Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Categorie: Televisie (page 1 of 14)

Series deze vakantie

Ik heb deze vakantie Netflix het heft grotendeels in handen gegeven om te kiezen waar ik naar keek.

De oogst:

 • Travelers, seizoen drie (10 afleveringen). Seizoen één was een (zeer goede) traditionele tv-serie zoals ze vroeger gemaakt werden, waar elke aflevering min of meer op zichzelf kon staan. Seizoen twee was een (zeer goede) tv-serie zoals ze tegenwoordig zijn: eigenlijk één lange film in afleveringen. Seizoen drie is ergens iets tussen de twee. Maar het blijft zeer goed.
 • Tidelands (8 afl.). Euh ja, ’t is zeer Australisch. En ’t is zeer voor tienermeisjes, denk ik. Allemaal mooie mensen en iets met zeemeerminnen. Als er een tweede seizoen zou komen (ik betwijfel het enorm hard), kijk ik er zeker niet meer naar.
 • Residue (3 afl.). Ergens in een niet al te verre toekomst, er ontploft iets in de stad en heel het centrum wordt afgesloten van de buitenwereld. Een fotografe (Natalia Tena van Game of Thrones) ziet rare dingen op haar foto’s, mensen aan de rand van de quarantainezone doen raar en vermoorden geliefden en zichzelf, de man van de fotografe (Iwan Rheon van Game of Thrones) werkt als woordvoerder van de overheid en krijgt het alsmaar moeilijker om te doen alsof er niets aan de hand is. Drie afleveringen, ik heb ze na elkaar bekeken eind december en ik had het nog geen twee weken later moeilijk om me te herinneren waar het over ging. Geen goed teken, denk ik.
 • The Final Table (10 afl.): denk Masterchef, maar dan met allemaal chefs van over de hele wereld die ook al allemaal prijzen gehaald hebben en Michelinsterren hebben, en met meer dan hyperberoemde chefs als juryleden. Niet slecht, daar niet van, maar ook niet echt om omver van te vallen.
 • Somewhere Between (10 afl.). Intrigerend begin, iets Groundhog Day-achtig, maar serieus ongeloofwaardig geschreven. Niet slécht, maar ook niet echt de moeite van de tijd, denk ik.
 • Luther (6+4+4+2 afl.): in de reeks series van “laat het hoofdpersonage alle mogelijk pech van de hele werld hebben en in een zo lastig mogelijk parket brengen” is Luther een uitstekende reeks. Er kwam in elk van de vier reeksen (de laatste is té kort, vind ik) telkens een moment waarbij het echt totaal onmogelijk leek voor het hoofdpersonage om nog uit de diepe miserie te raken, maar wat graadt gij? Yup, het lukt hem elke keer weer. Om dan het volgende seizoen gewoon weer opnieuw in de shit te zitten. ’t Schijnt komt er ooit nog wel eens een seizoen. Ik kijk er naar uit.
 • A Series of Unfortunate Events, seizoen 3 (7 afl.). Hoera! Het einde van de serie! En het is zeer goed! Veel beter dan seizoen twee! Er is vanalles veranderd in vergelijking met de boeken, maar het maakt niet echt uit. De belangrijke dingen zijn helemaal gebleven (zoals bijvoorbeeld dat een personage in een serie die toch wel voor kinderen is de volgende vraag stelt: “Is a personal philosophy of moral relativism the only way to survive in an ethically complex world, or is it an excuse we use to justify doing bad things?”, mwaha. Wat wél iets uitmaakt, is dat zo ongeveer alle hangende eindjes op het einde van de reeks boeken proper vastgeknoopt zijn. Alle vragen zijn op een meer dan voldoening schenkende wijze beantwoorden. Dankuwel, Daniel Handler!
 • Paranoid (8 afl.): tgoja. Acht afleveringen was veel te lang voor zo’n dun verhaal. En ik snap ook niet waarom er over en weer moest gegaan worden van Engeland naar Duitsland, of het moet zijn dat er iets met subsidies en tax shelters aan de gang was. Indira Varma (van Game of Thrones) speelt een ouder wordende politieagente met een jongere partner, en dingen met big pharma en moorden en alles, maar ’t is gelijk nooit echt zeer overtuigend. Robert Glenister (de broer van Philip Glenister van Life on Mars en Ashes to Ashes, méér dan hard aangeraden by the way) is weliswaar karikaturaal maar wel onderhoudend. Er zat meer in.
 • You (10 afl.). Na twintig minuten en een klacht op Twitter vroeg Kenny wat ik ervan vond, en zei ik: “Ik heb geen flauw idee waar het naartoe gaat — iets romantisch, een seriemoordenaar, sciencefiction, psychologisch drama, softporno? — maar ik ben nog niet gestopt met kijken, dus “goed tot nog toe”, zeker?”
  Wel, ’t is dus precies wat ik dacht, op die sciencefiction na. En eigenlijk wel goed, ja.
 • De dag (12 afl.): welja. Een goede reeks. Ik vroeg mij, samen met wellicht alle andere kijkers, na een aflevering of zes af wat er nóg bij zou kunnen komen, maar uiteindelijk waren die twaalf afleveringen juist gepast. Misschien dat er nog wat af kon, ongetwijfeld kon de manier waarop de pers voorgesteld werd minder karikaturaal, verzeker waren er acteurs die het minder overtuigend deden dan anderen, maar hey: ik ga niet klagen. Goede reeks.
 • River (6 afl.): save the best for last. Maar zó een goede serie. En wat een machtige acteerprestatie van Stellan Skarsgård. De partner van een politieagent met waanbeelden (Skarsgård) wordt doodgeschoten, en hij gaat er achter. Hoe de man acteert — en hoe iederéén acteert — in deze reeks: buitengewoon. En een ijzersterk verhaal, en spannend. Hard aangeraden.

