WordPress vs. MovableType

Ervaringsdeskundigegewijs, over wat Bruno niet zint aan WordPress, ‘t is te zeggen: de manier waarop

…het ding omgaat met categories. Je kan niet iets hebben als http://blog.volume12.net/verhaaltjes/, maar er moet nog iets tussen, als was het maar 1 letter, bvb de ‘c’ van ‘categorie’: http://blog.volume12.net/c/verhaaltjes/. Vermoedelijk bestaat er wel een of andere plugin of hack voor, maar het blijft bizar dat zoiets er niet default in zit.

Inderdaad. Ik heb er niet meteen een probleem mee, eigenlijk, maar ik kan met wel inbeelden da het vervelend is. Er zijn inderdaad een aantal hacks, maar je moet er wel mee opletten: the rub heeft te maken met de naam van categorieën en subcategorieën en post slugs in WordPress. Als je ervoor zorgt dat een post slug nooit dezelfde naam zal hebben als een (sub)categorie, kun je die category base gerust weglaten. En kan het allemaal redelijk veilig gebeuren. Als je bereid bent nooit subcategorieën te gebruiken, kun je het nog simpeler doen.

…het van een <blockquote></blockquote> dit maakt: <blockquote><p></p></blockquote>

Niet noodzakelijk. Ik post meestal met BlogJet, en dan kan in WordPress autoformat af staan. Zelfs als dat niet het geval is, kun je eventueel per post autoformat afzetten.

…er (niet) wordt gewerkt met post listings. Toon mij de meest recente comments, de meest recente posts, de posts van de laatste x dagen?

Allemaal te doen via (voor categorieën en zoekopdrachten en posts) Custom Query String en (voor comments) Get Recent Comments.

En dan de link rot, die waarschijnlijk mijn (en uw) deel zou zijn na een mogelijke overschakeling.

Mja. Ik denk dat het nog min of meer meevalt bij mij voor het ogenblik. Enfin, denk ik toch. Behalve voor mensen die hotlinken naar beelden en dergelijke, want die zijn voor het grootste deel van plaats veranderd—dat was overigens grotendeels een search & replace in Word. 🙂

Als ik me niet vergis, enfin, hoop ik toch, zou ik mijn feeds moeten doorverwezen hebben naar nieuwe feeds. En zouden alle individuele entries en de maandarchieven moeten blijven kloppen. Categoriepagina’s zijn van adrers veranderd, maar ik denk niet dat daar ooit iemand in verzeild geraakte, dus no big loss.

Doe mee met de conversatie

5 reacties

 1. Voor uw buglist :
  – de layout van de kalender op je voorpagina werkt perfect in IE6 maar niet in Firefox 1.0.7.
  – de standaardtekst bij de commentaren (als in “Luc V. says” en datum) staat nog in het Engels
  – op de postpagina van de meest recente post verschijnt toch “Volgende entry:”. Dat was vroeger niet het geval.

 2. Hu? Ik zit op die kalender te kijken met FF 1.0.7, en ik zie niet meteen iets… Wat is er aan de hand?

  Standaardtekst: vertaald. Denk ik 🙂

  Die volgende entry: yep, ‘k weet het. En het deed ook raar op het einde van en aan het begin van een maand, en van een categorie. Ik dénk dat het nu in orde is.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.