Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Categorie: (geen categorie) (page 1 of 513)

(Niet) overslapen

Vanmorgen was raar. Ik werd om 6u38 wakker, ik was er zeker van dat het zaterdag was, en dus draaide ik mij eens om en sliep ik gewoon verder.

En toen begon mijn uurwerk te trillen omdat het 7u30 was geworden, en bedacht ik plots dat het helemaal geen zaterdag was en dat ik een trein te halen had om 7u47.

Ik was om 7u41 aan het station, aangeschoven in de lijn om een stokbrood te kopen — het was 7u46 toen ik betaalde — en uiteindelijk de trein comfortabel gehaald.

Maar het bleef wel raar, want ik had de hele dag zo’n vreemd gevoel van zaterdag. Dat niet geholpen werd door allemaal vergaderingen na mekaar, die over en door de middag liepen zodat ik mijn stokbrood pas om twee uur in plaats van om half één heb opgegeten.

En dan was het helemaal om zeep: niet alleen zaterdaggevoel maar ook nog eens combinatie van late namiddag- en net-middag-gevoel, samen met eindeweek en drukke niet-vrijdag.

Afijn. Nu is het weekend. ’t Is altijd dat.

Statusupdate

Niet genoeg geslapen vannacht, en toch niet gecrasht vandaag. Zelfs begot wakker gebleven tijdens de vier uur openbaar vervoer én in de post-middageten-dip.

Dan nu maar wat shuteye, peisk.

Een de perfectie benaderende dag

Het is bijna drie uur ’s morgens. Morgen, erm straks, moet ik om 6u30 opstaan. Ik zal op de fiets stappen en dan de trein en dan de bus en tegen 9u op het werk zijn, en ik kijk er hard naar uit want het wordt moeilijk en ingewikkeld en we gaan moeten nadenken en vergaderen en alles.

Vandaag was een fan-tas-tische dag. (Thuis) gewerkt aan drie verschillende projecten voor twee klanten, vier (Skype-)meetings gehad, een paar uur online opleiding gevolgd, Jan geholpen met programmeren, eten klaargemaakt (falafelachtige kabeljauw met rijst en tomaten en krieken, don’t ask), een fijne React-component gemaakt, boodschappen gedaan, geopereerd geweest (aan de loodgieterij–dat gebeurt klokslag om de zes weken voor de rest van mijn leven, tjaha), beslissingen genomen Van Persoonlijke Aard, gehoord dat een maat wijs nieuw werk heeft, afspraken voor morgen en voor binnen een maand en voor volgende week en voor vrijdag gemaakt, gelezen in een fijn boek en geluisterd naar een fijn audioboek — echt serieus een heerlijke dag.

En toen was het na middernacht en was ik zo content van de dag dat ik dacht, ik doe er nog iets bij. En dan heb ik een night mode gemaakt voor een hele applicatie voor een Belangrijke Dinges In De Luchtvaart — de css van iets dat nu helder wit en zwart en tinten van blauw is omgezet naar tinten van zwart en rood, en lijnen in plaats van vlakken en alles.

En ook daar, net zoals van die React-component, ben ik onredelijk content van. Dat gebeurt, voor de duidelijkheid, bijzonder weinig, dat ik content ben van mijn eigen werk.

Feest in mijn hoofd. En tot overmaat van wahey: het is niet meer kleffig warm!

Veel beter wordt het niet, denk ik.

First!

Vandaag hebben we voor het eerst dit jaar buiten op het plankier gezeten.

Yay! Nog een beetje en we kunnen barbecuen!

En verder is het wel spannend, want niet één maar twee fijne buren verhuizen binnenkort. Jammer van het verhuizen, zeer benieuwd wie er bij komt.

De krengen zijn terug.

Zondag was het al een beetje, maar nu helemaal: muggen.

Drie maand zonder, negen maand met. Kakbeesten.

Bestaan die blauwe tabletten eigenlijk niet meer? Die in zo’n elektrisch ding geschoven moesten worden dat in het stopcontact zat, en waarvan alle muggen doodstuikten?

Elizan, dacht ik?

Update jawel. het bestaat nog. Bitches beware.

Programmeren

Jam moet iets maken deze vakantie. De keuze is gevallen op een spelletje op een raspberry pi, iets retro en met ook scores of iets in die zin met echte lampjes en zo.