Ah, en ik ben net begonnen aan Secret City. Geen idee waar het naartoe gaat.

Ik heb ook nog wat films en documentaires gezien. En veel Youtube.

Ja, ’t was eerder een schermachtige vakantie, ja.

’t Is gedaan

De Mol is nu ook definitief gedaan (niet dat ik daar zo hard van wakker lag), maar veel erger: Blind Getrouwd is gedaan.

Ik weet niet meer wat ik moet doen met mijn leven.

Snirf.

Later deze week, als Zelie terug is van scoutskamp, nog eens de laatste aflevering bekijken, alvast.

Collage_deluxe

Daarna weet ik het niet zo goed.

Morantisch!

Geen flauw idee hoe ik er op gekomen ben, maar toen keek ik naar de eerste jaargang van de reeks Younger.

Premisse: Liza is een vrouw van veertig. Ze zat in de uitgeverswereld, trouwde en kreeg een kind, zette haar professionele leven op pauze gedurende vijftien jaar. Blijkt als dochter afstudeert, dat de echtgenoot al het geld vergokt heeft en met een andere aan het flikflooien was.

Haar dochter zit in India, een scheiding is ingezet, en zij zoekt werk. Wat niet lukt, wegens te oud. Ze moet haar huis verkopen, en trekt in bij haar lesbische kunstenaar-vriendin. Die het plan opvat — omdat Liza er behoorlijk goed geconserveerd uitziet — om te doen alsof ze 26 is. En yep: ze vindt meteen werk als assistente in de PR-afdeling van een uitgever.

Volgen vriendinnen van in de twintig, een boyfriend die echt wel te jong is voor haar, en mogelijke misverstanden en allerlei.

Het klinkt schlock, en dat is het misschien ook wel, maar ’t is zooooooo romantisch.

Hoboy. Ik zit aan aflevering 9, en ik hoop zo hard dat het allemaal goed komt. Zo spannend allemaal. En zo wijze personages allemaal. Ik zit er zó mee in dat het allemaal goed komt.

