Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Jaar: J (pagina 1 van 18)

Bijna een hartaanval

Mijn huisgenoten blijven mij de duivel aandoen.

Ik was naar Brussel gaan werken, met mijn gerief in mijn rugzak. (Ja, een rugzak. Ik had vroeger een klein valiesje met een schoudertas, daar paste mijn computer, een muis, een voeding en een schrijfboekje in. Tegenwoordig is mijn computer iets groter, heb ik meet schrijfgerief mee, moet ik ook nog een tweede computer met monitorkabel en voeding meezeulen, zit er altijd wel een extra leesboek in, en extra kabels en dingen voor andere monitors.)

Ik kom thuis van het werk, ik stap af van de trein, ik steek mijn rugzak in mijn fietstas, en dan beslis ik wat laxeermiddel te gaan kopen in de Delhaize (suikervrije spekken, tien eten en prijs gegarandeerd).

Ik kom uit de Delhaize, ik steek de boodschappen in de fietstas, ga naar huis, loop naar binnen, steek iets dat in de frigo moet in de frigo, loop weer naar mijn fietstas, neem de rest van de boodschappen er uit, ga naar boven, werk op de computer, ga wat later naar beneden, eet, ga weer naar boven, kijk wat afleveringen op de Netflix, besluit voor een vergadering van morgen nog eens rap na te kijken, zie dat mijn werk nog niet gesynchroniseerd was (vergeten saven misschien, of te snel computer toegesmeten in Brussel), pak mijn computer uit mijn rugzak…

Euh hang on. Waar is mijn rugzak.

Niet boven.

Niet in de gang. Niet in mijn fietstas. Niet in de keuken.

Niet in de slaapkamer.

Nee, nog altijd niet in de gang, en nee, mijn fietstas blijft leeg.

De keuken is verdacht opgeruimd voor één keer, en dus is hij rap afgezocht: niets.

Niet in de slaapkamer.

Gevraagd of iemand mijn rugzak gezien heeft, verveelde blikken van the peanut gallery in de zetel: nee, natuurlijk niet.

Terug naar de gang. Geen rugzak. Ook niet achter de fiets. Niet in het wc. Niet in de keuken. Niet in de living. Niet in de slaapkamer.

Er. Zijn. Geen. Andere. Plaatsen. Waar. Ik. Geweest. Ben. 

Ik ben er redelijk zeker van dat ik mijn rugzak aanhad toen ik de Delhaize binnenstapte, maar niet 200% zeker dat ik hem aanhad toen ik naar buiten kwam.

Ramp- en doemscenario’s. Vergadering van morgen afbellen wegens geen computer? Nee, dat is niet nodig. Maar hoe verzekerd zijn we tegen verlies?

Snel, inventaris van wat er in zat. Mijn boekje, dat ik niet wil kwijtraken. Twee computers van twee verschillende werken. Mijn goeie muis, mijn goeie monitorkabel, mijn goed adapterstuk, mijn goeie andere muis, die ik allemaal zelf gekocht heb.

Nog eens alles afgelopen: gang, keuken, living, bureau, slaapkamer. Niets.

Iets kils heeft mijn hart in een wurggreep. Ik heb hier écht geen zin in. Eurgh.

*
*      *

En dan, omdat ge nooit weet, ga ik kijken in de buurt van de achterkeuken, alwaar de frigo staat.

Wat graadt ge? Juist, één van mijn huisgenoten had mijn rugzak daar verborgen. Serieus. Maar echt serieus. Wie doét zoiets in ’s hemelsnaam?

Treinontmoetingen

Ik nam de trein en kwam tegen…

Een meneer die met zijn dochter (2.5 à 3.5 jaar, schat ik) naar Brussel was gegaan. En die dan een mevrouw tegenkwam, die eerder op de trein gestapt was met iemand die zij kende, maar toen ging plots dat meisje op de schoot zitten bij de mevrouw, en is ze er de hele treinrit niet meer weg te slaan geweest. Was de mevrouw een geode vriendin? de vrouw? een ex? een zus van de meneer? Mysterie!

