Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Pownce

Ik was net, en ik bedoel wel degelijk nét aan het denken dat ik toch eens zo’n pownce invite zou moeten loszagen bij iemand, en daar postte Pieter dat hij invites op overschot had.

Te laat voor die van hem, maar uiteindelijk alsnog van Thomas een gescrounged.

Um, een dag later, en: meh.

Pownce1 

De client voor pownce is in AIR gemaakt. Euh ja. Goed, zeker?

Het is natuurlijk nog maar een alpha 2, maar er zitten toch nog een aantal aardigheden in: de refresh werkt blijkbaar niet voor alles automatisch, ik kan alleen resizen in de rechterbenedenhoek (‘t is verdomme geen Mac-applicatie hé jongens!), als ik iets wil posten moet ik vier keer tab duwen voor ik op de “post it” knop kom, het steekt me zwaar tegen dat er nu al reclame in staat (die Laughing Squid bovenaan de lijst), als ik een reply wil doen op iets, dan word ik naar een externe browser gestuurd in plaats van in de client te kunnen schrijven (en dan nog naar IE, niet naar mijn default-browser), en zo voorts.

En daarnaast ook wat andere mensen zeggen, natuurlijk: waarom zou dit beter zijn dan Twitter, er is geen IM-integratie, geen GSM-dinges, zelfs geen RSS, er is geen open API, en alles.

Afijn. We zien wel, zeker? En ondertussen doe ik die mannen een commercieel plezier, zoals iedereen zeker? Nog vijf invites op overschot. Roep maar.

8 reacties

 1. Kan ook niet zeggen dat ik zo onder de indruk ben. Heb een account bij massa’s van die dingen, maar dit is zeker niet het meest interessante dat ik al gezien heb. Kan het ding niet eens naar de system tray minimaliseren. Ook gewoon op de website is het maar zozo. Wanneer ik een foto post, verwachtte ik op z’n minst een thumbnail te zien, maar nee, alleen een ordinaire link. Je kan ook geen html gebruiken bij het posten van berichtjes enz. enz.

  Maar goed, het vervult weer de behoefte aan het aanmaken van een account hier of daar 🙂

 2. Dag Michel

  Als je nog invites overhebt, stuur maar eentje door. Wil het graag eens uittesten. Alvast bedankt!

  Grtz

  LZ

 3. Ik ben nog altijd keihard mijn best aan het doen om er het nut van in te zien eigenlijk feitelijk.

  Oude wijn.

 4. Awel, Michel, ik wil het ook wel eens uitproberen, dus als je nog invites over hebt… laat maar komen die handel.

 5. Ik vind Pownce met de client een pak sterker dan twitter met bv twitterific.

  Het delen van bestanden, maken van agenda’s, kiezen aan wie je een bericht meedeelt. Handig.

  Nu nog integratie met gCal, Flickr en ik ben content.

 6. Ik vind die client net nutteloos. Mijn IM client doet alles wat ij zou moeten doen bij Twitter. En bij pownce moet ik voor replies e.d. nog naar het interweb. Bleh.

 7. Ik ben ook nog niet overtuigd!

 8. De client is handig in die zin dat je zelf beslist wanneer je je er mee bezig wilt houden. Met IM komt er constant een venster flikkeren. Andere sterke punten van Pownce: kiezen aan wie je je messages richt, verschillende soorten messages.

Zeg uw gedacht

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