Sense8

De Wachowski’s (Matrix) en J. Michael Straczynski (Babylon 5) maken samen een tv-reeks voor Netflix. Premisse: acht mensen staan in telepatisch-achtig contact met elkaar. Er is een politieagent in Chicago, een buschauffeur in Nairobi, een dj uit IJsland, een misdadiger in Berlijn, een chemica in Mumbai, een kickboxende zakenvrouw in Seoul, een Mexicaanse acteur, een transseksuele hacker in San Francisco.

Het is zo Netflix als het groot is: internationaal, budget, veel sex, schmaltz en sentiment, veel actie en geweld, spannend, LGBT, romantisch, mooie mensen, een vaag wetenschappelijk klinkende mystieke premisse, the works. Het duwt op alle knoppen die er maar te vinden zijn, het is weer eens zo’n serie wellicht per computer gemaakt voor een bijzonder specifieke lijst doelpublieken, ik ben mij daar heel de tijd van bewust, maar hey, het stoort mij niet.

Twaalf afleveringen die op een ik en een gij voorbij waren. Te hopen dat er rap een tweede seizoen komt. Ik hoor dat jms vijf seizoenen gepland heeft. Da’s dus zoals Babylon 5. Ha!

Five-O

Michael_Novo_Photography_JonathanBanks1_lowZes jaar is lang om te wachten op één aflevering van een televisieprogramma. Het was het wachten waard.

Mike Ehrmantraut, de onverstoorbare doder uit Breaking Bad, komt terug in Better Call Saul. Better Call Saul is een prequel, en al vanaf de eerste aflevering zit Mike er in: ik was daar meer dan immens content mee, want Mike is wellicht samen met Saul mijn favoriet karakter uit Breaking Bad.

En, zonder spoilers: alles klopt. We zijn zes afleveringen ver in het eerste seizoen, en ik zou mij al heel hard moeten vergissen deze aflevering, Five-O, Jonathan Banks geen Emmy oplevert.

De manier waarop Mike zich gedraagt, zijn interacties met Pinkman in Breaking Bad: alles klopt als een bus. Zo een machtig goede aflevering, zo een machtig goed personage, en zo een machtig goed verhaal.

Better Call Saul kan niet meer stuk, denk ik. En al helemaal niet met wat we weten uit Breaking Bad.

Zéker dus niet die 95%

Gelijk een tienermeisje van vijftien zat ik voor mijn scherm, te hopen dat het alsnog goed zou komen tussen Claire en Jamie:

10296487_10152097868936615_7237581474649704977_o

En toen zag ik op het interweb dat ze in het echt gewoon écht samen zijn. Ik denk niet dat ik ooit dichter bij letterlijk squeeeee!!! zeggen geweest ben dan toen ik dat te weten kwam.

510d69b98e7e97b0e5c80d0e36d1af1f

En nee, ik kan niet wachten tot april voor het vervolg op de reeks. Ik heb de acht boeken op mijn Kindle gezet en als ik uit heb wat ik nu aan het lezen ben, is dat het eerste op de plank.

— voor wie niet weet waar het over gaat: Outlander! Nu bekijken! Zoooooo romantisch!!

— en Claire zit dus niét in deze 95%:

Bingo watching!

Of nee, binge watching, ah ha ha!

Even kijken, de afgelopen dagen heb ik vooral, euh, doorgebracht in halve ademnood, met denk ik een paar gescheurde buikspieren van het hoesten. (Jáááá, ik ga naar de dokter gaan als het blijft duren, jáááá.) In de bureaustoel die dienst kan doen als half bed, met televisie en leesvoer op de computer. Zoals daar waren:

Hell’s Kitchen seizoen 9 (16 afleveringen), seizoen 11 (22 afleveringen), seizoen 12 (20 afleveringen) en seizoen 13 (16 afleveringen). Ah, reality tv! Ruzie en roepen en tieren, te bekijken met het verstand op nul — maar gemengd met koken en passie en wedstrijd en alles!

