Goed boek

Wanneer is het duidelijk dat een boek een goed boek is?

Ik heb soms boeken waarvan ik weet dat ze goed zijn, en ik vind ze ook wel goed, maar het geraakt niet vooruit. Cryptonomicon en Quicksilver waren zo.

En dan zijn er boeken waarvan men zegt dat ze goed zijn, en die wellicht wel goed zullen zijn, maar waar ik met de beste wil van de wereld niet door geraak. Roderick onlangs nog, of House of Niccolò na een boek of zes.

En dan zijn er boeken die ik onmiddellijk fantastisch vind. Ik ben na wat procrastineren eindelijk begonnen aan His Dark Materials. Teken dat het goed is: ik lees erdoor aan negentig bladzijden per uur. Ik heb de indruk dat ik ht alleen maar beter ga vinden met de pagina.

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.