En dan denkt een mens, wat is een goed spel om te maken, niet te simpel genre “raad het getal” maar ook niet te moeilijk genre “onhaalbaar voor iemand die nog nooit echt geprogrammeerd heeft”.

Het is Snake geworden.

Hij heeft de logica helemaal zelf gedaan, we hebben het samen (wegens zeer aanschouwelijk) eerst eens in Pico-8 gedaan, en dan heb ik snel met pygame een skelet gemaakt in python.

Zijn opdracht is nu dat python programma te proberen snappen, door hier en daar wat te veranderen en zo.

En dan kijken we morgen verder.

Dat weten we dan ook weer

Ik dacht, ik doe eens de stemtest. Want jawel, die staat al online.

Ahem ja. Nu nog eentje voor de gemeenteraad en ik weet helemaal voor wie ik zou moeten stemmen.

Feature creep

Ik dacht, ik maak eens een korte spreekbeurt over hoe een website een webtoepassing maken tegenwoordig een soort lego geworden is, met al die frameworks en alles.

Een half uurtje, met een praktisch voorbeeldje erbij en wat live coding.

Maar dan bedenk ik dat er toch wel wat achtergrond over MVC en zo nodig is.

En dan maak ik daar rap iets rond, maar constateer ik dat het voorbeeld een beetje uit de hand loopt.

Hm. Een uur dan maar, in plaats van een half uur.

Dan kan ik nog rap eens in vogelvlucht gaan over hoe het vroeger was. En voor ik het weet zit ik een uur bezig oude websites na te maken voor één slide, en een parodie van een slide uit 1995 te maken voor één andere.

Ahem. Misschien dat ik beter eens een hotline maak en mezelf wat doelstellingen qua tijdsbesteding opleg. Anders blijf ik bezig. 🙂

I hope you get well soon, Teddy

(En hoe zou het eigenlijk nog zijn met Ze Frank?)

(President van Buzzfeed Motion Pictures, zo blijkt.)

Moeders op Facebook

Copypaste, maar van wat ik ervan zie, is het in België niet anders dan in de Verenigde Staten. Sandra is Moeder G, voor de duidelijkheid.

Mom A: “My house is on fire and my child is inside screaming. What do I do?! Picture for attention!”

Mom B: “Try changing his diet. We cut out everything except kale and it’s done wonders for our kids.”

Mom C: “Essential oils. Unrelated: I sell them.”

Mom D: “He’s fine. Helicopter moms ugh. I didn’t even use a car seat when I was a kid and I’m fine! 🙄”

Mom E: “He’s NOT FINE. My friend’s sister’s 2nd cousin had this happen and it was cancer. Google it!”

Mom F: “I’m a realtor and I’d love to help you find a new home!”

Mom G: “SAVE YOUR CHILD WHY ARE YOU ASKING STRANGERS ON THE INTERNET?!”

Mom H: “Rude ^ Have you tried separating the child from the fire?

Mom I: “Squirt some breastmilk on your child. Breastmilk cures everything”

Mom J: “Since there’s so many ppl commenting here, can you tell me if this preg test is positive?! I’m only 2 days post ovulation but my boobs are sore and I’m nauseous”

Mom K: “I think there’s more to the story that you aren’t telling us. Please tell us your story from when you were born till now so we can evaluate your life and show you where you went wrong”

Mom L: “has he had his fire vaccinations yet? That will herd immunity protect him from the flames.”

Mom M: “I wish death upon you!^ How dare you believe in science and expose your child to heavy metals, autism, and ignorance by suggesting fire vaccinations!! Have you not seen Vaxxed?”

Mom N: just put some coconut oil on it!

Mom O: just latch him on demand to increase supply, lots of skin to skin.

Mom P: have you considered CIO? We tried it during the last fire and he only cried for 10 minutes. Hasn’t complained since.

Mom Q: I would NEVER let my child CIO. He is 16 years old and has never cried his whole life, not even for a minute. We still bed share and he nurses on demand 4-5 times a night.

Mom R: Did you have him evaluated for lip/tongue ties? I had my LO’s revised last week and it has made a huge difference in his screaming.

Mom S: Is he formula fed? The formula companies don’t want you to know that formula causes house fires. They work with the insurance companies, so it’s really your fault that the house is on fire and he’s screaming. I would NEVER feed that poison to my child.

