Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Categorie: (geen categorie) (pagina 1 van 513)

Niet gecategoriseerd. Wegens nog geen categorieën in de software, of wegens wel categorieën maar te leeg.

I hope you get well soon, Teddy

(En hoe zou het eigenlijk nog zijn met Ze Frank?)

(President van Buzzfeed Motion Pictures, zo blijkt.)

Moeders op Facebook

Copypaste, maar van wat ik ervan zie, is het in België niet anders dan in de Verenigde Staten. Sandra is Moeder G, voor de duidelijkheid.

Mom A: “My house is on fire and my child is inside screaming. What do I do?! Picture for attention!”

Mom B: “Try changing his diet. We cut out everything except kale and it’s done wonders for our kids.”

Mom C: “Essential oils. Unrelated: I sell them.”

Mom D: “He’s fine. Helicopter moms ugh. I didn’t even use a car seat when I was a kid and I’m fine! 🙄”

Mom E: “He’s NOT FINE. My friend’s sister’s 2nd cousin had this happen and it was cancer. Google it!”

Mom F: “I’m a realtor and I’d love to help you find a new home!”

Mom G: “SAVE YOUR CHILD WHY ARE YOU ASKING STRANGERS ON THE INTERNET?!”

Mom H: “Rude ^ Have you tried separating the child from the fire?

Mom I: “Squirt some breastmilk on your child. Breastmilk cures everything”

Mom J: “Since there’s so many ppl commenting here, can you tell me if this preg test is positive?! I’m only 2 days post ovulation but my boobs are sore and I’m nauseous”

Mom K: “I think there’s more to the story that you aren’t telling us. Please tell us your story from when you were born till now so we can evaluate your life and show you where you went wrong”

Mom L: “has he had his fire vaccinations yet? That will herd immunity protect him from the flames.”

Mom M: “I wish death upon you!^ How dare you believe in science and expose your child to heavy metals, autism, and ignorance by suggesting fire vaccinations!! Have you not seen Vaxxed?”

Mom N: just put some coconut oil on it!

Mom O: just latch him on demand to increase supply, lots of skin to skin.

Mom P: have you considered CIO? We tried it during the last fire and he only cried for 10 minutes. Hasn’t complained since.

Mom Q: I would NEVER let my child CIO. He is 16 years old and has never cried his whole life, not even for a minute. We still bed share and he nurses on demand 4-5 times a night.

Mom R: Did you have him evaluated for lip/tongue ties? I had my LO’s revised last week and it has made a huge difference in his screaming.

Mom S: Is he formula fed? The formula companies don’t want you to know that formula causes house fires. They work with the insurance companies, so it’s really your fault that the house is on fire and he’s screaming. I would NEVER feed that poison to my child.

Mom T: sometimes when you’re feeling overwhelmed just walk away. Come back when you’ve had a chance to breathe.

Mom U: Strip him down to just diaper. He’s probably too warm! If his rectal temp is 100.4 he needs to go to the ER immediately!

Mom V: “Are you looking for a work from home option? Maybe if you were home with your child more you could’ve prevented the fire. Sending PM”

Mom W: Don’t listen to any of this! Follow your mom gut! You’re a great mom!

Mom X: let go and let God

Mom Y: don’t stress. When he gets too hot, he’ll come out on his own.

Mom Z: Girl use this alone time to get your hair done or go on a date night!

Heureux qui comme Ulysse

Met veertig man op uitstap gaan en geen armen en benen betalen, dat wil soms zeggen compromissen sluiten over onderdelen van de uitstap.

Als er toch maar voorzien is om een paar uur te slapen, is misschien de redenering gegaan, waarom dan investeren in dure hotels. Of aparte kamers. Of bedden met kussens of beddengoed. Of matrassen uit een andere materie dan plastiek op een ijzeren rooster.

En azo lagen we met veertig op een slaapzaal, in stapelbedden boven mekaar.

Dat heeft dus één enorm groot voordeel: thuiskomen en in uw meer dan degelijk bed gaan liggen met uw goed kussen en uw flanellen lakens, dat is de hemel.

Du Bellay zou dáár eens over moeten rijmelen.

Te vroeg

Ik dacht dat het wel zou loslopen vrijdag maar toen bleek dat ik mij wat overschat had en was de kaars vrijdagavond een beetje op.

En voor de rest ziet mijn ene oog er elke dag een beetje anders uit. Altijd spannend om wakker te worden.

Heen en weer

Onwezenlijk. We zijn met zeven naar Engeland gereden met de auto, en we zijn anderhalve dag later weer thuis, met zes.

Zelie is een half jaar weg. Misschien langer.