HellsKitchen1

Elk seizoen min of meer hetzelfde: een groep ambitieuze en min of meer getalenteerde mensen, in een blauw en een rood team onderverdeeld, verschillende proeven, koken in Hell’s Kitchen, het restaurant van Gordon Ramsay in LA, om de zoveel tijd wordt er iemand naar huis gestuurd. Natuurlijk maakt Gordon Ramsay het programma helemaal: hij zit zelf zó vol passie dat zijn stoppen zowat doorslaan als het fout loopt in de keuken. En het loopt meestal wel ergens fout: risotto niet goed gekookt, vlees te rauw, Sint-Jacbosschelpen te wak of te rubberachtig.

En dan zijn het scheldtirades, hoera! Het punt is natuurlijk dat de internationale taal in dergelijke keukens er niet meteen een is waar iedereen zachtjes en poeslief met elkaar spreekt. En dat Ramsay zelf perfectie eist. En dat het zó hard gemonteerd is om hem over te doen komen als een absolute klootzak — helemaal anders dan pakweg het fantastische Masterchef Junior — en dat het dan nóg niet lukt: hij is gewoon een ongelooflijk wijze mens.

 

Hannibal seizoen 2 (13 afleveringen). Prequel op Silence of the Lambs, als het ware, toen Hannibal Lecter nog niet in de gevangenis zat, maar nog samenwerkte met de FBI om seriemoordenaarsdingen op te lossen (ha!). Uitstekende serie, uitstekend geacteerd, fantastisch van cinematografie, spannend, en al dat. En zeer mooi in beeld gebracht eten ook, zelfs al is het de helft van de tijd mensenvlees dat opgegeten wordt. Zeer aangeraden.

Hannibal

Ik kijk hard uit naar het derde seizoen, één dezer maanden.

Binge watching, nog

Last week, I have been mostly watching…

You’re the Worst, serie 1, 10 afleveringen. “Romantische komedie”, zegt het internet, en dat is niet noodzakelijk. Jimmy Shive-Overly is een Engelse schrijver in Amerika, die niet in relaties gelooft. Of eigenlijk: die in niets gelooft en nergens oog voor heeft behalve in en voor zichzelf. Gretchen Cutler is chaotisch en cynisch en koppig, en is er ook redelijk zeker van dat een relatie niet in de sterren staat. En dan komen ze elkaar tegen op het huwelijksfeest van een ex van Jimmy, en besluiten ze “eh, waarom niet?”.

Het is uiteraard meteen duidelijk dat ze voor elkaar gemaakt zijn, en de traditionele “alles gaat uitstekend, dan gaat alles slecht, en dan komt het weer goed” zit er ook in, in de tien afleveringen van het eerste seizoen, maar het is zó goed gemaakt! Oh, en er zijn ook de obligate sidekicks: de iets te dikke vriendin, en de wacky ex-drugsverslaafde freeloading vriend die bij Jimmy inwoont. So far so ho-hum, maar het zijn geen karikaturen. Aflevering na aflevering worden alle personages echter en echter. Heerlijke serie, vond ik.

zap-youre-the-worst-season-1-episode-5-sunday--001

Penny Dreadful, serie 1, 8 afleveringen. Hm. Ik had dit misschien niet meteen na You’re the Worst moeten bekijken: het is zowat het omgekeerde. Niet nu in de VS, maar Victoriaans Londen. Niets subtiels, maar hopla plets, grote acteurs, speciale effecten, monsters, tralala. Sir Malcolm (Timothy Dalton) is zoals Captain Spaulding een African explorer. Maar dan niet om te lachen: als de serie begint, leren we hem kennen met Vanessa Ives (Eva Green) in zijn kielzog, een soort helderziende. Sir Malcolm is op zoek naar zijn dochter die wellicht een vampier is geworden, en dan komt er ook nog Dorian Gray op de proppen, en Van Helsing, en Frankenstein, en mja.

