¸,ø¤º°`|T|I|T|E|L|`°º¤ø,¸

Kijk, nog zoiets waar ik een afgruwelijke hekel heb: mensen die “creatief” zijn met hun namen op Skype, MSN en aanverwanten.

Warf warf. Hoe onnoemelijk goed. Hoe individueel bent u wel niet! En dan vooral: zeer regelmatig veranderen! Boeiend! Nuttig! Groots! Wat een interessante mensen bent u ongetwijfeld!

Maar wacht, het kan nóg beter: emoticons in uw namen! Geanimeerde emoticons! Doen!

En wie weet kan er binnenkort nog geluid bij! Hog heaven! Màchtig!

Geschreven al luisterend naar: Pulp – This Is Hardcore – The Day After the Revolution

update: o, en een trapje lager op de irritatieladder maar toch nog way up there: de mensen met normale tekst maar wel enoooorm lange namen. Waarmee de conversatie er dan zo uitziet:

If you’re going to sit in your basement pretending to be an elf, you should at least have some friends over to help says: yo

Michel says: yow

If you’re going to sit in your basement pretending to be an elf, you should at least have some friends over to help says: ah hoe gaat het er nog mee?

Michel says: bofja, ‘t gaat wel

If you’re going to sit in your basement pretending to be an elf, you should at least have some friends over to help says: allez ju

Gnaaa!

[en ja, Roachman, that means you] 😀

Geschreven al luisterend naar: The Cramps – Date with Elvis – Can Your Pussy Do the Dog?

16 reacties op “¸,ø¤º°`|T|I|T|E|L|`°º¤ø,¸”

 1. En dan nog liefst lang genoeg zodat het niet op uw scherm past en er dus moet gescrolld worden om alles te lezen (al zou je dat al willen doen natuurlijk).

  *feels the pain*

 2. Haha. Messenger. Daar zeg je wat.

  Ik ben van zowat alles afgestapt. Op het juiste moment vind je me misschien nog via Talk in Gmail.

  Rust en doorwerken.

 3. Ik snap niet wat iedereen toch heeft met “rust als de messenger af staat”… Het ding staat constant op hier, en ik kan rustig doorwerken hoor.

  En als er mensen tegen me beginnen zeveren en dat past niet (op dat moment), dan negeer ik dat gewoon.

  BTW, iChatAV heerst ook wel een pak, zeker qua videochatting. 😀

 4. Inderdaad, ik krijg daar ook hartkloppingen van, en zeker omdat je dan begot niet meer weet wie wie is op de lange duur. Je moet dan altijd naar de e-mail adressen zoeken.

  Mijn nick blijft altijd gelijk (stijgt met leeftijd) en als ik al de behoefte heb om iets mede te delen op die manier gebruik ik gewoon het veld dat daarvoor dient.

 5. I hear ya!

  Met de komst van Windows Live Messenger kan je de mensen gewoon zelf een nickname toekennen. Ideaal. Dan wordt je enkel nog geambeteerd door hun personal message dat minstens 2x langer is als de nickname (maar dat staat dan in het grijs en zie je niet op iedere conversatielijn).

  Persoonlijk houd ik het op de eerste letter van mijn voornaam en (meestal) geen personal message.

 6. dito hier. Alleen maar ergerlijk.

  @inferis: ikzelf heb de compulsieve neiging om direct te reageren. Zeker als er zo steeds vijf tegelijk aan mijn oren zitten te zeveren.

  Vroeger had ik er geen problemen, maar het is me gaandeweg enorm gaan storen. Tegenwoordig gebruik ik allang geen MSN of IRC meer. Gewoon omdat het mij teveel afleidt van waar ik eigenlijk mee bezig ben.

 7. zO Is HeT AnDeRs OoK WeL pRaChtUUg! Op een schaal van 0 tot 10 staat de MSN-ergernis op 11 bij mij.

  O ja, en liefst elke maand (of beter, elke week!) van nickname veranderen, een random quote waardoor niemand weet wie ge zijt en ge altijd naar ‘t mailadres moet kijken. En dat is dan thebestintheuniverse1999@hotmail.com, wat een hulp…

 8. Inderdaad het meest hatelijke, van die lange, irritante namen die zo mogelijks ook nog eens elke dag veranderen waardoor je niet meer weet wie wie is. Zeker niet als ze van die gekke e-mailadressen hebben als zyxaqeth@hotmail.com.

  Lang leve Gaim! Kan je mee op elk netwerk en geeft je gewoon iedereen een eigen nick. Iedereen heeft bij mij gewoon de voornaam en een letter van de familienaam, tenzij ‘t een gekende (korte) nick is.

 9. Ai, schuldig. ‘t Is te zeggen: semi-. Ik krijg zelf diverse aandoeningen als ik die nietszeggende symbooltjes en smileys zie, maar ook mijn nick is meestal te lang. Hij is wel consistent:

  nick ::= jan sp sep sp suffix
  jan ::= 'Jan!'
  sp ::= ' '
  sep ::= '|'
  suffix ::= [random quote or lyric or whatever]

  (Vergeef me mijn EBNF-dwaling voor suffix.)

  Op die manier sta ik altijd netjes bij de “J”, waar ik logischerwijze hoor te staan. Momenteel is het “Jan! | Check the angular vector of the moon!”, maar dat terzijde.

  Sowieso is het ook met Miranda IM mogelijk om mensen te hernoemen, en dat doe ik ook met de mensen op mijn contactlijst. Weer zo’n balk-oog-splintergeval.

  Overigens een toch wel aparte URL voor deze post. 🙂

 10. Ik ben ook geen voorstander van lange msnnamen maar als ze als zon persoonlijk bericht staan dan stoor ik me er niet zo aan. Dan zie je ze ook niet staan in de gesprekken.

  Ik erger me meer aan mensen die hun hele agenda in de naam neer menen te moeten zetten.. en nog veel meer aan het aanbidden van hun lief in de msn naam (dit vaak overvloedig) zo heb ik een jongen in mijn lijst die standaard 4x !!! in zijn naam had staan hoe veel hij wel niet van zijn lief hield.

  Moet wel zeggen dat dat keurig veranderde in een 4 letterige naam veranderde toen ze hem in de kou zette..

Reacties zijn gesloten.