Een mevrouw die een offerte van 153.000 euro aan het afmaken was, waar het ging over fraude en geld en alles. In mijn hoofd was ze consultant van een outfit genre PWC of KPMG en was het een offerte om financiële malversaties onder de mat te schuiven, en zat die mevrouw met allerlei gewetensbezwaren, en ging ze het document niet alleen afmaken, maar ook op een anonieme usb-stick zetten en ergens in de brievenbus van een Internationale Fraude-squad droppen.

Een meneer die een lederen boekentas vol papieren en mappen met afgeprinte krantenartikels had. En die dan een tijdschrift voor beleggers bovenhaalde. Waar het editoriaal de zin bevatte “laat u niet afschrikken door de risico’s”. En daarop haalde de meneer een fluostift uit zijn boekentas, en zette hij een dikke gele fluostreep over “laat u niet afschrikken door de risico’s”. En hetzelfde bij random zinsnedes links en rechts, en zelfs op individuele namen van aandelen in de inhoudsopgave.

20180820_082944

Vreemde mensen op de trein.

JARENLANGE frauduleuze sociale constructies in Gent!!!

Ziet, een filmpje:

Ik vermoed dat niet veel mensen het tot het einde zullen bekijken, maar in het kort:

 • mensen uit Oost-Europa komen naar Gent
 • worden verwelkomd
 • krijgen kansen
 • vinden achterpoorten in sociale wetgeving
 • zeggen tegen hun vrienden en familie “het is hier het land van melk en honing”
 • lather, rinse, repeat

Ik weet ook niet hoe dat op te lossen. Enerzijds: we leven in Europa, er is vrij verkeer van mensen, hoe kunnen we mensen uit een ander Europees land verbieden hier te komen werken? Anderzijds: sociale fraude is kak, en valsspelers verkloten het voor iedereen.

Maar! Om het allemaal op Gent te steken, dat is verscheidene bruggen te ver.

Het gaat om sociale zekerheid, en meer bepaald het “Fonds tot vergoeding van de in geval van Sluiting van Ondernemingen ontslagen werknemers” (FSO). Dat is een bevoegdheid van Kris Peeters, niet van de Stad Gent.

In het filmpje lieten ze tijdens de reportage ter plaatse iemand aan het woord liet die sprak over verwelkomen en integratie, en in de studio werd daar meteen op gezegd werd dat “deze mensen” (Roma) naar een nieuwe omgeving verhuizen “waar het gedrag jegens hen en hun integratie totaal anders is dan in hun thuisland”. Ahem ja, is daar niet ook ergens een grond van het probleem? Dat “deze mensen” ook in hun “thuisland” als vreemdelingen behandeld worden?

Ik ben verre van een specialist ter zaken, maar het betoog van de gast in de studio zat er nogal vaak helemaal naast. Hij spreekt van 20.000 Roma in Gent, ik dacht dat er lang niet zoveel waren. Hij beweert ook dat Termont een etnisch quotum zou opgesteld hebben, waarbij Turken een bepaald percentage van de “burgemeesters en andere authoriteiten” zou moeten uitmaken. Dat klinkt zeer angstaanjagend, maar zijn dat niet gewoon de diversiteitsquota die door de Vlaamse overheid opgelegd zijn?

Ugh. Zo vermoeiend allemaal. Want natuurlijk is welke nuance dan ook onwelkom. En blijft alleen hangen dat het de schuld van de sossen is.

Fimpje stond trouwens op de Facebookpagina van “Gentse Burgers“, de zoveelste malcontente groupuscule in het zog van Gent Wake Up en gelijkaardige. De links op hun website vertellen u zoniet alles, dan toch veel:

burg.png

En wie zijn de Gentse Burgers? Geen mens die het weet.