En we gaan dus niet elke week Skypen of zo: we gunnen ze de échte “in het buitenland”-ervaring.

Het zal zeer, zeer raar zijn, denk ik, de volgende paar maand.

Hall Eris!

Stop de persen!

KLF is terug! Verwijzingen naar R.A.W. en al!

Klare taal

Het was vandaag een fijne dag, maar ik heb mijzelf in extremis nog nijdig gekregen.

Er zijn erge dingen aan de hand in de wereld. Één van die erge dingen, van die problemen die dermate ingewikkeld zijn dat er geen oplossingen voor zijn en enkel lapmiddelen op min of meer korte termijn voor stukken van het probleem, is dit:

In het superdiverse Gent ontstaat een onzichtbare laag van bewoners: een schaduwstad waar gezinnen met kinderen overleven. Ze bewegen zich de hele dag doorheen de stad, in permanente transit: ze bewegen zich van plaats tot plaats om in hun dagelijkse basisbehoeftes te voorzien. Het zijn gezinnen met kinderen die onzeker zijn dat ze voeding, een douche of een slaapplaats vinden. Sinds het voorjaar van 2017 wordt Gent opnieuw geconfronteerd met een wooncrisis, die structurele dak- en thuisloosheid uitlokt.

Een volledig artikel is te vinden bij Knack.

Ik zou zeggen “haast u en ga het lezen”, maar het risico is dat u hetzelfde overkomt als mij: enerzijds machteloosheid bij de situatie, anderzijds irrationele nijdigheid wegens het artikel zelf.

Ik twijfel geen moment aan het goede hart, de goede bedoelingen en de kunde of kennis van de schrijver, maar aaarghhh waarom dat artikel op die manier?

Zeker vijf keer te lang, vol taal die geen mens begrijpt, blijkbaar niet of nauwelijks nagelezen door een eindredacteur.

Ik heb denk ik drie manieren gezien waarop Košice geschreven werd, geen van de drie juist. En is het Slowakije, Slowkaije of Slovakije? En konden er nog en béétje meer knullig afkortingen in (A-TIEM, I shit you not)?

Ik ben in een slechte bui denk ik, want ik vind dat eigenlijk crimineel. Da’s een universitair. Postdoc, dacht ik zelfs. Dat zou moeten verplicht helder moeten schrijven, zeker over een onderwerp als dit.

En wie dat niet kan, die zou van mij zijn diploma niet mogen hebben.

Tinderstress

Help!

Ik krijg regelmatig boodschappen van Tinder dat er mensen zijn die mij rechts geswipet hebben!

En ik had vandaag zelfs een superlike van een mevrouw van mijn leeftijd, uit de buurt, die er niet eens onsympathiek of lelijk uitzag!

Aargh!

Dat was de afspraak niet hé gasten. (Het spreekt vanzelf dat geen half van de steeds schaarser wordende haren op mijn hoofd er aan denkt om zelf ook eens rechts te swipen. Ik ken al genoeg mensen en ik ben meer dan met mijn gat in de boter gevallen, relatiegewijs.)

Maar dus wel stress, ja.

Dampoort – Om de trein mee te doen vertrekken?

18u17–een bakje tegen een pilaar op het perron.

Om de trein mee te doen aanzetten

Ik vond vanmorgen mijn ringflits niet, en dus is het deze week alsnog iets anders dan macrofotografie geworden, en wel: bakskes en prisen.

Morgen geen werk, dus deze week geen vijf maar vier foto’s.

dampoortfoto

Comedy Zone

Mijn kaarten zijn gereserveerd en betaald, dus nu wil ik er wel reclame voor maken—toch geen risico meer dat iemand anders met onze kaarten gaat lopen!

Comedy Zone

Comedy Zone, in de Minard in Gent, dinsdag 31 januari tot 4 februari. Ik ga er voor, eum, een zeker welbepaald stadsweblog elke dag reviewen en portretten trekken, en vrijdag gaan we met de hele familie gaan kijken naar Ilse haar lief.

Ik kijk er serieus naar uit, en dat ik eigenlijk alleen Gunter Lamoot al ooit heb zijn ding zien doen, lijkt me wel een goeie zaak. Qua onbevooroordeeld en zo.

optredencomedy

links for 2006-01-23

Mijn hoofd is een zeef

Ik heb vandaag van 10 tot pakweg 11 een vergadering, en er moet ook vandaag rond de middag een relatief grote mailing de deur uit.

Het is al heel het weekend dat ik loop te plannen hoe ik het werk dat ik nog moest doen voor die mailing (tekst in template gieten, beeldje kiezen, nieuwe pagina’s op de website zetten, alle nodige pagina’s op de website aanpassen) in die ene voormiddag zou kunnen schoenlepelen.