Het werd merkelijk beter naarmate de reeks vorderde — maar ik ben er toch niet stekezot van.

Penny Dreadful

Review, serie 1, 9 afleveringen. Forrect MacNeil doet reviews van levenservaringen. Wat is het om een dief te zijn? Om een hele stapel voedsel naar binnen te werken? Om een racist te zijn? Om het middelpunt van de aandacht op een feestje te zijn? Om verslaafd te zijn? Dat is het concept: hij krijgt een vraag via webcam, mail, Twitter, en dan doet hij dat. Het begint knullig, een beetje als een low budget verborgencamerashow. En dan wordt het gelijk wat minder lollig en knullig, en wat meer cringe en schrijnend. Fijn voor tussendoor.

33308

Hoera! Bijna gedaan!

Juich! Hoezee! Het is bijna weer school!

Nee, ik ben niet alleen content omdat ik mij in 1989 voorgenomen had om elke 1ste september de leerlingen aan de schoolpoort te gaan uitlachen (ik kon mij toen niet inbeelden dat er ooit kinderen zouden kunnen bestaan die graag naar school zouden gaan, namelijk) — ik ben vooral content omdat het einde van de zomer betekent dat het nieuwe televisieseizoen begint.

Yay!

Allemaal nieuwe series, allemaal vervolgen op goede series, what’s not to like?

Het is eigenlijk al begonnen (redelijk content van Outlander, de nieuwe Ronald D. Moore, bijvoorbeeld), maar het gaat pas echt beginnen als het nieuwe seizoen van Dr. Who er is. Binnen, hou u goed vast, viér dagen.

Whee!

Game of Thrones, vier, gedaan

Ik heb een hoop dingen gemist in de seizoensfinale, maar hey, zo gaat het nu eenmaal als een boek verfilmd (of vertelevisiet) wordt. All in all, meer dan degelijk, zowel het seizoen als de finale.

De finale reveal in de epiloog van het boek heb ik niet gemist, en het hele personage zou er eigenlijk zelfs uit kunnen geschreven worden. Ik had meer verwacht van the Mannis, en ik had toch ook graag “fetch me a block” zien gezegd worden, maar ik vermoed dat dat voor begin volgend seizoen zal zijn.

De interacties op het einde met de Lannisters (“Lancel and Osmund Kettleblack and probably Moon Boy for all I know” en “wherever whores go”) werden zowat onmogelijk gemaakt door Jaime’s vroegtijdige terugkomst. Geen idee hoe dát gaat spelen in het vervolg, want ik denk dat in het boek vanaf nu die twee gedachten zowat 10% van de interne monoloog van Tyrion en Jaime uitmaken.

Getver, nog negen of tien maand voor het vijfde seizoen begint.

Misschien moet ik in de zomer die boeken nog eens herlezen? Om voorbereid te zijn op Sand Snakes en Iron Isles en zo? Nog eens alles over en met Illyrio met bijzondere aandacht herlezen?

Marathons

Ge zijt beter om televisieprogramma’s een beetje op te sparen, vind ik.

Vorig weekend drie seizoenen Downtin Abbey bekeken, vanavond de laatste vier Is ’t nog vers en de eerste vier van Up (Seven Up, Seven Plus 7, 21 Up en 28 Up).

Massamediaconsumptie met dank aan digicorder en interwebs.

Israël

Hallucinant kwartier van de dag: een "debat" over Israel en Gaza, tussen de guignol van Joods Actueel, Bert Anciaux en een meneer die tot 2003 nog journalist was geweest in de regio. Gemodereerd door Tom Lenaerts, die het zich allemaal ook anders had voorgesteld.