Links van 13 augustus 2018 tot 18 augustus 2018

The un-celebrity president: Jimmy Carter shuns riches, lives modestly in his Georgia hometown
Jimmy Carter finishes his Saturday night dinner, salmon and broccoli casserole on a paper plate, flashes his famous toothy grin and calls playfully to his wife of 72 years, Rosalynn: “C’mon, kid.” She laughs and takes his hand, and they walk carefully through a neighbor’s kitchen filled with 1976 campaign buttons, photos of world leaders and a couple of unopened cans of Billy Beer, then out the back door, where three Secret Service agents wait. They do this just about every weekend in this tiny town where they were born — he almost 94 years ago, she almost 91. Dinner at their friend Jill Stuckey’s house, with plastic Solo cups of ice water and one glass each of bargain-brand chardonnay, then the half-mile walk home to the ranch house they built in 1961.

The Islamic fundamentalist Jeremy Corbyn should be ashamed of himself – if only he’d behaved more like Margaret Thatcher | The Independent
Corbyn supported every gay rights campaign at a time when it was considered extremist to do so. And the way he managed to be an extremist Islamic fundamentalist and an extremist gay rights fanatic at the same time only shows how dangerous he is — "I suppose it may just be possible that the wreath he laid at an event organised to mark the bombing of civilians in 1985 was actually put there to mark the bombing of civilians in 1985.

But it’s much more likely that secretly, Jeremy Corbyn supports Palestinian terrorists who murder athletes. "

Home | Charticulator
Ziet er echt zeer leutig uit — Interactive Construction of Bespoke Chart Layouts

The Corbyn wreath ‘scandal’ is just an exercise in hypocrisy | Owen Jones | Opinion | The Guardian
let’s take the case of Ariel Sharon. In 1982, up to 3,500 Palestinian and Lebanese refugees were massacred by Israel’s Phalangist allies in the Sabra and Shatila camps. An Israeli commission later found Sharon to have been personally responsible” for the massacre. Among those attending his funeral in 2014 was Tony Blair: and yes, he laid a wreath. Who cried scandal then?

Trump has to be reminded of different time zones when calling world leaders – Business Insider
President Donald Trump reportedly has to be reminded of differences in time zones on a "constant basis" as he impulsively attempts to call other world leaders, a diplomatic source told Politico.  Trump apparently isn't "great at recognizing" that an older world leader might not be awake "or in the right place at 10:30 or 11 p.m. their time." Trump has a particularly "bizarre" interest in French President Emmanuel Macron, one former official said, and randomly calls him for no apparent reason.

I, for one, totally ship it

Maar serieus.

Even geleden was er deze legendarische video:

(Bekijk zeker de video hierboven vóór ge de volgende bekijkt.)

En toen was er deze:

Ik ben geen vrouw, maar desalniettemin zijn mijn eierstokken ontploft.

Vroeger was alles beter

Aan de mensen die u zeggen dat het vroeger toch zoveel beter was dan nu: ge moet eens vragen wélke “vroeger” ze precies bedoelen.

Waren het de jaren 1990, met de zaak-Dutroux en etnische zuiveringen op busreisafstand van hier? Of de jaren 1980, met de Bende Van Nijvel en CCC en doorgeslagen Thatcherisme en aanslagen in Ierland en Baskenland en alles? Of de jaren 1970, met elke week een vliegtuigkaping en oh, ik was het nog vergeten voor de jaren 1990-80-70, dat iedereen tot en met Freddie Mercury en begot Boy George absoluut-niet-gay was, en dat racisme gewoon gewoon was, en dat de vrouwtjes koffie mochten zetten op kantoor?

Nee, kijk gerust na: als ge dan uiteindelijk een antwoord krijgt van die mensen, een datum op wanneer die ‘vroeger’ dan wel slaat — als bij toeval blijkt ‘vroeger’ meestal gewoon de tijd te zijn dat zij nog kleine kinderen waren, toen de hele wereld veel eenvoudiger was en ze zich bij niets vragen hoefden te stellen.

Natuurlijk is alles om zeep, tegenwoordig, en grondiger en onherroepelijker dan vroeger, maar van daar om te zeggen dat het vroeger béter was? Nah. Het was toen ook naar de kloten.

