Geïnstalleerd

Eén-knop-installatie van WordPress 1.5.2 bij Dreamhost: op een paar minuten beklonken.

Template van MovableType omzetten naar WordPress. Niet zo ingewikkeld, maar ook niet zo meteen voor de hand liggend. Heeft me toch een paar uur gekost, alles meegerekend.

DNS: zog.org staat in Maleisië op een IIS-machine, mijn Dreamhost-account staat in de VS van A op een Linuxmobiel. Dus: host headersachtige dinges bij Dreamhost, shenanigans met zog.org parkeren, dan blog.Zog.org aanmaken en wachten tot ze me het IP doorsturen.

Overzetten van bijna 9000 entries van Typepad naar WordPress:

 1. Met een welgemikte wget zoveel mogelijk files en beelden van zog.typepad.com/valdemar en zog.typepad.com/photos/uncategorized en zog.typepad.com/files en zo gehaald—over de jaren heen heeft Typepad echt wel serieus de zot gespeeld met die uploads.
 2. Alle entries gedownload naar een tekstfile, openen in Word, search en replace alle zog.typepad.coms die eruit mochten eruit, saven naar nieuw bestand.
 3. Uploaden naar Dreamhost, een rake split effectueren want WordPress struikelde een beetje over een file met bijna een half miljoenen lijnen.
 4. import-mt-gewijs de twee bestandjes binnentrekken.
 5. Op Typepad een template maken waarmee ik de permalinks (slugs, post_names) van de automatisch gegenereerde WordPress-defaults naar de bestaande Typepad-permalinks omzet:
  • Dit in Typepad
   <MTEntries lastn="8900">
       update wp-posts set post-name='<$MTEntryPermalink$>’
       where post-name='<?php echo sanitize_title("<$MTEntryTitle$>"); ?>’
   </MTEntries>
  • geeft dit
   update wpposts set post-name=’t_is_kunst_h_me’ where
       post-name='<?php echo sanitize_title("’t Is kunst hé meneer"); ?>’
   update wpposts set post-name=’links_for_20051_2′ where
       post-name='<?php echo sanitize_title("links-for-2005-11-03"); ?>’
  • dat dan naar WordPress moet gezwierd worden, en dat daar dan dit geeft
   update wpposts set post-name=’t_is_kunst_h_me’ where
       post-name=’-t-is-kunst-h-meneer’
   update wpposts set post-name=’links_for_20051_2′ where
       post-name=’links for 2005-11-03′
 6. Met die file kan ik dan naar phpMyAdmin gaan, waarna die permalinks dus gepiept zijn.

Van zodra ik het IP van de WordPress-installatie gekregen heb: bij zog.org van de CNAME die naar zog.typepad.com verwees een A record naar het IP bij Dreamhost maken.

En dan kijken wat er in de soep loopt. Wat eigenlijk niet zo veel was. Om zo te zeggen, eum, niets eigenlijk. Which was nice. 🙂

Enfin, dan heb ik er maar een paar plugins bij geïnstalleerd:

 • Custom Query String: om op bijzonder eenvoudige wijze x posts of x dagen of wat dan ook te laten zien op archievenpagina’s allerhande
 • Get Recent Comments: om de laatste x commentaren te tonen
 • LiveCalendar: voor een kalender met ajaxy goodness
 • WP Unformatted: om op per post-basis autoformattering af te kunnen zetten
 • FAlbum: geïnstalleerd maar voorlopig niet meer in gebruik. Doet alles wat Flickr doet, maar dan in eigen lay-out. Als ik ooit eens een fancy-schmancy gallery of zo zou willen forceren, zonder op te willen draaien voor de hostingkost van de beelden.

En zodus. Iedereen welkom op mijn tigste publicatieplatform:

 • een aantal jaar een fidonet-BBS
 • een jaar of zes, zeven een regelmatig met de hand aangepaste homepage op www.zog.org en andere (dààrvoor www.rug.ac.be/eduserv/~mvuijlst en dààrvoor op een universiteit waar je gratis een pagina kon krijgen als student, zelfs van een andere universiteit, in de tijd dat het nog mogelijk was om alle pagina’s op het www gelezen te krijgen)
 • sinds eind 2001 heb ik een aantal weblogs bij Blogger (nee, geen URLs) 🙂
 • ook sinds jaar en dag heb ik een persoonlijk weblog op LiveJournal (persoonlijk, sorry)
 • iets meer dan een jaar bij Radio Userland gezeten
 • twee en een half jaar bij TypePad, alwaar ik de eer heb gehad één van het eerste dozijn of zo betatesters geweest te zijn
 • een paar maand bij WordPress.com, sporadisch bijgehouden
 • en dus nu op mijn eigen domein met WordPress.

Doe mee met de conversatie

9 reacties

 1. Pingback: volume12
 2. Proficiat! Laden van de pagina’s gaat veel sneller en op mijn werk heb ik terug access, mmm, raar. Wel heb je nu bijna een kwart (allez, een tiende) seconde lang een zwart scherm alvorens de de pagina volledig geladen is.
  Leuk dingetje hieronderaan ‘entries gepost op weblog’. Leukleuk!

 3. En dat je een out-of-the-office-reply krijgt als je een comment post alvorens mister Vuijlsteke aan het werk gaat?

 4. @Steven: Ik zie eigenlijk geen verschil in de snelheid van de pagina’s zelf. Het editeren daarentegen… manneken!

  Die PHP-dinges is verbeterd. Ik had ooit zo’n tags-ding geïnstalleerd dat een tag cloud gaf op de archiefpagina en zo, maar dan weer weggehaald. Maar nie top de archiefpagina dus. Maar nu dus wel dus. Merci 🙂

  @El: dat was, vrees ik, geheel mijn schuld. Ik moest de vrijdag vóór de vakantie iets bij Microsoft registreren, maar ik had daar jàren geleden een @zog.org-adres voor gebruikt; ik had dringend een antwoord nodig en ik dacht om tijd te winnen even voorlopig mail van @zog.org op mijn computer op het werk te laten toekomen. Niet automatisch of zo, maar enkel als ik een manuele send/reply deed.

  Helaas: vergeten verwijderen, en onlangs een manuele send/reply gedaan voor iets anders, waardoor ik een stapel persoonlijke mail binnengetrokken heb. Die op mijn out of office gebotst is, die ik pas een paar uur na toekomen op het werk afgezet heb–waarom is het trouwens dat als ik remote inlog op Outlook, ik elke keer de booschap krijg van “shall I turn you out of office thing off?”, maar als het dan echt van toepassing zou kunnen zijn, op het werk zelf, ik die boodschap niet krijg?

  Zucht.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.