De helft propaganda of leugens, de helft nonsens en platitudes, en elk moment dat -zuiver per toeval denk ik- iemand een halve vraag had waar iets mee aangevangen kon worden, stapte Tom meteen over naar iets anders.

En dan, om het plaatje compleet te maken: het segment voor de reclame afronden met een greep uit de internet commentaren over de al dan niet binnenkorte Belgische begroting.

Om nog eens overduidelijk te maken wat voor kleine, kleine probleempjes wij hier hebben.

Normaal gezien lukt het nochtans meestal in de Kruitfabriek om een min of meer degelijke discussie te voeren, maar hier liep het helemaal in de soep.

Bitches, yo

ECHaj

Zomer 2013, gedomme.

En in min of meer dezelfde context: akelig, akelig, akelig. Die reacties daar, op een website die van zichzelf zegt dat ze collectief min of meer progressief zijn: ick.

Gevangenisstraf is voor wraak, niet voor rehabilitatie. Ex-gevangenen zijn hun burgerrechten voor altijd kwijt, en dat is een goede zaak. Een andere wereld. (Op hier en daar een uitzondering na, natuurlijk.)

History repeating

Louis moet nu zo ongeveer een jaar of elf zijn, en hij is naar Doctor Who beginnen kijken. Is er een betere leeftijd om naar Doctor Who te beginnen kijken? Ik denk het niet!

Ik ben ook afleveringen aan het herbekijken, en hola wat zitten er enorm goeie tussen. Ik kijk er naar uit om de laatste paar jaar te zien, wegens dat ik die nog niet op televisie gezien had. Mmm.

Mijn eerste Doctor Who was de vijfde. Láng voor het internet en alles, natuurlijk, en zonder eigenlijk enige context of uitleg: het enige dat ik wist, was dat ik de intro ongelooflijk fantastisch vond (en dus ook meteen naar de bibliotheek om alle platen van BBC’s Radiophonic Workshop uit te lenen en op cassette te zetten).

Zonder verdere uitleg wist ik ook niet wat er gebeurde toen Dokter Vijf Dokter Zes werd, en ik was er een hele tijd niet goed van — man, wat een hatelijke kerel, Dokter Zes!

Ik ben enorm benieuwd of het op Louis ook zo’n indruk gaat nalaten.

De top 11 tv-intro-songs aller tijden

Het is een recept voor een goede blogpost: maak een top-zoveel-lijstje, dat gemakkelijk te lezen is, licht op inhoud, gemakkelijk door te sturen, en met nét een klein beetje controverse (elf nummers maar? en in dié volgorde? en waarom niet dit? en waarom dat op nummer één?). 

Schrijf een klein beetje bij elke keuze — als het mogelijk is, verspreid het over verschillende pagina’s, met reclame op elke pagina. En vergeet niet te eindigen met een oproep in de zin van “en u, beste lezer, wat denkt u ervan? zijn we dingen vergeten? laat het ons zeker weten in de comments!”

So without any further adieu: de top 11 van de beste tv-intro-song aller tijden. Niet van intro-tv-tunes, maar songs

 

11. Love Boat

Ah, Love Boat. Isaac, een cocktail! Dokter, een voorschrift! Purser, euh, dinges. En mevrouw wiens naam en functie ik vergeten ben, euh, ook dinges. En irritant meisje dat daar rondliep, ook dinges. 

…maar voor de rest: ideaal om mee te zingen! En het was in de Franse versie waar wij naar keken ook in het Engels!

10. The unknown stuntman

Oei, nummer tien en ik ben al aan het vals spelen. The Fall Guy, in de periode tussen 1982 en 1986, heb ik eigenlijk alleen maar in het Frans gezien, en dan was het muziekje ervan het -icky– L’homme qui tombe à pic. Deze heb ik veel later maar ontdekt. Veel en veel beter.

9. Where everybody knows your name

Ik had de tekst hiervan in Rotring geschreven op een minuscuul spiekbriefje in mijn shoolagenda, dat ik mijn vriendjes kon verbazen, dat ik meer dan alleen de eerste strofe kende.