Leve Madonia

Zo een grappig interview. En zo prachtig dat Madonna toen was. En zo spannend, dat Letterman ook gelijk niet goed weet wat gedaan. Dat het wel afgesproken was dat ze wat lastig zou doen, maar hoe hij moet vechten met zichzelf om ze geen gelijk te geven, wegens gewrongen in het format, dat geen ruimte heeft (had, toen) voor een echt gesprek.

En er is zelfs een heel artikel over.

Omgekeerde wereld

’t Is zo grappig: Zelie en haar twee vriendinnen moeten elke dag gaan werken in de haven. Ze moeten vertrekken rond 4 uur ’s morgens of zo.

En dus komen ze uitgeput toe ergens in de vroege namiddag, gaan ze een uur of twee slapen, eten ze, en moeten ze alsnog zeer vroeg gaan slapen.

Zo jonge kinderen, dat heeft zijn slaap nog nodig. Een geluk dat ik niet zo lang nodig meer heb, of ’t zou helemaal om zeep zijn. 🙂

Dingen gekeken

Het nieuwe seizoen komt er bijna aan, enfin, denk ik toch. Is september nog wanneer er nieuwe series beginnen? Met Netflix tegenwoordig is het allemaal zo duidelijk niet meer.

In alle geval: ik moest dringend nog wat dingen inhalen op Netflix, en voor ik het wist, zat ik gelijk dagen aan een stuk naar allerlei te kijken.

 • Better Call Saul is net herbegonnen, en is nog altijd fantastich. Twee afleveringen gezien — eentje per week, da’s echt wel weer gewoon worden.
 • Vier afleveringen van Zoo gezien. Niét goed.
 • Paul gezien. Leutig.
 • Idiocracy gezien. Euh ja. Ikkan mij inbeelden dat het cult geworden is.
 • Anchorman 2 beginnen kijken. Niet uitgekeken. Ik denk dat ik hem al gezien had, en geen zin om nog eens te kijken.
 • Amazing Interiors, de eerste zeven afleveringen. Tja. Rare mensen met veel tijd en veel geld é.
 • 28 Weeks Later: uitstekend begin, ho-hum rest van de film. 28 Days Later was veel beter.
 • The Hateful Eight: prachtige cinematografie, fantastische muziek, spijtig van het verhaal.
 • American Psycho; ja, ik had die nog niet gezien. Ik vond het uitstekend.
 • Insatiable: twaalf afleveringen. Het begint onnoemelijk slecht, het dreigt even beter te worden ergens in de helft, maar het eindigt ook zeer slecht. Verspil uw tijd niet.
 • World War Z: ik had het boek gelezen maar de film niet gezien. Mwof. Geen grote fan.
 • OtherLife: gemaakt met zo lijkt het wel nul budget, maar wel onderhoudend. Tot het helemaal voorspelbaar werd.
 • Gerald’s Game: zeer goed, vond ik. Een mevrouw geraakt in handboeien vastgebonden aan een bed in een vakantiehuis ergens in het midden van nergens. Echt wel uitstekende acteerprestatie en al.
 • The Cabin in the Woods herbekeken. Blijft zeer goed.
 • Een paar afleveringen van Star Trek: The Next Generation bekeken, gewoon uit nostalgie. De versie op Netflix is in HD, wat wel fijn is.
 • De volledige reeks Crazyhead — een soort jaren 2010-versie van Buffy The Vampire Slayer, en dat is very high praise indeed. Echt spijtig dat er maar zes afleveringen van waren.
 • Train to Busan omdat ik die ook nog niet gezien had. Zeer zeer zeer goed.
 • Okja, omdat ik toch Koreaans aan het kijken was. Niet fantastisch, maar op zijn eigen stille manier wel zeer goed.

En dan nu een beetje bijbenen met iZombie.

Een mens blijft bezig.

Onverwachte cadeaus zijn de beste

Ik zat op het werk vandaag en er was meeting, en dan moest er afgesproken worden met nog een paar andere mensen, ergens in de loop van woensdag — en toen bleek dat er woensdag gewoon geen werk te doen is!