En dan kom ik vanmorgen toe, en weet ik van ver noch van dicht wat het precies was dat ik nog zou doen. Was het het EU Fact finding Seminar? Was het het Advanced Community Law Training Programme? Of was het alsnog de EU Policy Workshop (#3, Information Society and Knowledge-based Economy)?

Surely not die laatste, want daar had ik vrijdag al alles voor klaargezet, maar als het één van die twee eerste is, dewelke dan? En heb ik alle informatie die ik nodig heb om alles (press release, mailing, etc.) te versturen?

Ik ga niet zeggen dat ik in paniek was, maar toch een beetje licht ongerust. Niet dat het allemaal grote drama’s zijn als het een uur of twee later verstuurd geraakt, maar toch, ik heb ze graag te stekken begin de namiddag, net na de middagpauze.

Ik dus bellen naar Gaëlle, kwestie van te bevestigen wat het precies was—blijkt het alsnog die EU Policy Workshop te zijn. Waarvan ik me nù pas herinner dat ik er inderdaad tijd voor had gekregen nadat er vrijdag iets anders weggevallen was. Al wat ik nog moet doen, is wachten op de lijst van de contactpersonen, en dan kan het mailtje de wijde wereld ingestuurd worden. Geen werk meer of niets.

Tsss. I’d lose my own head if it weren’t screwed on.

werk

links for 2006-01-22

Linux-installatie

Van Lovecraft gesproken—die keer dat ik dacht Linux te moeten installeren:

The partition table on /dev/hda [/dev/wat??] is inconsistent. [inconsistent met wàt?] There are many reasons why this might be the case. Often the reason is the Linux detected the BIOS geometry incorrectly. [“it is as if the BIOS were of an odd fit, as if some odd geometry was at work here”, om H.P. Lovercraft te parafraseren, of zo?] However, this does not appear to be the case here. [waarom het dan nog vermelden?] It is safe to ignore [oef!], but [ai!] ignoring it may cause (fixable) problems with some boot loaders, and may cause problems with FAT file systems. [ok, ik ga er niet over beginnen dat een gemiddelde gebruiker niet weet of zijn filesystem vettig is of niet, maar wat is het nu? een probleem of niet?] Using LBA is recommended. [ah goed, dank u. WHAT THE FUCK IS LBA?]

Zou het nog eens tijd zijn voor mijn jaarlijkse linux-installatie?

Mijn laatste ervaring was Ubuntu in een Virtual PC vorig jaar deze tijd… zou het er ondertussen al beter op geworden zijn?

linuxinstallatie

Responstijd

Tja. Dreamhost en support, het blijft huilen met allerlei hoofddeksels op:

Open requests

Het probleem? Mijn site is een tijd geleden verhuisd van één server naar een andere omdat ik op die eerste server teveel CPU-tijd gebruikte.

Na een paar weken daar, werd ik weer teruggezet op mijn oorspronkelijke server. Omdat het domein zog.org elders gehosted wordt en enkel blog.zog.org naar Dreamhost verwijst, via een A record, heb ik het IP-adres nodig van de webserver waarop de site draait.

Ik had dat in eerste instantie verkeerd ingevuld—het was sinds december veranderd—maar dat was na een tijdje verbeterd. En toen het verbeterd was, kreeg ik nog altijd de gevreesde bad_httpd_conf-fout.

Die haar oorsprong vindt in een fout bij Dreamhost: de automatisch aangemaakte/gewijzigde http daemon-configuratie die niet juist staat.

Een eenvoudige fout, die soms recht te trekken is door via de web-interface een keer of twee, drie zonder iets te wijzigen het formulier te submitten. Maar nu dus niet.

En dan zit er dus niets anders op dan een support request te doen. Waar ze dan meestal, als het goed gaat, nét binnen de 24 uur op antwoorden.

Nog een geluk dat ik mijn adem niet ingehouden heb, maar meer dan twee dagen is toch wel héél erg lang, zelfs voor Dreamhost. Dus nog maar eens een boodschap gepost:

In case you’re looking at my previous support requests (#1216412, #1216373) and wondering what they are about: I temporarily changed blog.zog.org’s DNS information to point it, via a CNAME, to a TypePad weblog.

I’d like to move it back to my WordPress weblog at Dreamhost (i.e. via an A record to your server), but I’m not ready to do that unless I know I’m not going to have any downtime… so:

(1) could you please tell me the correct IP address I have to point the A record to, and

(2) can you guarantee me that once I do effectuate the DNS change, I’ll not be greeted with a bad_httpd_conf error?

Cheers,
Michel

Op hoop van zege.

dreamhostsupport

Oudere berichten

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