Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Jaar: J (pagina 1 van 27)

Schaft is schaft

Ik las in de gazet:

We pauzeren niet meer tijdens de pauze
Meer dan een op de drie werkende Belgen brengt zijn lunchpauze al surfend en scrollend door. ‘Leg die smartphone weg en praat met uw collega’s.’

Wel: wij dus niet, op het werk.

Als het middag is, gaat de riem af. Als we op het werk zitten, gaan we allemaal samen in de designstudio of in de bibliotheek eten, en als we bij een klant zijn, dan gaan we in de refter eten.

En ik probeer er echt serieus op te letten om niét over het werk te spreken.

Dat zijn dingen die ze ons niet mogen afpakken, vind ik. Voor uw computer iets in uw hoofd steken, of tijdens de schaft spreken over werk, dat is above and beyond. Ge krijgt daar op den duur burnouts van of zo.

 

De avonturen die ik beleef soms

Het is soms niet te bevatten, de avonturen die ik soms beleef.

Pak nu vanavond. Ik was thuisgekomen en ik had mijn peignoir en mijn sletsen aangedaan. Het liep al even fout toen ik mijn rechterslets aandeed: het letsken (ik denk dat dat de technische term is voor het flappend ding dat op uw wreef ligt) was in de slets gekropen in plaats van erboven te liggen.

Gênant!

Ik haal het letsken eruit, ik pak de oplader van de telefoon mee (hij was 100% opgeladen toen ik in Brussel vertrok, maar de tocht is een uur of twee, dus zat ik alweer aan 16%, guh), mijn slets voelt raar aan, ik steek mijn telefoon aan mijn bureau in het stopcontact, ik ga naar beneden, mijn slets voelt nog altijd raar aan, ik voer een normaal gesprek met de in de keuken aanwezige familieleden, mijn slets voelt echt wel raar…

Mijn rechtervoet zat gewoon in een andere soort slets dan mijn linkervoet. Kzweertu. Dit is mijn leven.

Verder was het een redelijk fijne dag. Ik ben vroeger opgestaan dan anders, wat wil zeggen dat ik mij geen moment heb moeten haasten om de trein te halen — ik heb zelfs een naar mijn goesting te volle trein kunnen overslaan. De bus naar het werk was van de meer comfortabele soort. De review meeting was nuttig. De bus terug was comfortabel, maar dat is hij altijd als ik er op tijd bij ben en op mijn normale plaats achteraan in de hoek zit. Toen ik thuiskwam waren bijna alle examens degelijk. En Zelie had echt enorm mooie nieuwe kleren aan.

Morgen: donderdag. Ontwerpen, dingen schrijven, vergaderen misschien.

Overmorgen: weekend in Durbuy! Tot en met maandag!

De dag vandaag

De dag vandaag is gisteren begonnen. ’t Is te zeggen, het was maandag quiz (derde geworden, poule gewonnen, relatief goed dus), en dan ben ik blijven zitten babbelen en voor ge het wist, was het twintig voor vijf ’s ochtends voor ik in slaap viel.

Het deed een béétje pijn, vanmorgen opstaan en de trein naar het werk pakken.

MAAR!

Schets mijn verbazing toen ik het stampvolle metrostel betrad!

Voor de allereerste keer in mijn leven!

Ik stond recht wegens dus stampensvol, en toen deed een jong meisje met een hoofddoek dat neerzat naar mij van “zet u maar meneer”. Ik natuurlijk “neenee, ’t is in orde, blijf maar zitten”, maar zij “neenee, zet u maar meneer, ziet ik sta al recht”. (Ze is nog vijf haltes blijven rechtstaan, de vriendelijke dutsin.)

Ouder worden meneer, ik kan het iedereen aanraden.

En dan was het babbelen over informatiearchitectuur en dan dan eten en dan werken en dan naar huis gaan. De examens waren vandaag goed, verzekeren de kinders mij. Zelie heeft iets geprobeerd met paars in haar haar. En Louis heeft zijn Kindle kapot gemaakt, en ik ga er hem géén nieuwe kopen, het zal van zijn spaargeld mogen komen.