Zo zot. Ik was helemaal vergeten dat 15 augustus een officiële feestdag is.

In unrelated news: een creepy versie van de themamuziek van Twin Peaks.

Твин Пикс wahey.

Links van 11 augustus 2018 tot 12 augustus 2018

What Caused the Dinosaur Extinction? – The Atlantic
A Princeton geologist has endured decades of ridicule for arguing that the fifth extinction was caused not by an asteroid but by a series of colossal volcanic eruptions. But she’s reopened that debate.

Jeremy Corbyn for U.K. prime minister – Opinion – Israel News | Haaretz.com
Anyone who wants to see the world take action against the Israeli occupation should dream of Corbyn. Corbyn has been declared the next enemy of the Jews. Viktor Orban is a righteous among the nations; the American alt-right is the rock of Israel and its savior; Rodrigo Duterte, the Philippines’ leader who called to kill millions “like Hitler,” is a welcome guest in Israel – and Corbyn is the enemy of the people. The Jewish establishment in Britain and Israeli propaganda have taken out a contract on him, to foil his election: He’s an anti-Semite, Labor is anti-Semitic, Jewish life in Britain is in “existential danger,” no less, as three British Jewish newspapers cried out in a joint editorial.

Why decentralized social networking never makes it — ever heard of Crossing the Chasm? – Upon 2020
decentralized social networking will never amount to anything unless it solves at least one real, burning problem much better than the centralized alternatives

She’s the world’s top empathy researcher. But colleagues say she bullied and intimidated them | Science | AAAS
Tania Singer, a celebrated neuroscientist and director at the Max Planck Institute for Human Cognitive and Brain Sciences in Leipzig, Germany, is known as one of the world’s foremost experts on empathy. In her research, she has sought to demonstrate that meditation can make people more kind and caring. The title of a profile of Singer written by this reporter in 2013 summed up her public image: Concentrating on Kindness. But inside her lab, it was a very different story, eight former and current colleagues say in interviews with Science. The researchers, all but one of whom insisted on remaining anonymous because they feared for their careers, describe a group gripped by fear of their boss. “Whenever anyone had a meeting with her there was at least an even chance they would come out in tears,” one colleague says.

The World’s Newest, Most Gloriously Designed Maps – Atlas Obscura
Calling all map enthusiasts: the North American Cartographic Information Society will soon be releasing the 2018 Atlas of Design, its latest compendium of the world’s newest and best maps.

Wat een vreemd weekend

Vrijdag was een dag recup. Ik heb dus drie dagen weekend achter de rug, en wat een vreemde drie dagen.

We wonen op het moment in een soort halve ruïne wegens kuisvrouw al een maand niet meer geweest, Zelie werkt tijdens de week, er slaapt hier al een paar weken één vriending van haar waar ze samen mee werkt, en vanaf vandaag komt er een tweede bij. En maandag vertrekken Jan en Anna op kamp.

Ik weet niet juist wat er aan de hand is, maar alles voelt vreemd aan. Misschien zijn het de nadagen van de schoolvakantie, misschien is het het weer, misschien is het dat de pillen die ik dagelijks moet nemen al een week op zijn en dat ik er pas dinsdag nieuwe ga krijgen. Misschien is het omdat ik een boek aan het lezen ben waar ik zeer lastig van word (Retour à Reims van Didier Eribon en godmiljaar wat een irritante kerel is dat).

Afijn. Morgen werk. En dan dinsdag ook werk maar thuis, en dan woensdag en donderdag weer werk.

Misschien komt het allemaal wel goed.  We zien dan wel volgende week, denk ik.

Links van 10 augustus 2018 tot 11 augustus 2018

How Facebook, Twitter, YouTube have taken a new job as content cops – Axios
Together, the moderation disputes and privacy debates point to a future in which Facebook and its peers face a tough choice: Get good, fast, at being quasi-governments themselves — or hand the mess back to real governments and return to writing code and making money.

