages in Lucid Dreams – YouTube
I am legally changing my name to first name Xenia, last name -Fox this year. I will be a rich and famous billionaire for 24 talents/near future careers. Perfection is the fun journey of forever expanding potential as long as the being never gives up and is always productive.

De aangekondigde dood van Witte de With – De Groene Amsterdammer
Dat zij zich al 26 jaar inspannen voor een kritisch discours, dat zij een open oog hebben voor ‘diversiteit’, dat er allerlei kunstenaars ‘van kleur’ in de zalen zijn vertegenwoordigd, het mocht wat. Daarin is het instituut juist pervers, aldus de activisten: ‘Het is niet de eerste keer dat een in hoofdzaak witte culturele instelling de kritiek van Zwarte en niet-Zwarte Mensen van Kleur afzwakt door zich die kritiek op hetzelfde moment eigen te maken, te co-opteren, in een poging zich zo immuun daarvoor te maken.’

Publishing with Apache Kafka at The New York Times | Confluent
This article describes a new approach we developed to solving this problem, based on a log-based architecture powered by Apache KafkaTM. We call it the Publishing Pipeline. The focus of the article will be on back-end systems. Specifically, we will cover how Kafka is used for storing all the articles ever published by The New York Times, and how Kafka and the Streams API is used to feed published content in real-time to the various applications and systems that make it available to our readers.

Helaas ben ik geslaagd voor de lerarenopleiding – De Standaard
Gemotiveerd begon ik drie jaar geleden aan de lerarenopleiding secundair onderwijs aan de HoGent, met als vakken muzikale opvoeding en wiskunde. Ik voelde van bij het begin dat de opleiding niet was wat ik hoopte. Al snel zag ik de motivatie bij medestudenten en mezelf verdwijnen. Ik zocht naar positiviteit en creativiteit in de opleiding. Iets wat vooral bij de lectoren en de organisatie ver te zoeken was. Hoe is het mogelijk dat een opleiding die draait rond onderwijs, de zin voor lesgeven doet verdwijnen?

Michel moet klaarheid scheppen | ericvanrompuy.be
In Vlaanderen zoekt de grootste partij systematisch de polarisatie op met de vreemdelingen, de vakbonden, de Walen en de andersdenkende politieke partijen en verenigingen. N-VA staat voor een model van tweedracht: zij en de rest. Dit staat haaks op het DNA van CD&V. Als meerderheidspartij worden wij meegesleurd in een samenlevingsvisie die de onze niet is. Wouter Beke sprak vorige week over N-VA als een VB-light. Deze week kregen we met het optreden van Francken hiervan het zoveelste bewijs. SHAME ON YOU, Mijnheer Francken. Hoelang nog?

Pieep

’t Is nu dat verdriet. Blijkbaar is het een regelmatig voorkomend iets bij hersenschudding, maar ziet: er zit een piep in mijn hoofd.

Als het stil is, is het niet stil. Dit is wat ik tegenwoordig heel de tijd hoor.

’t Schijnt dat het soms over gaat en soms niet.

Voor de rest alles in orde, gewoon thuis blijven rusten tot het einde van de week.

Allez hop.

Op algemeen verzoek

Ga ik dus morgen toch eens naar de huisarts gaan. Hoofdpijn en scheel zien nog altijd.

Ik denk dat het aan de bril ligt, maar het zekere voor het onzekere, zeker?

Links van 21 september 2017 tot 23 september 2017

The inside story of Labour’s election shock | Politics | The Guardian
When a snap election was called, a divided Labour sprang into action to defy predictions of a wipeout and upturn the political consensus. The key players tell Heather Stewart how it all happened

The making of the Maybot: a year of mindless slogans, U-turns and denials | Politics | The Guardian
After going to visit the Queen, the Maybot made her way slowly towards the wooden lectern set up outside the front door of No 10. Her wheels often found it difficult to cope with uneven surfaces. A helicopter hovering overhead made it difficult to pick out the Supreme Leader’s words. No matter. She didn’t really have anything of interest to say. “I will now form a government,” the Maybot murmured in a catatonic monotone. “A government that can provide certainty and lead Britain forward at this critical time for our country.” Government. Certainty. Forward. Not the three words that were on anyone else’s tongue. It was as if she had been awoken from a seven-week cryogenic state and had decided to mix things up just for the hell of it.