Mom T: sometimes when you’re feeling overwhelmed just walk away. Come back when you’ve had a chance to breathe.

Mom U: Strip him down to just diaper. He’s probably too warm! If his rectal temp is 100.4 he needs to go to the ER immediately!

Mom V: “Are you looking for a work from home option? Maybe if you were home with your child more you could’ve prevented the fire. Sending PM”

Mom W: Don’t listen to any of this! Follow your mom gut! You’re a great mom!

Mom X: let go and let God

Mom Y: don’t stress. When he gets too hot, he’ll come out on his own.

Mom Z: Girl use this alone time to get your hair done or go on a date night!

Heureux qui comme Ulysse

Met veertig man op uitstap gaan en geen armen en benen betalen, dat wil soms zeggen compromissen sluiten over onderdelen van de uitstap.

Als er toch maar voorzien is om een paar uur te slapen, is misschien de redenering gegaan, waarom dan investeren in dure hotels. Of aparte kamers. Of bedden met kussens of beddengoed. Of matrassen uit een andere materie dan plastiek op een ijzeren rooster.

En azo lagen we met veertig op een slaapzaal, in stapelbedden boven mekaar.

Dat heeft dus één enorm groot voordeel: thuiskomen en in uw meer dan degelijk bed gaan liggen met uw goed kussen en uw flanellen lakens, dat is de hemel.

Du Bellay zou dáár eens over moeten rijmelen.

Te vroeg

Ik dacht dat het wel zou loslopen vrijdag maar toen bleek dat ik mij wat overschat had en was de kaars vrijdagavond een beetje op.

En voor de rest ziet mijn ene oog er elke dag een beetje anders uit. Altijd spannend om wakker te worden.

Heen en weer

Onwezenlijk. We zijn met zeven naar Engeland gereden met de auto, en we zijn anderhalve dag later weer thuis, met zes.

Zelie is een half jaar weg. Misschien langer.

En we gaan dus niet elke week Skypen of zo: we gunnen ze de échte “in het buitenland”-ervaring.

Het zal zeer, zeer raar zijn, denk ik, de volgende paar maand.

Hall Eris!

Stop de persen!

KLF is terug! Verwijzingen naar R.A.W. en al!

Klare taal

Het was vandaag een fijne dag, maar ik heb mijzelf in extremis nog nijdig gekregen.

Er zijn erge dingen aan de hand in de wereld. Één van die erge dingen, van die problemen die dermate ingewikkeld zijn dat er geen oplossingen voor zijn en enkel lapmiddelen op min of meer korte termijn voor stukken van het probleem, is dit:

In het superdiverse Gent ontstaat een onzichtbare laag van bewoners: een schaduwstad waar gezinnen met kinderen overleven. Ze bewegen zich de hele dag doorheen de stad, in permanente transit: ze bewegen zich van plaats tot plaats om in hun dagelijkse basisbehoeftes te voorzien. Het zijn gezinnen met kinderen die onzeker zijn dat ze voeding, een douche of een slaapplaats vinden. Sinds het voorjaar van 2017 wordt Gent opnieuw geconfronteerd met een wooncrisis, die structurele dak- en thuisloosheid uitlokt.

Een volledig artikel is te vinden bij Knack.

Ik zou zeggen “haast u en ga het lezen”, maar het risico is dat u hetzelfde overkomt als mij: enerzijds machteloosheid bij de situatie, anderzijds irrationele nijdigheid wegens het artikel zelf.

Ik twijfel geen moment aan het goede hart, de goede bedoelingen en de kunde of kennis van de schrijver, maar aaarghhh waarom dat artikel op die manier?

Zeker vijf keer te lang, vol taal die geen mens begrijpt, blijkbaar niet of nauwelijks nagelezen door een eindredacteur.

Ik heb denk ik drie manieren gezien waarop Košice geschreven werd, geen van de drie juist. En is het Slowakije, Slowkaije of Slovakije? En konden er nog en béétje meer knullig afkortingen in (A-TIEM, I shit you not)?

Ik ben in een slechte bui denk ik, want ik vind dat eigenlijk crimineel. Da’s een universitair. Postdoc, dacht ik zelfs. Dat zou moeten verplicht helder moeten schrijven, zeker over een onderwerp als dit.

En wie dat niet kan, die zou van mij zijn diploma niet mogen hebben.

« Oudere berichten

© 2019 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