En dan besefte ik dat ik gedimme eten moest maken voor de kinders die hier rondhingen wegens Sandra naar de kookles in Brugge.

Toevalligerwijs had ik subzero goesting maar MEESTARPLAAN! ! Ik ben de diepvries ingedoken en ik heb er vier hespenrollen uitgehaald en een portie lasagna en een dubbele portie ballen in tomatensaus, die ik aangelengd heb met de overschot van de passata van de pizza van dit weekend en wat room en sriracha wegens sriracha.

En zo heeft iedereen gegeten en zijn we weer een dag verder hoezee. Ik denk dat ik eens naar mijn bed trek.

Einde.

(Maar eerst nog wat tjoetjoep kijken.)

Links van 3 december 2018 tot 10 december 2018

How to Write a Git Commit Message

Tips on using AWS to host WordPress with HTTPS – Trapeze
Congrats, you should now have your WordPress set up with HTTPS using AWS’s SSL certificate!

Why Most Software is Broken – Fintech with Todd – Medium
Most software is broken but yours does not have to be. You can have rapid software development with nearly zero defects just by incorporating a few processes. These may include any combination of specialized peer-to-peer code reviews, automated testing procedures, memory profiling, mathematical proofs and/or many other strategies to ensure the hidden defects do not cost you like the ones you just read about.

Microsoft is building a Chromium-powered web browser that will replace Edge on Windows 10 | Windows Central
Microsoft is throwing in the towel with Edge and is building a new web browser for Windows 10, this time powered by Chromium.

Social Design Canvas — the non-profit equivalent of Business Model Canvas
A novel design tool that helps map, analyse and design social cooperative processes and systems.

Ziektes

Ik maak er gelijk een sport van: mij slecht beginnen voelen op donderdag, en dan tegen vrijdagmiddag instuiken, en de hele zaterdag en zondag zo ziek als een hond rondlopen.

Twee weken geleden had ik al eens prijs, en nu dus weer.

Misschien ben ik er morgen wel door.

Gah!

Zucht

Ik hoop dat de regering ook echt officieel valt.

De Sint blijft in de soep zitten

Zucht. Maar serieus, waar zijn ze mee bezig?

Pakje één:

bpoowst

Pakje twee:

bpoowst2

Ik begrijp dat het allemaal niet zo gemakkelijk is, maar serieus. Serieus. (Nee, ’t zijn geen dingen die ik zou kunnen kopen in een lokale winkel hier.)

Muzieks!

Tijd voor een streepje Ariana Grande en Miley Cyrus!

De Sint is in de soep gelopen

Ha, wel, ja dus. Het gerief dat de Sint via de Belgische Posterijen zou versturen, is niet toegekomen. Ondanks dat het beloofd was voor maandag.

Het is ondertussen al twee keer gesorteerd, en met wat geluk komt het morgen toe, maar dat is dan natuurlijk ná het eigenlijke officiële bezoek.

Bovendien was het traditionele cadeau — Just Dance — niet meer te kopen voor de antediluviaanse spelconsoles die we hier staan hebben.

En dus is er (zucht) een nieuwe spelconsole gekocht gevraagd aan de Goedheilig Man.

Stukken van mensen, dat dat allemaal kost. Euh, aan de Sint en zo natuurlijk.

Maar aan de positieve kant: ik zal dan ook eens Breath of the Wild kunnen spelen. ’t Schijn dat dat goed is.

De Sint loopt in de soep

’t Is niet alleen bij ons, vrees ik: stakingen en acties bij bPoowst, Post.nl dat nog altijd last heeft van Black Friday en nu van Sinterklaas, bestellingen die voorzien waren voor één datum, en dan plots voor een andere datum give or take een paar dagen gepland worden.

Ik voorzie traantjes.

Links van 27 november 2018 tot 3 december 2018

Cosmic Airburst May Have Wiped Out Part of the Middle East 3,700 Years Ago
Some 3,700 years ago, a meteor or comet exploded over the Middle East, wiping out human life across a swath of land called Middle Ghor, north of the Dead Sea, say archaeologists who have found evidence of the cosmic airburst.