Anatomy of Tik Tok: The viral video app from Bytedance | FactorDaily
Tik Tok is a crazy place. Every time I open the app, time flies. Full of bite-sized videos, it is immensely entertaining. You can find Parkour athletes doing gravity-defying stuff, creators making magic, comedians, dancers, models and more. All of this led Tik Tok to get more iOS downloads than Instagram in Q1 2018 – that’s huge! How did this happen?

Why Is Jordan Peterson So Popular? – The Atlantic
When the poetry editors of The Nation virtuously publish an amateurish but super-woke poem, only to discover that the poem stumbled across several trip wires of political correctness; when these editors (one of them a full professor in the Harvard English department) then jointly write a letter oozing bathos and career anxiety and begging forgiveness from their critics; when the poet himself publishes a statement of his own—a missive falling somewhere between an apology, a Hail Mary pass, and a suicide note; and when all of this is accepted in the houses of the holy as one of the regrettable but minor incidents that take place along the path toward greater justice, something is dying. When the top man at The New York Times publishes a sober statement about a meeting he had with the president in which he describes instructing Trump about the problem of his “deeply troubling anti-press rhetoric,” and then three days later the paper announces that it has hired a writer who has tweeted about her hatred of white people, of Republicans, of cops, of the president, of the need to stop certain female writers and journalists from “existing,” and when this new hire will not be a beat reporter, but will sit on the paper’s editorial board—having a hand in shaping the opinions the paper presents to the world—then it is no mystery that a parallel culture of ideas has emerged to replace a corrupted system.

#QAnon, the pro-Trump conspiracy theory, explained – Vox
The Russia investigation is a sham. It’s actually a cover story for special counsel Robert Mueller and Donald Trump working together to expose thousands of pedophiles hidden in plain sight — including Hillary Clinton (and Bill Clinton, and Barack Obama), who will soon be under arrest.

Joods Forum heeft bedenkingen bij nieuwe CD&V-kandidate Frie… – De Standaard
Ah well. "Toen deze krant vroeg wat ze over onverdoofd slachten vond, zei ze dat ‘alle dieren goed moeten worden behandeld. Als de wet zegt dat het slachten verdoofd moet gebeuren, dan is dat zo.’ Die laatste uitspraak vindt Raphael Werner, voorzitter van het Joods Forum, bijzonder jammer, zo zegt hij op de site van Joods Actueel.

Links van 8 augustus 2018 tot 10 augustus 2018

It’s Nice That | Adobe has added 665 new Monotype fonts to Creative Cloud
Typographers of the creative world rejoice! Christmas has, sort of, come early this year: Adobe and Montoype have just snuck down the chimney, glugged the port, polished off Rudloph’s carrot, and deposited 665 new fonts from 41 type families under the tree. It’ll be like unwrapping a shiny new Playstation 2 all over again. Remember how good that felt? Being 10? Not having any real understanding of the full and crushing weight of the anxieties and stresses that were soon to wash all over you, day in, day out? Today’s like that, all over again.

Sex, Beer, and Coding: Inside Facebook’s Wild Early Days in Palo Alto
When the young Mark Zuckerberg moved to Palo Alto in 2004, he and his buddies built a corporate proto-culture that continues to influence the company today.

Why SETI Relies On Us Accepting Our Mediocrity
Why we downplay Fermi’s paradox.

Websites not available in the EU because of GDPR – data.verifiedjoseph.com

Are Facebook and YouTube quasi-governmental actors? – Infowars
The media platforms’ banishment of Alex Jones, a conspiracy theorist, raises difficult questions about constitutional standards

Leve Captain Disillusion

Eén van de grotere mysteries op Youtube: hoe het komt dat Captain Disillusion niet meer dan een miljoen subscribers heeft.

Kijk, een klein voorbeeld, en meteen ook een perfecte illustratie van hoe goed hij is:

Dit is de man achter de figuur, en als ge een klein half uur hebt, kijk vooral tot op het einde, want het eindigt niet zoals het begint:

 

Oudere berichten

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