Euh nee, wie houd ik voor de gek, ik had natuurlijk helemaal geen vriendjes.

8. L’amour en héritage

Ja, lach maar. Nana Mouskouri en alles: ik had daar zelfs een hele LP Van, vol kinderliedjes. Afgrijselijk irritant slechte kinderliedjes, zo vanop een afstand van 35 jaar bekeken, en dat mijn ouders daar maanden aan een stuk elke dag naar moesten luisteren, ’t is erg. Enfin, ’t was tussen Nana Mouskouri Chante Pour Les Enfants (l’enfant et la gazelle!) en Louis Neefs en Marva Zingen Kinderliedjes, als ik heel eerlijk ben. Dat en Bourvil Chante Pour Les Enfants (sébastien le pinguoin! bon voyage monsieur dumollet!).

Euh maar hoedanook: voor of tegen Mouskouri, en voor of tegen Mistral’s Daughter en de Franse herdubde versie: L’amour en héritage is een meesterwerk. Die violen! Die mineuren! Die stem!

7. Good ol’ boys

Ik wist niet wat country was, en ik wist niet wie Waylon Jennings was, maar ik vond Dukes of Hazzard fantastisch. Te jong om de Daisy Dukes van Daisy Duke te appreciëren misschien, maar nog niet te oud om plat te liggen bij de slapstick van Sheriff-Rosco-P.-Coltrane. Oh, en machtig goed nummer ook, natuurlijk. En zo toepasselijk, met heel de outlaw country erbij.

6. Woke up this morning (Chosen One Mix)

Wat een tijd om mee te maken, toen The West Wing en The Sopranos het televisielandschap voor altijd veranderden. Ik had de DVD-dozen allemaal staan (ha, waar is de tijd), en ik bekeek de afleveringen allemaal na elkaar in lange marathonsessies. Ik sloeg de intro van The West Wing telkens over. Die van The Sopranos nooit: ijzersterk nummer, ook na meer dan 80 afleveringen.

5. Short Skirt/Long Jacket

Okay, okay. Weer vals gespeeld. De versie die bij Chuck gebruikt wordt is de versie zonder woorden. Maar ik kende het nummer al van voor ik Chuck kende, en ik zing altijd mee, zelfs al is er geen tekst bij de intro van de serie. En de tekst is helemaal van toepassing op Yvonne Strahovski. Mmmm Yvonne Strahovski.

4. Where my heart will take me

Mijn adem stokte, toen ik voor het eerst de generiek van Star Trek: Enterprise zag. Zo helemaal anders! En toch: zo helemaal juist! Ik weet dat er veel mensen absoluut geen fan van de serie waren (ik wel), en ik weet dat er waarschijnlijk nog meer mensen dit geen gepaste Star Trek-intro vonden. Ik wel. Compleet over the top sentimentaliteit, jingoïsme, pseudo-religiositeit: allemaal present. En het stoort mij niet, ha!

3. Bad Things

Zompig, donker, zuiders: de combinatie van muziek en beeld in de openingsgeneriek van True Blood zet meteen de toon (van de eerste serie, dan toch).

4. Suicide is Painless

M.A.S.H., de serie, heeft langer geduurd dan de oorlog waarin de serie plaatsvond. Zelfs als klein kind was het duidelijk dat er ets verkeerd was. Het was grappig, maar het was ook tragisch. De uitzichtloosheid, de eeuwige modder, het gevoel van echt gevaar, de anarchie: Suicide is Painless, alles in één nummer gestoken. Machtig goed!

1. A Place in Time

Men kan vóór of tegen The 4400 zijn als serie, maar een mens kan toch moeilijk iets tegen dit nummer hebben. Perfect.

 

Alles tesamen, voor in de auto of op de telefoon:

« Oudere berichten

© 2019 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