My beautiful death
It was nearly impossible to create art in this state. My brain was no longer capable of conjuring up anything except anger and misery. But I believed I was dying, and I wanted to finish the sculpture of Adam before I was gone. I had no idea he was the thing that was killing me.

Legacy of President George H.W. Bush: War Crimes, Racism
The inconvenient truth is that the presidency of George Herbert Walker Bush had far more in common with the recognizably belligerent, corrupt and right-wing Republican figures who came after him — his son George W. and the current orange-faced incumbent — than much of the political and media classes might have you believe.

Tabulator
Tabulator allows you to create interactive tables in seconds from any HTML Table, JavaScript Array, AJAX data source or JSON formatted data.

Twinkle Tush | Bling for your kitty’s behind
Every Twinkle Tush jewel includes one free sticker. Perfect for lockers, skateboards, or laptops.

Nieuwe iconen!

Zie nu:

Meer info alhier: nieuwe iconen voor Microsoft, zowaar.

Javascript

Na al die jaren: ik doe natuurlijk van tijd tot tijd eens iets in Javascript, maar ik ben eigenlijk echt niet meer dan een bronselaar.

Dus dacht ik, ik doe eens wat zelfstudie om bij te leren, met Wes Bos’ JavaScript30:

How do you get better? Build things. Lots of things. Build 1,000 things. Keep it up and don’t stop. Seriously. This has always been my advice. Just put in the work and you will get better.

Niéts is zo goed om iets te leren als vertrekken met een doel voor ogen. En het logische vervolg van hierboven:

But Wes, what should I build? I have no ideas! Please don’t make me do another todo app. Ideas, Eh? I’ve got lots! This is JavaScript30 — let’s build 30 things together.

Yes! ’t Is waar wat de mens zegt: het zijn leutige kleine projectjes. Ik heb gisteren en vandaag al een drumkit gemaakt en een analoge klok, geleerd dat zowaar iets is en ik heb eindelijk eens in het echt map en reduce in de praktijk gebruikt.

Wat ik doe: ik kijk naar de eerste paar seconden van het filmpje, dan maak ik zelf iets hoe ik denk dat het zou kunnen, dan kijk ik verder om te ontdekken wat er allemaal had moeten gemaakt worden, pas ik eventueel aan, en dan maak ik het af zoals ik zou willen dat het afgemaakt zou worden.

Zoals hier, een klok die drie gelijke zwarte lijnen had, aangepast om er iets van te maken dat er meer gelijk een Zwitserse stationsklok uitziet:

Dag één en een beetje, en ik ben vijf van dertig lessen ver. Eens benieuwd hoe lang ik het uithoud. 🙂

It’s alive!

Trouwen en kindjes krijgen, die dan weer trouwen en kindjes krijgen, die dan weer trouwen en kindjes krijgen. Geboren worden, eten, doodgaan. Allemaal in ’t donker. Generaties aan een stuk. Hoe zou dat zijn?

Wel, deze kerels weten hoe het is:

Die zaten achteraan één van de lades in de keuken.

Smakelijk!

Deze doos is trouwens één keer open geweest en dan meteen weer dichtgedaan en vergeten. Het kan dus bijna niet anders dan dat er al eitjes op zaten.

En het zijn dus verschrikkelijk degoutante beesten, die motten.

Shittyhdr achterna

Eens om de zoveel tijd kom ik een artikel tegen waar een foto in staat zoals de volgende:

morgen

En ik word daar gewoon nijdig van. Waarom maken mensen een perfect goede foto zo helemaal kapot? Is dat omdat het op papier moet gedrukt worden en dat het er anders niet goed uitziet? Of is het écht zo bedoeld, en is er echt iemand betaald om de ene helft van die foto, die in de schaduw zat, helemaal tot in het onrealistische te sleuren?

Dat is gelijk deze foto (bron) bekijken en zeggen “ho, tiens, toch wat donker, die ene kant”:

5182810727_1b26b35355_b-1

…en dan Lightroom open te doen, en het beeld te mismeesteren tot er dit uitkomt:

bewerkt

Bah. Bah. Bah, bah, bah.

Oudere berichten

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