The Influence of Abu Hamid al-Ghazali on René Descartes
A close examination of their methodologies and results gives reason to believe that Descartes was indeed influenced by al-Ghazali.

How Booking.com manipulates you
Many websites and applications these days are designed to trick you into doing things that their creators want. YouTube autoplays more videos to keep us from leaving. Instagram shows new likes one at a time, to keep us checking for more. Facebook wants to show whatever keeps us scrolling. Snapchat turns conversations into streaks we don’t want to lose. Our media turns events into breaking news to keep us watching. But one of the most manipulative websites I’ve ever come across is Booking.com, the large hotel search & booking service.

The Secret to Beautiful Presentations – </dev> diaries
Great speakers don’t need slides. Good speakers can make any slides work. OK speakers are perceived as good with good slides or bad with bad slides.

Belgium criticised for inviting Sudanese ‘secret agents’ to Brussels to identify migrants
“It’s revolting to see Theo Francken work with the Sudanese government to send refugees back to that oppressive country,” Human Rights Watch’s Andrew Stroehlein told The Telegraph. “Sudanese President Omar al-Bashir has been a fugitive from the International Criminal Court since 2009, wanted on charges of genocide, crimes against humanity, and war crimes. This is Belgium’s new partner?”

Te vroeg

Ik dacht dat het wel zou loslopen vrijdag maar toen bleek dat ik mij wat overschat had en was de kaars vrijdagavond een beetje op.

En voor de rest ziet mijn ene oog er elke dag een beetje anders uit. Altijd spannend om wakker te worden.

Terug tien jaar oud

Ik ben dus van mijn fiets gestuikt, over de grond geschraapt, en dan met mijn hoofd tegen de grond gestuiterd.

En ik ben weer gelijk een klein kind! Mijn knie en mijn elleboog zijn behalve blauw ook helemaal open van grote schaafwonden! Van die schaafwonden gelijk vroeger, die een korst krijgen die helemaal warm is en zeer groot en waar ge u moet tegen houden om er niet aan te krabben of ze komt lost en dan zit daaronder een soort weke vochtigachtige diepe put!

Nostalgie!

Hersengeschud

Dat doet wel raar, een klop op uw hoofd krijgen.

Ik ben nu ook weer niet enorm hersengeschud, maar toch: bij al wat er nu gebeurt, stel ik mij de vraag “zou het dat zijn?”.

Mijn telefoon: vandaag al drie keer kwijtgeraakt. Mijn oortjes: gisteren verloren. Uren geslapen: gisterennacht normaal, vandaag al twee keer een uur of twee drie.

Lezen? Een kwartier en dat is het zowat. En misselijk, gelijk van een kater.

Maar hey, ’t zal wel over gaan zeker? 😀

Links van 12 september 2017 tot 19 september 2017

Nieuw Syrisch eethuisje aan Sint-Jacobs: “Een eerbetoon aan … (Gent) – Het Nieuwsblad
Een restaurantje op Bij Sint-Jacobs waar Gentenaars kunnen proeven van de Syrische keuken en ­cultuur. Met de hulp van zijn kinderen realiseert Mohamed Akrah (52) zijn levensdroom in 'De Dageraad van Aleppo'. “De grandeur van Aleppo komt terug.”

A beginner’s guide to using My Get Me There: Manchester’s hilarious attempt at reinventing London’s…
I’m sure there are plenty of reasons it’s ended up like this and I’m not suggesting for a moment that there’s an easy way out. But I’d much rather sit here and take the piss out of it than construct a fair and balanced assessment of the situation, or provide any semblance of a solution. I’m far too immature for that.

Donald Trump Betrays Everyone. Somehow, Republicans Still Seem Surprised.
Betrayal isn’t just a part of Trump’s behavior; it’s wired into his DNA. Donald Trump will always lie. Always. He will lie and betray when he thinks it makes him look good. He will lie and betray when he knows it will make him look bad. His default setting is to lie and betray, and if this week hasn’t finally taught Republicans and conservatives that lesson, it’s hard to see what will.

the Movie title stills collection
A collection containing hundreds of main titles from feature films.

Ted Cruz likes hardcore porn video on Twitter | Daily Mail Online
While Cruz was the solicitor general of the state of Texas, he helped argue in favor of banning sex toys in the Lone Star State.  The video he liked does not appear to feature any sex toys.

Oudere berichten

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